home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: vrijdag 12 april 2013 om 9:36:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDeze zondag staat de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, weer op het programma en deze vindt plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze wedstrijd vindt de finish niet plaats op de top van de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plaats als de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 is ook enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar en deze wijzigingen zorgen voor een groter aantal beklimmingen: 34 in plaats van 34 op het parcours van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal beklimmingen van 31 naar 32 en in 2012 wederom naar 31). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en ook kunt u het parcours downloaden in Google Earth en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours maken.

  De beschrijving van het parcours van de Amstel Gold Race 2013

  Na de start op de Markt in Maastricht rijden de renners allereerst naar het noorden tot aan Geulle waar ze rechtsafslaan om de Slingerberg te beklimmen waarna al snel de opvolging van verschillende beklimmingen op het programma staat: Adsteeg, Lange Raarberg, Bergseweg, Sibbergrubbe, Cauberg gevolgd door een eerste doorkomst over de finishlijn in Vilt (het oranje deel op de kaart van het parcours).

  De renners komen dan op de eerste lus rondom de finishstad, een lus van 110,5 km die begint met de klim van de Geulhemmerberg gevolgd door een stuk naar het noorden tot aan de grens met België die zij volgen richting de Wolfsberg en de Loorberg, gevolgd door een stukje naar het noorden richting de Gulpenerberg waarvan de top echter niet bereikt zal worden, en vervolgens weer terug naar Belgische grens, via de Schweibergerweg en vervolgens een stuk langs de grens met de klim van Camerig en een stukje richting Vijlen waarna ze zich richting het Drielandenpunt begeven, de klim van Gemmenich net aan de andere kant van de Belgische grens en het Vijlenerbos terug in Nederland.
  Voor de terugkeer richting Epen is er vervolgens een verschil tussen de officiële kaart van de wedstrijd en het officiële tijd- en routeschema, in het schema wordt een kleine incursie in het Vijlenerbos aangegeven. Op de kaart hieronder vindt u de versie van het tijd- en routeschema. Dit maakt in ieder geval niets uit voor de rest en de renners beklimmen in ieder geval de Eperheide en op hun weg naar het noorden via hetzelfde parcours als op de heenweg, slaan ze af naar de klim van de Gulpenerberg en vervolgens de Plettenberg, Eyserweg, Sint Remigiusstraat - Huls, Vrakelberg, Sibbergrubbe en de Cauberg om vervolgens voor de tweede maal over de finishstreep te komen. Dit deel van het parcours wordt in blauw afgebeeld op de kaart.

  De 2de lus rondom de finish, het paarse stuk op de kaart, wat 68,7 kilometer lang is bevat wederom de Geulhemmerberg en na een bezoekje aan Maastricht beklimmen de renners de Bemelerberg om vervolgens weer verder te rijden naar het parcours van de lus die in blauw afgebeeld is om ditmaal, na de Loorberg, rechtdoor te rijden en vervolgens linksaf te slaan richting de Gulpenerberg waarna ze op zoek gaan naar de Kruisberg (in plaats van af te slaan naar de Plettenberg zoals bij de eerste doorkomst daar) en vervolgens de Eyserbosweg en de Fromberg. Het peloton slaat dan af naar links richting de Keutenberg voordat de renners voor de derde maal de Cauberg beklimmen, die ditmaal gevolgd zal worden door een laatste lus die lijkt op het circuit van de Wereldkampioenschappen 2012 maar die in deze wedstrijd loopt via dezelfde wegen als in de voorgaande rondjes en dus de klim van de Geulhemmerberg bevat, naast de Bemelerberg.

  De start vindt plaats om 10u15 en de finish staat gepland tussen 16u10 (43 km/h) en 17u07 (37 km/h). De afgelegde afstand zal 4,7 kilometer korter zijn dan vorig jaar: 251,8 kilometer.

  Het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van de Amstel Gold Race op Google Maps

  Hieronder vindt u het parcours op Google Maps, het profiel (waarin de rode lijnen de verschillende gekleurde delen van het parcours aangeven) en het tijd- en routeschema (met de doorkomsttijden in de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Amstel Gold Race 2013. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.

  Om de "leesbaarheid" van de kaart te verhogen is het parcours afbeeld in vier delen: het eerste deel in oranje, het tweede in donkerblauw en het derde deel in het paars. Het laatste lusje, 18,7 kilometer lang, is in het zwart afgebeeld.
  Het tijd- en routeschema van de Amstel Gold Race 2013 Het profiel van de Amstel Gold Race 2013 Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 op Google Maps

  Amstel Gold Race 2013

  [X] Close

  Amstel Gold Race 2013

  [X] Close

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 in Google Earth

  Bekijkt u het parcours liever in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken boven het parcours? Downloadt dan onderstaand KML bestandje:

  >> Download het parcours van de Amstel Gold Race 2013 in Google Earth

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 7 reacties | 15430x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. SUPER présentation! Merci.

  "P 22"

  | Pierre CROLAIS | vrijdag 12 april 2013 om 15:49:18

 2. Petite erreur de numérotation au niveau 10, non? Car apreès vers le 11, il n'y a pas de route...

  | Pierre | vrijdag 12 april 2013 om 17:00:37

 3. Petite erreur de numérotation au niveau 10, non? Car apreès vers le 11, il n'y a pas de route... et 2 fois le 24....

  | Pierre | vrijdag 12 april 2013 om 17:04:04

 4. @Pierre : non, pas d'erreur de numérotation au niveau du 10 : tu n'as pas dû suivre la route correctement. C'est le parcours bleu à ce moment de la course, donc du 9 tu montes au nord, direction Gulpen avant de repasser direction sud pour passer par le 10. Au bout ça tourne à gauche vers Eperheide et donc vers le 11.

  Pour le double 24 je l'avais vu et corrigé, mais comme je partais en train hier je n'ai pas eu le temps d'envoyer la nouvelle version du fichier. C'est donc maintenant fait ...

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 13 april 2013 om 17:32:24

 5. Ouais, pour le 10, j'ai vu après! Sorry! Ciao!

  | Pierre | zaterdag 13 april 2013 om 19:52:10

 6. qunlqun pourrait il me dire les lieux de ravito avec les heure svp ??? car je n'arrive pas a les voires :/

  | bastens | zaterdag 13 april 2013 om 22:27:34

 7. Perfect course for Philippe Gilbert?

  | curleyman | zondag 14 april 2013 om 9:16:53

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer zeven ?