woensdag 17 april 2024 om 00u11

Een nieuwe woensdag betekent op dit moment een nieuwe klassieker ... en deze keer is het de beurt aan de Waalse Pijl 2024 (Flèche Wallonne), alweer de 88e editie van deze klassieker. Het parcours is dit jaar veranderd, met een andere slotomloop en 4 beklimmingen van de gevreesde Mur de Huy, in plaats van 3 voorheen. In totaal staat er 198,6 kilometer op het programma voor de 175 renners die in 25 verschillende ploegen aan de start verschijnen.

In deze publicatie vind je alle details van het parcours van de Waalse Pijl 2024, op een OpenStreetMap kaart die ook gedownload kan worden in Google Earth, het wedstrijdprofiel, het tijdschema en de lijst met renners die aan de start staan van de Waalse Pijl 2024.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Waalse Pijl 2024 op een OpenStreetMap kaart

Na de start in Charleroi, vanaf de Place Vauban en de eigenlijke start 9,8 km verderop, komen de renners door Sambreville en Fosses-la-Ville, voordat ze bij Denée afslaan richting Rouillon en Godinne na het oversteken van de Maas.

Aan de andere kant van de Maas beginnen ze aan de eerste klim van deze wedstrijd, de Côte d'Yvoir (2,1 km aan 6%), voordat ze verder gaan in noordoostelijke richting naar Ohey voordat ze in zuidoostelijke richting naar Havelange rijden en dan weer in noordoostelijke richting naar de plaats waar het slotcircuit begint. Daar slaan ze linksaf om eerst de Côte d'Ereffe (2,1 km aan 5%) op te zoeken en vervolgens richting Huy en de gevreesde Mur de Huy (1,3 km aan 9,6%) te gaan.

Als ze hun weg vervolgen en na Strée aftakken, keren ze terug naar het beginpunt van het circuit om hetzelfde circuit nog 3 keer af te leggen. Op de 4de doorkomst op de top van de Mur de Huy zullen ze strijden om de overwinning in de Waalse Pijl 2024, en dan zullen we weten wie Tadej Pogačar opvolgt.

Hieronder vind je het tijd- en routeschema en het parcours op een OpenStreetMap kaart en het profiel van de Waalse Pijl 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het profiel van de Waalse Pijl 2024 Het tijd- en routeschema van de Waalse Pijl 2024 Het parcours van de Waalse Pijl 2024

Het parcours van de Waalse Pijl 2024 in Google Earth

Als je het parcours van de Waalse Pijl 2024 liever in Google Earth ziet, bijvoorbeeld om een virtuele vogelvlucht te maken, dan nodig ik je uit om het parcours in Google Earth te downloaden door op de volgende link te klikken:

>> Download het parcours van de Waalse Pijl 2024 in Google Earth (KML bestand)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De startlijst voor de Waalse Pijl 2024

De uittredende winnaar van de Waalse Pijl, Tadej Pogačar zal niet aan de start staan van de 2024 editie van de Waalse Pijl. Voor zijn UAE Team Emirates zal Marc Hirschi de leider zijn aan de start van deze race... maar dat betekent niet dat hij de grote favoriet van de koers zal zijn! In zijn ploeg kunnen we wellicht ook nog rekenen op Juan Ayuso.

Onder de favorieten bevinden zich Tom Pidcock (INEOS Grenadiers), winnaar van de Amstel Gold Race afgelopen zondag, en Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), die vorig jaar de 2e plaats veroverde. Mauri Vansevenant (Soudal Quick-Step), die in vorm lijkt te zijn gezien zijn prestaties in de Amstel Gold Race, zal ook aanwezig zijn, net als Tiesj Benoot voor Team Visma | Lease a Bike. We zien ook Axel Laurance voor Alpecin-Deceuninck, Richard Carapaz voor EF Education-EasyPost, Michael Matthews voor Team Jayco AlUla en Benoit Cosnefroy, de recente winnaar van de Brabantse Pijl voor Decathlon AG2R La Mondiale Team.

>> Lijst van starters voor de Waalse Pijl 2024

Resultaten van de Waalse Pijl 2024

>> Ga naar de pagina van de Waalse Pijl 2024 op de wielerkalender van de UCI om de resultaten van de wedstrijd woensdagavond te bekijken!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 5513x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer twee ?