home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Amstel Gold Race 2019 op Open Street Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: zaterdag 20 april 2019 om 18:43:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2019 op Open Street Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDeze zondag vindt de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Sinds 2013 vindt de finish namelijk niet meer plaats op de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plaats waar de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 plaats vonden.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2019 - de 54ste editie van de wedstrijd - is een beetje gewijzigd vergeleken met vorig jaar, met name in de slotlus, maar nog steeds met net zoveel bergen als voorheen, 35 om precies te zijn, in deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 was het aantal van 31 naar 32 gestegen, vervolgens in 2012 weer terug naar 31, en toen naar 34 in 2013 en nu dus 35 sinds 2017). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema en het parcours op een Open Street Maps kaart (vergelijkbaar met Google Maps) en u kunt het parcours ook downloaden in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken.

  De beschrijving van het parcours van de Amstel Gold Race 2019

  Na het vertrek vanaf het Vrijthof middenin het centrum van Maastricht (in plaats van de Markt zoals voorheen het geval was), gaan de renners allereerst richting het noorden tot aan Geulle waar ze rechtsaf slaan en beginnen met de klim van de Slingerberg, snel gevolgd door de opeenvolgende klimmen van de Adsteeg en de Lange Raarberg.
  Iets verderop, wanneer de renners terecht komen op het deel van het parcours wat meerdere keren bereden zal worden, beklimmen ze de Bergseweg (net voor het deel wat meerdere keren in het parcours zit), en vervolgens de Sibbergrubbe, de Cauberg en een eerste doorkomst over de finishlijn in Vilt (het blauwe deel op de kaart met het parcours).

  De renners komen dan in het eerste lusje rondom de finishstad, een lus eigenlijk want deze is maar liefst 123,3 km lang en begint met de klim van de Geulhemmerberg gevolgd door een afdaling richting de grens met België en de klim van de Heiweg en de Kallenberg. Daarna volgen ze de grens en beklimmen de Wolfsberg en de Loorberg waarna ze weer even richting het noorden rijden richting de stad Gulpen waar ze vlakbij de Gulpenerberg komen zonder echter op de top te komen, en vervolgens zetten ze weer koers naar het zuiden via de klim van de Schweibergerweg waarna ze linksaf slaan en wederom de grens volgen en via de klim van Camerig waarna ze afslaan richting Vijlen om vervolgens koers te zetten richting het Drielandenpunt (het hoogste punt, waar Nederland, Duitsland en België samen komen), de klim van Gemmenich net aan de andere kant van de grens met België en het Vijlenerbos na de terugkomst in Nederland. Dit deel van het parcours is het groene deel op de kaart.

  De renners beginnen dan aan het paarse deel van het parcours met de klim van de Eperheide waarna ze naar het noorden rijden op hetzelfde parcours als op de heenweg, maar ze volgen dan een andere weg, om de Gulperberg te beklimmen en vervolgens de Plettenberg, Eyserweg, Sint Remigiusstraat, Vrakelberg en opnieuw de combinatie van Sibbergrubbe en Cauberg gevolgd door een tweede doorkomst over de finishlijn.

  Het 2de lusje rondom de finishlijn, 68,9 kilometer lang en in het rood op de kaart, bevat wederom de klim van de Geulhemmerberg. Na een stukje heen en weer ten zuiden van Maastricht/Bemelen slaan de renners rechts af om koers te zetten naar de klim van de Bemelerberg waarna ze weer afdalen naar het parcours van de groene lus waar ditmaal, na de Loorberg, rechtdoor wordt gereden om vervolgens linksaf te slaan richting de Gulperberg waarna ze verder gaan op de Kruisberg (in plaat van af te slaan naar de Plettenberg zoals bij de eerste doorkomst hier) en vervolgens de Eyserbosweg en de Fromberg. Het peloton slaat dan linksaf in Schin op Geul om zo de Keutenberg te beklimmen gevolgd door de derde en nu laatste klim van de Cauberg die ditmaal gevolgd zal worden door een laatste lusje (in het oranje) wat lijkt op het circuit van de Wereldkampioenschappen 2012 en wat een beetje is gewijzigd ten opzichte van de vorige jaren, maar met daarin nog altijd de klim van de Geulhemmerberg en de Bemelerberg. Ditmaal gaan we dus niet meer over de Cauberg!

  De wedstrijd gaat van start om 10u30 op het Vrijthof en de finish is gepland rond 16h49. De totale afstand zal dit jaar 265,7 kilometer zijn.

  Het tijd- en routeschema en het parcours van de Amstel Gold Race 2019 op Open Street Maps

  Hieronder vindt u de Open Street Maps kaart (soortgelijk aan Google Maps), het profiel en het tijd- en routeschame (met de doorkomsttijden in de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Amstel Gold Race 2019. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.

  Om het makkelijker te maken de kaart te "lezen" is het parcours afgebeeld in vijf delen: het eerste deel in het blauw, het tweede in het groen, het derde in het paars en het vierde in het rood. De laatste lus, 16,1 kilometer lang, is afgebeeld in het oranje.
  Het tijd- en routeschema van de Amstel Gold Race 2019 De kaart met het parcours van de Amstel Gold Race 2019 op Open Street Maps Het profiel van de Amstel Gold Race 2019

  Amstel Gold Race 2019

  [X] Close

  Amstel Gold Race 2019

  [X] Close

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2019 in Google Earth

  Bekijkt u het parcours van de Amstel Gold Race 2019 liever in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te kunnen maken? Download dan het onderstaand KML bestandje:

  >> Download het parcours van de Amstel Gold Race 2019 in Google Earth

  De kaart met het parcours van de Amstel Gold Race 2019

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 9787x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Merci,

  | Lionel | zaterdag 20 april 2019 om 22:58:11

 2. super mathieu merci quelle belle victoire a domicile devant tes supporters proficiat

  | weron joseph | zondag 21 april 2019 om 17:39:15

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer acht ?