home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Amstel Gold Race 2022 op Open Street Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: zaterdag 09 april 2022 om 21:21:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2022 op Open Street Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDe Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, vindt morgen plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Sinds 2013 vindt de finish namelijk niet meer plaats op de top van de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plek als waar de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 plaats vonden.

  Het parkoers van de Amstel Gold Race 2022 - de 56ste editie dit jaar - bevat 33 bergen: het aantal bergen varieert steeds een beetje in deze UCI WorldTour wedstrijd, met een minimum van 31 in 2010 en 2012 en een maximum van 35 in 2017 en de jaren die daarop volgden. In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema en het parkoers op Open Street Maps (vergelijkbaar met Google Maps) en u kunt het parkoers ook downloaden in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht erover te maken.

  De beschrijving van het parkoers van de Amstel Gold Race 2022

  Aangezien de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen ook deze zondag plaats vindt zijn de Amstel Gold Race en Paris-Roubaix omgewisseld in de kalender en daar waar de Ronde van het Baskenland gebruikelijk een goede voorbereiding voor de Amstel Gold Race was zijn de renners die dit jaar mee hebben gedaan aan de Ronde van het Baskenland niet aanwezig in de Amstel Gold Race!

  Na de start vanaf het Vrijthof middenin het centrum van Maastricht gaan de renners eerst richting het noorden tot aan Geulle waar ze rechtsaf slaan om de Slingerberg te beklimmen, al snel gevolgd door de Adsteeg en de Lange Raarberg.
  Iets verderop komen de renners dan terecht op het deel van het parkoers wat ze verschillende keren zullen berijden: ze beklimmen de Bergseweg (net voor het deel wat meerdere keren zal worden bereden) en vervolgens de Sibbergrubbe, Cauberg en een eerste doorkomst over de finishlijn in Vilt (het gele deel op de kaart van het parkoers).

  De renners komen dan terecht op het eerste lusje rondom de finishstad, wat begint met de klim van de Geulhemmerberg gevolgd door een stuk richting het zuiden tot aan de grens met België en een doorkomst over de Wolfsberg en de Loorberg waarna ze even een ommetje doen ten noorden van de stad Gulpen om zo richting de Gulpenerberg, zonder echter op de top te komen, en vervolgens weer naar het zuiden via de klim van de Schweibergerweg, waarna ze naar links afslaan en de grens volgen met de klim van Camerig, een stukje richting Vijlen en vervolgens richting het Drielandenpunt (een bergtopje waar Nederland, Duitsland en België samen komen). Dit deel van het parkoers is blauw op de kaart.

  Volgen dan de klim van Gemmenich net aan de andere kant van de Belgische grens en Vijlenerbos na de terugkomst in Nederland. De renners rijden dan op het oranje stuk van het parkoers en beklimmen de Eperheide en gaan vervolgens verder richting het noorden over hetzelfde parkoers als op de heenweg, voordat ze van richting veranderen om de Gulperberg te beklimmen en vervolgens de Plettenberg, Eyserweg, Sint Remigiusstraat, Vrakelberg en wederom de opeenvolging van Sibbergrubbe en Cauberg om daarna voor de 2de keer over de finishlijn te komen.

  Het 2de lusje rondom de finishlijn, in het groen op de kaart, bevat wederom de klim van de Geulhemmerberg. Na een stukje op en neer ten zuiden van Maastricht/Bemelen slaan de renners rechts af richting de klim van de Bemelerberg en, na de Loorberg, ze rijden dan eerst rechtdoor alvorens linksaf te slaan richting de Gulperbergweg waarna ze op zoek gaan naar de Kruisberg (in plaats van af te slaan naar de Plettenberg zoals voor de eerste lus) en vervolgens de Eyserbosweg en de Fromberg. Het peloton slaat dan linksaf in Schin op Geul richting de Keutenberg waarna ze voor de derde en nu dus laatste keer de Cauberg beklimmen, die ditmaal zal worden gevolgd door de slotlus (in roze/violet) die lijkt op het circuit van de Wereldkampioenschappen 2012, met de klim van de Geulhemmerberg en de Bemelerberg. Ditmaal rijden de renners dus niet meer via de Cauberg!

  De start staat gepland om 10u20 en de finish zal normaal gesproken plaats vinden rond 16u47. De af te leggen afstand zal dit jaar 254,1 kilometer zijn.

  De deelnemerslijst aan de Amstel Gold Race 2022

  170 renners nemen deel aan de Amstel Gold Race 2022:

  >> Download de deelnemerslijst aan de Amstel Gold Race 2022

  Het tijd- en routeschame en het parkoers van de Amstel Gold Race 2022 op Open Street Maps

  Hieronder vindt u de Open Street Maps kaart (vergelijkbaar met Google Maps), het profiel en het tijd- en routeschema (met de doorkomsttijden door de verschillende steden en dorpjes op het parkoers) van de Amstel Gold Race 2022. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.

  Om de kaart makkelijker te "lezen" te maken is het parkoers afgebeeld in vijf delen: het eerste deel in geel, het tweede in blauw, het derde in oranje en het vierde in het groen. Het laatste lusje, 21,3 kilometer lang, is afbeeld in roze/violet.

  NIEUW: om het nog makkelijker te maken om de opeenvolging van de verschillende delen van het parkoers te begrijpen kunt u deze nu één voor één afbeelden op de kaart. Om dat te doen kunt u op het icoontje met de drie lagen klikken (rechtsboven op de kaart) en vervolgens het deel of de delen die u wilt tonen te kiezen door ze aan- of af te vinken.
  Het tijd- en routeschema van de Amstel Gold Race 2022 De kaart met het parkoers van de Amstel Gold Race 2022 op Open Street Maps Het profiel van de Amstel Gold Race 2022

  Amstel Gold Race 2022

  [X] Close

  Amstel Gold Race 2022

  [X] Close

  Het parkoers van de Amstel Gold Race 2022 in Google Earth

  Bekijkt u het parkoers van de Amstel Gold Race 2022 liever in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parkoers te maken? Download dan onderstaand KML bestandje:

  >> Download het parkoers van de Amstel Gold Race 2022 in Google Earth

  De kaart met het parkoers van de Amstel Gold Race 2022

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 5950x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus drie ?