dinsdag 28 maart 2023 om 22u48

Na de Classic Brugge De Panne (gewonnen door Jasper Philipsen), de E3 Saxo Classic (waar de overwinning voor Wout van Aert was) en Gent-Wevelgem afgelopen weekend (gewonnen door Christophe Laporte, in een uitstekend duo met zijn ploegmaat van Jumbo-Visma, Wout van Aert), gaan de Belgische klassiekers deze woensdag verder met Dwars door Vlaanderen, een koers van 183,7 kilometer waarvan het tweede deel verschillende bergen en kasseistroken bevat, die wederom de Belgische koers zullen kleuren.

In dit artikel vindt u het parcours op Open Street Maps/Google Earth van Dwars door Vlaanderen 2023.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Dwars door Vlaanderen 2023 op Open Street Maps

Deze woensdagochtend hebben de renners en volgers van de klassiekers een afspraak in Roeselare voor de start van Dwars door Vlaanderen 2023.

Vandaaruit gaan ze richting Ardooie en Rijsseleind waarna ze koers zetten richting het zuiden, via Ingelmunster, alvorens verder te rijden richting het oosten en zuidoosten, via Oostrozebeke, Waregem (waar later de finish van deze koers plaats zal vinden) en vervolgens via Anzegem naar de eerste kasseistrook, de Varentstraat.

Na de doorkomst door Kluisbergen gaan ze vervolgens in vrijwel rechte lijn naar het noordoosten en zo verder richting Oudenaarde, en richting de eerste berg, de Volkegemberg, meteen daarna gevolgd door de tweede kasseistrook, de Holleweg. Koers naar Horebeke dan en vervolgens naar het zuiden richting Wolfgat waarna het verder gaat richting het westen, naar de bevoorradingszone en de 2de berg, Hotond. Een stukje op en neer naar het zuiden, westen en noorden brengt ze dan richting de 3de berg, Knokteberg-Trieu, waar het eerste deel van het parcours in lichtblauw op de kaart eindigt.

Het groene deel begeeft zich dan allereerst richting het noordoosten alvorens de renners afslaan richting de 4de berg, Kortekeer. Er volgt dan wederom een stukje naar het noordoosten, waarna de renners afbuigen naar de Maria-Borrestraat, 3de kasseistrook. Vanaf Etikhove gaan de renners dan verder naar het oosten terug richting het eerste deel van het parcours, wat ze kort volgen maar waar ze al snel van afwijken, richting de 5de berg, Berg Ten Houte, en snel daarna de 6de, de Kanarieberg. Ze komen dan wederom kort terug op het eerste deel van het parcours op weg naar het westen maar vrij snel wijken ze er ook dan weer vanaf, om verder te gaan naar het zuiden richting Ronse, waar ze dan koers zetten richting het westen en wederom terug op het eerste deel van het parcours komen. Op weg naar een nieuwe beklimming van de Knokteberg-Trieu (dan de 7de berg) beginnen ze aan het rode en laatste deel van het parcours.

Na de 7de berg beklimmen ze richting het oosten en in tegengestelde richting ten opzichte van de eerste doorkomst de Hotond, dan de 8ste berg van de koers. Even daarna buigen ze af van het eerste deel van het parcours wat ze in tegengestelde richting volgden om zo koers te zetten richting het noorden en richting Nijkerke, waar ze weer terugkomen op het tweede deel (het groene deel) van het parcours, om vervolgens weer de kasseistrook van de Maria-Borrestraat (dan de 4de strook) aan te doen. In plaats van verder te gaan richting het oosten zetten ze dan koers naar het noorden en beklimmen zo de 9de berg, Ladeuze.

Na een nieuwe doorkomst door Oudenaarde komen ze op de 5de kasseistrook terecht, die van Doorn, en snel daarna op de 6de, de Huisepontweg. Op deze kasseistrook en wat daarop volgt rijden ze verder naar het westen, via de Nokereberg, 10de en voorlaatste berg van de koers, alvorens ze op het slotcircuit komen voor de finish. Ze komen daarop terecht als ze naar het noorden rijden maar slaan al snel af naar het westen, via de kasseistrook van de Herlegemstraat (7de). ?Na de doorkomst door Waregem, gaan ze weer terug richting het oosten naar Nokere waar ze de 11de en laatste berg beklimmen, net voordat ze terug zijn bij het punt waar ze op het slotcircuit kwamen. Na een laatste doorkomst over de kasseistrook van de Herlegemstraat (8ste en laatste), is het misschien een kopgroep die zich voor het laatst richting Waregem begeeft, waar de finish plaats zal vinden na een laatste korte afslag van het parcours wat ze daar volgden in het eerste deel van de koers.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Open Street Maps van Dwars door Vlaanderen 2023. Klik op de afbeeldingen om deze te openen. Met het icoontje in de rechterbovenhoek kunt u de weergave van de drie delen van het parcours aan- of uitzetten.
Het tijd- en routeschema van Dwars door Vlaanderen 2023 Het profiel van Dwars door Vlaanderen 2023 De kaart met het parcours van Dwars door Vlaanderen 2023 op Open Street Maps

Dwars door Vlaanderen 2023

[X] Close

Dwars door Vlaanderen 2023

[X] Close

Het parcours van Dwars door Vlaanderen 2023 in Google Earth

Als u het parcours van Dwars door Vlaanderen 2023 in Google Earth wilt bekijken, om bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht erover te maken, dan kan dat! Daarvoor moet u simpelweg onderstaand KML bestandje downloaden en openen in Google Earth:

>> Download het parcours van Dwars door Vlaanderen 2023 in Google Earth

Download het parcours van Dwars door Vlaanderen 2023 in Google Earth

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De deelnemerslijst van Dwars door Vlaanderen 2023

175 renners zullen aan de start van Dwars door Vlaanderen 2023 verschijnen, zonder de laatste winnaar, Mathieu van der Poel, maar met de nummer twee van vorig jaar, Tiesj Benoot, de kersverse winnaar van Gent-Wevelgem, Christophe Laporte en sprinters zoals Olav Kooij, Mads Pedersen en Alexander Kristoff bijvoorbeeld.
Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogačar sparen hun energie voor de Ronde van Vlaanderen komende zondag!

>> Download de deelnemerslijst van Dwars door Vlaanderen 2023

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 4830x bekeken

dit artikel is geplaatst in: OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth | Klassiekers

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus vijf ?