home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijst

Toegevoegd: donderdag 24 maart 2016 om 23:10:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijstDe tijd vliegt en het is alweer bijna zover dat de eerste Belgische kasseienklassieker van de UCI WorldTour, de Grote Prijs E3 Harelbeke, deze vrijdag van start gaat.

  Als een echte introductie op het klassiekerseizoen na "Dwars door Vlaanderen" die afgelopen woensdag gewonnen werd door Jens Debusschere (Lotto-Soudal) die Bryan Coquard (Direct Energie) op de finishlijn wist te verslaan in bijzondere omstandigheden net na de terreuraanslagen in Brussel, volgt de Grote Prijs E3 Harelbeke een gewijzigde route met daarin een concentratie van maar liefst 15 bergen, met name in het midden van de koers (in vergelijking met 17 vorig jaar). Hieronder kunt u het parcours in detail ontdekken op Google Maps, maar ook het profiel van de wedstrijd en de mogelijkheid om het parcours te downloaden in Google Earth met een KML bestand en de deelnemerslijst.

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2016 op Google Maps

  De start van de Grote Prijs E3 Harelbeke vindt plaats op dezelfde lokatie als waar we later in de middag de winnaar van de koers zullen kennen, in de Stasegemsesteenweg in Harelbeke, en de renners vertrekken dan in noordelijke richting naar de kilometer 0 bij de kruising met de spoorwegbrug, net onder de N43.

  Om de kaart duidelijk leesbaar te maken is deze opgedeeld in 2 delen: het begin van de koers is lichtblauw en he tweede deel, met daarin de meeste bergen, is oranje.

  Vanaf kilometer 0 gaat de koers in zuid-oostelijke richting tot aan Kerkhove waar naar noord-oost wordt afgeslagen richting Oudenaarde. Door naar het zuiden te keren komen de renners dan op de eerste berg van de koers, de Katteberg (600 m lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,7%). Door rondom Zottegem te rijden via de bevoorradingszone op de N42 en na een klein uitstapje richting Ninove komen ze, via Geraardsbergen en de tweede bevoorradingszone, uit bij de tweede klim van de dag, La Houppe (3.440 m lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,32%).

  Na een korte omweg begeven ze zich vervolgens richting Ronse waar ze op zoek gaan naar de klim van de Oude Kruisberg (800 m aan 4,8%) en een stukje verderop gaan ze verder met de Knokteberg (1.530 m aan 5,3%) en de Hotondberg (1.200 m aan 4%).

  Daar begint dan het oranje deel van het parcours waar verschillende bergen elkaar snel opvolgen:
  - de Kortekeer (1.000 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,4%)
  - de Taaienberg de 650 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5%)
  - de Boigneberg de 2.180 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8%)
  - de Eikenberg de 1.200 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%)
  - de Stationsberg de 460 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,2%)

  And a bit further:
  - de Kapelberg (900 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 4%)
  - de Paterberg (700 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 12%)
  - de Oude Kwaremont (2.200 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,2%)
  - de Karnemelkbeekstraat (1.530 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,9%)

  De renners gaan dan verder in noord-westelijke richting naar de finish en op hun weg vinden ze dan alleen nog maar de Tiegemberg (1.000 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%) voordat ze zich echt naar de finishlijn begeven, waar we als eerste de renner zullen zien die Geraint Thomas op zal volgen als de winnaar van de Grote Prijs E3 Harelbeke!

  Hieronder vindt u het parcours op Google Maps en het profiel van de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het profiel van de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016 De kaart met het parcours van de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016 op Google Maps

  Grand Prix E3 Harelbeke 2016

  [X] Close

  Het parcours van de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016 in Google Earth

  Als u het parcours van de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016 liever in Google Earth bekijkt, bijvoorbeeld om zo een virtuele vogelvlucht te maken over het parcours, dan kunt u het downloaden in Google Earth door op onderstaande link te klikken:

  >> Download het parcours van de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016 in Google Earth (KML bestand)

  De kaart met het parcours van de E3 Harelbeke 2016

  De deelnemerslijst van de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016

  Geraint Thomas (Team Sky), de winnaar van vorig jaar is niet één van de 198 renners die aan de start verschijnen in de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016 morgen. Om een voor mij onbekende reden zal Peter Sagan (Tinkoff), winnaar in 2014, rugnummer 1 dragen. Als u de volledige deelnemerslijst met rugnummers wilt bekijken, klik dan op onderstaande link:

  >> deelnemerslijst van de Grote Prijs E3 Harelbeke 2016

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 5144x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus zes ?