zondag 24 maart 2024 om 00u12

In het Belgische klassiekerseizoen vindt deze zondag Gent-Wevelgem 2024 plaats, met zijn combinatie van afstand (253,1 km), een paar kasseien (relatief weinig voor een Belgische klassieker), plugstreets (een soort witte weg) en een passage door het heuvelland!

Met uittredend winnaar Christophe Laporte - die vorig jaar over de streep kwam met Wout van Aert, afwezig wegens ziekte, en Mathieu van der Poel al in vorm - zoals we deze week weer zagen in de E3 Saxo Classic, moet je je afvragen met wie de meest Belgische van de Nederlanders gaat strijden om de overwinning van Gent-Wevelgem in Flanders Fields in 2024!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Gent-Wevelgem 2024 op een Open Street Maps kaart

Vanaf de start in Ieper gaat de route oostwaarts richting Kortrijk, om vervolgens terug te keren naar Moorslede. Hier hebben we ervoor gekozen om de kleur donkerblauw op de kaart af te wisselen voor paars, omdat de renners voor een klein stuk dezelfde weg nemen als op de heenreis, maar dit keer in tegenovergestelde richting. De wedstrijd gaat dan richting de kust over een redelijk vlak maar potentieel winderig parcours tot aan Veurne en Adinkerke, voordat we terugkeren in de buurt van Ieper om naar het heuvelland te gaan.

Hier vinden we eerst het Scherpenberg & Baneberg duo, gevolgd door de eerste beklimming van een ander duo, de Monteberg en de Kemmelberg langs zijn minst moeilijke kant (Belvedère), voordat we via Kemmel en Mesen naar de 3 plugstreets gaan, Hill 63, Christmas Truce en The Catacombs.

Terugkerend in het heuvelland eindigt het paarse deel van de kaart en gaat het verder naar het oranje deel, waar het duo Monteberg en Kemmelberg (Belvedère) terugkeert, maar dit keer slaan de renners linksaf bij Kemmel om terug te gaan richting het andere duo, dat van Scherpenberg & Baneberg.

Overstekend naar het laatste deel, het rode deel op de kaart, vinden ze de Kemmelberg terug op de slotklim, maar deze keer aan zijn moeilijkere kant (Ossuaire).

Via Ieper en Menen gaan ze dan naar de finish in de Vanackerestraat in Wevelgem. Zoals gebruikelijk is de afstand tussen de laatste klim en de finish iets minder dan 35 kilometer, waardoor er enerzijds genoeg tijd is voor de sprinters om terug te komen en te vechten voor de overwinning, maar de wedstrijd heeft anderzijds ook al een aantal kleine groepsfinishes gekend, zoals met Wout van Aert en Christophe Laporte vorig jaar!

Hieronder vind je het tijd- en routeschema, de kaart op Open Street Maps en het profiel van Gent-Wevelgem 2024. Klik op de verschillende afbeeldingen om ze te openen.
Het profiel van Gent-Wevelgem 2024 Het tijd- en routeschema van Gent-Wevelgem 2024 Het parcours van Gent-Wevelgem 2024

Het parcours van Gent-Wevelgem 2024 in Google Earth

Als je het parcours van Gent-Wevelgem 2024 liever in Google Earth ziet, bijvoorbeeld om een virtuele vlucht over het parcours te kunnen maken, nodig ik je uit om het parcours in Google Earth te downloaden door op de volgende link te klikken:

>> Download het parcours van Gent-Wevelgem 2024 in Google Earth (KML-bestand)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De startlijst voor Gent-Wevelgem 2024

Zoals in de inleiding aangegeven is Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) de topfavoriet, maar hij moet het ook opnemen tegen namen als Olav Kooij (Team Visma | Lease a Bike) en Tim Merlier (Soudal Quick-Step) bijvoorbeeld. De winnaar van Gent-Wevelgem 2024 zal aan het einde van de middag bekend zijn (de finish is gepland tussen 16.20 en 16.52 uur)

>> Starterslijst Gent-Wevelgem 2024

De uitslag van Gent-Wevelgem 2024

>> Ga naar de Gent-Wevelgem 2024 pagina in de UCI wielerkalender voor het resultaat van de wedstrijd!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 25659x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zeven ?