home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parkoers van Gent-Wevelgem 2023 op Open Street Maps en in Google Earth ... en de deelnemerslijst

Toegevoegd: zondag 26 maart 2023 om 0:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parkoers van Gent-Wevelgem 2023 op Open Street Maps en in Google Earth ... en de deelnemerslijstNa de Classic Brugge De Panne (gewonnen door Jasper Philipsen) en de E3 Saxo Classic (waarin de overwinning eergisteren naar Wout van Aert ging), gaan de Belgische klassiekers vandaag verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd over 260,9 kilometer die in het tweede deel van de koers door het land van de bergen gaat die de koers vaak markeren en over de "Plugstreet"-wegen die in 2017 in het parcours zijn geïntroduceerd.

  In dit artikel vindt u het parkoers op Open Street Maps/Google Earth van Gent-Wevelgem 2023.

  Het parkoers van Gent-Wevelgem 2023 op Open Street Maps

  Vanochtend hebben de renners en de volgers van de klassiekers een afspraak in .. Ieper voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals vele koersen draagt ook in dit geval de koers de naam van de historische startplaats maar sinds 2004 vindt het vertrek al niet meer in Gent plaats.

  Vanaf Ieper gaan de renners oostwaarts via Wervik, Menen, Moorsele en Gullegem waarna ze richting het noorden gaan via Sint-Eloois-Winkel, Ledegem, Betem, Moorslede, Zonnebeke en vervolgens weer terug naar Ieper en vervolgens verder richting het westen en het noorden tot aan Veurne, vlak aan de kust. Ze volgen dan de grens met Frankrijk tot aan Poperinge waarna ze aankomen in het Heuvelland waar ze de Scherpenberg en vervolgens de Baneberg, de Monteberg en de Kemmelberg (Belvedère) beklimmen. Ze eindigen dan het blauwe deel op de kaart en gaan verder met het groene.

  Op weg richting Ploegsteert komen ze dan op de "Plugstreets", de onverharde paden in het bos waar de loopgravenstrijd heeft plaatsgevonde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er staan 3 delen op het programma, Hill 63, Christmas Truce en The Catacombs. Terug in het Heuvelland vinden ze dan in de komende volgorde de Monteberg, de Kemmelberg (Belvedère), de Scherpenberg en de Baneberg. Op het rode deel op de kaart moeten ze dan nog de Kemmelberg (Ostuaire) beklimmen, in tegengestelde richting, voordat ze richting de finish in Wevelgem rijden, via Ieper.

  Wie zal deze zondag Biniam Girmay (destijds Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, nu Intermarché-Circus-Wanty) opvolgen die deze klassieker vorig jaar wist te winnen (voor Christophe Laporte en Dries van Gestel) ?

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Open Street Maps kaart van Gent-Wevelgem 2023. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te vergroten. Met het icoon rechtsboven op de kaart kunt u de weergave van de 3 verschillende delen van het parkoers activeren of desactiveren.
  Het tijd- en routeschema van Gent-Wevelgem 2023 Het profiel van Gent-Wevelgem 2023 De kaart met het parkoers van Gent-Wevelgem 2023 op Open Street Maps

  Gent-Wevelgem 2023

  [X] Close

  Gent-Wevelgem 2023

  [X] Close

  Het parkoers van Gent-Wevelgem 2023 in Google Earth

  Als u het parkoers van Gent-Wevelgem 2023 wilt openen in Google Earth, bijvoorbeeld om een virtuele vogelvlucht erover te maken, dan kan dat! Download daarvoor onderstaand KML bestandje en open het in Google Earth:

  >> Download het parkoers van Gent-Wevelgem 2023 in Google Earth

  Download het parkoers van Gent-Wevelgem 2023 in Google Earth

  De deelnemerslijst van Gent-Wevelgem 2023

  174 renners zullen van start gaan in Gent-Wevelgem 2023, waaronder de laatste winnaar, Biniam Girmay, de nummer twee van vorig jaar, Christophe Laporte, en de winnaar van 2021, Wout van Aert bijvoorbeeld.

  >> Download de deelnemerslijst van Gent-Wevelgem 2023

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2043x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. merci pour toutes vos bonnes infos,bonne continuation

  | delacluyse andre | zondag 26 maart 2023 om 8:20:39

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus vijf ?