zaterdag 29 maart 2014 om 15u54

De Belgische klassiekers gaan morgen verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 233 kilometer die in de tweede helft van de wedstrijd door het heuvelland komt waar deze vaak gedeeltelijk beslist wordt.

In dit artikel vindt u het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps/Google Earth.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps

Morgenochtend hervinden de renners en de volgers van de klassiekers elkaar in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals vele wedstrijden draagt deze wedstrijd namelijk ook de naam van de historische startplaats maar sinds 2004 vindt het vertrek niet meer in Gent plaats.

Vanuit Deinze gaan de renners naar het westen via Tielt, Kortemark en Diksmuide, naar de bevoorradingszone in Veurne. Ze zetten dan koers naar het zuiden tot in Oost-Cappel waar ze de grens met Frankrijk oversteken en richting Wormhout rijden. Ze gaan vervolgens weer verder naar het zuiden, tot in Cassel waar ze de eerste berg van de dag beklimmen, de Casselberg, die normaal gesproken ook op het programma staat van de 4-daagse van Duinkerke. Na een kort lusje via Oxelaëre beklimmen ze wederom de Casselberg, als tweede berg van de dag.

Koers richting het zuid-oosten dan tot aan Saint-Sylvestre-Cappel waar ze afslaan naar het noord-oosten richting de klim van de Catsberg. Terug in België verlaten ze kort de hoofdweg voor de klim van de Baneberg, 4de berg van de dag. Ze hebben vervolgens wederom de gelegenheid nieuwe krachten op te doen in de bevoorradingszone voordat ze de Kemmelberg en vervolgens de Monteberg beklimmen.
Vanaf Heuvelland brengt een lusje via Ploegsteert hen weer terug op het parcours wat ze gevolgd hebben na de terugkeer in België en beklimmen ze wederom deze 3 bergen (Baneberg, Kemmelberg, Monteberg) als 7de, 8ste en 9de klim.

Terug in Heuvelland slaan de renners ditmaal linksaf naar Ieper en vervolgens rechtsaf op de grote wegen richting de finish in Wevelgem.

Wie volgt morgen Peter Sagan (Cannondale) op die vorig jaar deze klassieker wist te winnen?

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van Gent-Wevelgem 2014. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van Gent-Wevelgem 2014 Het profiel van Gent-Wevelgem 2014 De kaart met het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps

Gent-Wevelgem 2014

[X] Close

Gent-Wevelgem 2014

[X] Close

Het parcours van Gent-Wevelgem 2014 in Google Earth

Als u het parcours van Gent-Wevelgem 2014 liever in Google Earth bekijkt, om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken over dit parcours, dan kan dat! Hiervoor kunt u simpelweg onderstaand KML bestandje downloaden en openen in Google Earth:

>> Download het parcours van Gent-Wevelgem 2014 in Google Earth

Download het parcours van Gent-Wevelgem 2014 in Google Earth

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

3 reacties | 8519x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. J'aurais apprécié les principaux engagés.

  | Jean-Claude ANDRECK | zaterdag 29 maart 2014 om 17u31

 2. J'étais en bas de CASSEL , porte dAIRE, il faisait beau ,ce fut très agréable .
  Un bon aperçu pour Paris-Roubais et pour les 4 jours de Dunkerque

  | gégé | zondag 30 maart 2014 om 15u37

 3. Degenkolb très costaud! Dommage pour Arnaud Démare, il manque peut être 10m pour qu'il le saute sur la ligne!

  Joli week-end pour les français entre les victoires d'étape pour Bouhanni en Corse samedi, Jarrier aujourd'hui au tour de Normandie, cette 2e place pour Démare et le général pour Péraud sur le Critérium International.

  | Mrmoving | zondag 30 maart 2014 om 17u05

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus zeven ?