dinsdag 20 april 2010 om 23u34

Morgen vindt tussen Charleroi en Huy de 74ste editie van de Waalse Pijl (Flèche Wallonne) plaats. Met een enigszins gewijzigd parcours ten opzichte van voorgaande jaren, belooft deze klassieker nog zwaarder te zijn dan gebruikelijk!

De volgorde van de twee lussen rondom de Mur de Huy is namelijk omgewisseld en de 2de beklimming van de Mur de Huy bevindt zich dus op slechts 30 kilometer van de slotbeklimming. Daarnaast is de Côte d'Ereffe aan het parcours voor 2010 toegevoegd.

In dit artikeltje vindt u een Google Maps / Google Earth kaart met het parcours van de Waalse Pijl 2010, het profiel van de race en het tijd- en routeschema.


Hieronder vindt u de Google Maps kaart, het profiel en het tijd- en routeschema (met de doorkomsttijden door de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Waalse Pijl 2010. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:

Het tijd- en routeschema van de Waalse Pijl 2010 Het profiel van de Waalse Pijl 2010 De kaart met het parcours van de Waalse Pijl 2010 op Google Maps

Waalse Pijl 2010

[X] Close

Waalse Pijl 2010

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Waalse Pijl 2010 in Google Earth

Wilt u het parcours liever in Google Earth bekijken en zo eventueel een virtuele vogelvlucht over het parcours maken? Download dan onderstaand KML bestand:

> Download het parcours van de Waalse Pijl 2010 in Google Earth

Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van de Amstel Gold Race 2010 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
- Kantelhoek van camera : 80.0 graden
- Camerabereik : 150.0 meter
- Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 7087x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-de-la-fleche-wallonne-2010-sur-google-maps-google-earth-et-l-itineraire-horaire-48992708.html

    | Roland TISSIER | woensdag 21 april 2010 om 07u02

  2. il y a une erreur ds le parcours, après la côte d'ereffe, le peloton prend le chemin du comte pour rejoindre la N641

    | legafmm | dinsdag 27 april 2010 om 12u08

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus acht ?