zaterdag 24 februari 2024 om 21u20

Na de Omloop Het Nieuwsblad van vandaag, gewonnen door Jan Tratnik (Team Visma | Lease a Bike), gaat het eerste weekend van de Belgische klassiekers morgen verder met Kuurne-Brussel-Kuurne.

In dit artikel ontdek je het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2024 in detail. Helaas is de startlijst niet beschikbaar op de officiële website op het moment van publicatie, dus is het niet mogelijk om deze hier te presenteren.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2024 op Open Street Maps

Kuurne-Brussel-Kuurne 2024 start op de Grote Markt in Kortrijk. 7 kilometer verder vindt de eigenlijke start plaats op het grondgebied van Kuurne en gaan de renners oostwaarts richting de eerste van de 13 bergen, Tiegemberg (1400 m / 4%).

Na Oudenaarde vinden ze 5 beklimmingen vrij snel na elkaar: Volkegemberg (1000 m / 5,1%), Lepelstraat (2100 m / 3,4%), Bossenaarstraat (1300 m / 5,6%), Berg ten Houte (1100 m / 6,2%) en La Houppe (1880 m / 4,8%).

Eenmaal voorbij de bevoorradingszone vinden ze een reeks van 3 andere beklimmingen, Hameau des Papins (1200 m / 6,6%), Le Bourliquet (1300 m / 6,8%) en Mont St-Laurent (1300 m / 7,8%).

Vervolgens passeren ze Ronse voordat ze een serie van de laatste 4 beklimmingen bereiken, Kruisberg (1400 m / 5,3%), Hotond (1200 m / 3,1%), Côte du Trieu (1260 m / 7%) en Kluisberg (1100 m / 6%).

Terugkerend naar de start in Kortrijk, komen ze aan op de laatste lus, die ze eerst voltooien door de finishlijn te passeren die ze net voor de eigenlijke start al in tegengestelde richting hadden ontdekt, voordat ze een extra lus maken, om daarna de finishlijn in Kuurne te passeren om te strijden voor de overwinning in deze 76ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne!

Hieronder vindt u het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2024 op Open Street Maps, evenals het profiel van de wedstrijd:
Profiel Kuurne-Brussel-Kuurne 2024

Het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2024 in Google Earth

Wil je het parcours liever in Google Earth zien, bijvoorbeeld om er virtueel overheen te vliegen? Dat kan door hieronder het KML-bestand te downloaden:

>> Download het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2024 in Google Earth

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 4554x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer vier ?