vrijdag 27 maart 2015 om 08u42

De tijd vliegt en het is alweer de dag dat de eerste Belgische kasseienklassieker van de UCI WorldTour van start gaat, de E3 Harelbeke.

De E3 Harelbeke, waarmee het klassiekersseizoen echt van start gaat na Dwars door Vlaanderen die woensdag gewonnen werd door Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), kent een parcours met een verzameling van maar liefst 17 bergen met name halverwege de koers. Hieronder kunt u dit parcours in detail bekijken met een Google Maps kaart, het profiel van de wedstrijd, de mogelijkheid om het parcours te downloaden in Google Earth met een KML bestandje en de lijst van deelnemende renners.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de E3 Harelbeke 2015 op Google Maps

De E3 Harelbeke gaat van start op dezelfde plaats als waar we aan het eind van de middag de winnaar van de wedstrijd zullen kennen, in de Stasegemsesteenweg in Harelbeke, en de renners begeven zich dan naar het noorden om echt van start te gaan ter hoogte van de spoorwegbrug net onder de N43.

Om de kaart beter leesbaar te maken is deze opgesplitst in 3 delen: het begin van de wedstrijd in lichtblauw, het tweede deel met het grootste deel van de bergen in het oranje en ten slotte het finalestuk in groen.

Vanaf deze spoorwegbrug begeeft de koers zich naar het zuid-oosten tot aan Avelgem waar de renners echt naar het oosten keren richting Oudenaarde. Door vervolgens af te slaan naar het zuiden, begeven ze zich naar de eerste berg van de wedstrijd, de Katteberg van 600 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,7%. Door vervolgens af te slaan richting Zottegem waar ze boven langs rijden via de bevoorradingszone op de N46 beklimmen ze dan de Leberg van 700 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,1% en net na de doorkomst ten noorden van Herzele slaan ze rechtsaf richting Geraardsbergen.

Ze komen dan in een tweede bevoorradingszone terecht voordat ze La Houppe beklimmen, 3.440 m lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,32%. Wanneer ze terugkeren naar de plaats waar ze richting de Leberg reden, beklimmen ze de Berg Stene van 1.560 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3%.

Daar begint dan het oranje deel van de wedstrijd met een opeenvolging van verschillende bergen:
- de Boigneberg van 2.180 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8%
- de Eikenberg van 1.200 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%
- de Stationberg van 460 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,2%
- de Taaienberg van 650 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5%

En een stukje verderop :
- de Knokteberg van 1.530 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,3%
- de Hotondberg van 1.200 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 4%
- de Rotelenberg van 1.100 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 3%
- de Kortekeer van 1.000 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,4%
- de Kapelberg van 900 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 4%
- de Paterberg van 700 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 12%
- de Oude Kwaremont van 2.200 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,2%

Wanneer ze dan op het groene deel van het parcours uitkomen beklimmen ze de Karnemelkbeekstraat van 1.530 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,9%. De renners rijden dan verder naar het noord-westen in de richting van de finish en op hun weg vinden ze dan alleen nog maar de Tiegemberg van 1.000 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5% voordat ze zich begeven naar de witte lijn die als eerste overschreden zal worden door de renner die Peter Sagan op zal volgen als winnaar van E3 Harelbeke!

Hieronder vindt u een Google Maps kaart en het profiel van E3 Harelbeke 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het profiel van E3 Harelbeke 2015 De kaart met het parcours van E3 Harelbeke 2015 op Google Maps

E3 Harelbeke 2015

[X] Close

Het parcours van E3 Harelbeke 2015 in Google Earth

Als u het parcours van E3 Harelbeke 2015 liever in Google Earth bekijkt en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht maakt over het parcours kunt u het onderstaande KML bestandje downloaden in Google Earth:

>> Download het parcours van E3 Harelbeke 2015 in Google Earth (KML bestand)

De kaart met het parcours van E3 Harelbeke 2015

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De deelnemerslijst van E3 Harelbeke 2015

Peter Sagan, de titelhouder van de E3 Harelbeke is één van de 191 renners aan de start van E3 Harelbeke 2015 vandaag. Om de volledige deelnemerslijst met rugnummers te raadplegen kunt u op onderstaande link klikken:

>> deelnemerslijst E3 Harelbeke 2015

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 4151x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer acht ?