dinsdag 17 april 2012 om 20u53

Morgen vindt de 76ste editie van de Waalse Pijl plaats. De wedstrijd met een parcours van 194 kilometer tussen Charleroi en Huy zal morgen van start gaan met onder anderen de laatste winnaar, Philippe Gilbert (BMC Racing Team) die daarom rugnummer 1 zal dragen.
Kijkend naar de erelijst van de voorgaande edities zouden we ervan uit moeten gaan dat Joaquin Rodriguez (Katusha Team) zijn belangrijkste concurrent is. Laten we echter de broertjes Schleck, Alejandro Valverde, Robert Gesink of natuurlijk de winnaar van de Amstel Gold Race, Enrico Gasparotto, niet vergeten.

In dit artikel vindt u de Google Maps / Google Earth kaart met het parcours van de Waalse Pijl 2012, het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema.

Het parcours van de Waalse Pijl 2012 op een Google Maps kaart

Het parcours van de Waalse Pijl is ongewijzigd tot in de finale. Daar waar het grote circuit vrijwel hetzelfde is (92,5 km) verandert het kleine circuit (van 31 km) en ligt dit nu ten noorden avn Huy in plaats van ten zuiden binnenin de grote lus. De renners beklimmen nog altijd drie maal de slotklim van deze wedstrijd, de Muur van Huy (1,3 km @ 9,3%), maar dankzij de wijziging in het parcours van het korte circuit, bevinden twee beklimmingen zich dichterbij deze slotklim in de laatste kilometers van de wedstrijd. Dit betekent echter niet dat het parcours wat vooraf gaat aan de laatste klim van de Muur hiermee veel interessanter wordt, want de kans is groot dat net als altijd de beslissende fase toch daar zal zijn.

Naast de Muur van Huy, die 3 keer beklommen wordt, staan er nog altijd 7 andere beklimmingen op het programma: de Côte de Peu d'Eau (2,7 km @ 3,9%), de Côte de Haut-Bois (1,6 km @ 4,8%), de Côte de Groynne (2 km @ 3,5%), de Côte de Bohisseau (1,3 km @ 7,6%), de Côte de Bousalle (1,7 km @ 4,9%), de nieuwe Côte d'Amay (1,2 km @ 7,5%) en een andere nieuwe, de Côte de Villers-le-Bouillet (1,2 km @ 7,5%).

Het vertrek is nog altijd voor het Stade du Pays in Charleroi in de Boulevard Zoé Drion. Net als vorig jaar rijdt de reclamecaravaan niet over het hele parcours want deze start pas op de Muur van Huy.

Hieronder vindt u het parcours op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema (met de doorkomsttijden door de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Waalse Pijl 2012. Klik op de afbeeldingen om alle details van deze Ardennenklassieker te ontdekken:

Het tijd- en routeschema van de Waalse Pijl 2012 Het profiel van de Waalse Pijl 2012 De kaart met het parcours van de Waalse Pijl 2012 op Google Maps

Waalse Pijl 2012

[X] Close

Waalse Pijl 2012

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Waalse Pijl 2012 in Google Earth

Bekijkt u het parcours liever in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken? Downloadt dan onderstaand KML bestandje:

> Download het parcours van de Waalse Pijl 2012 in Google Earth

De TV uitzending van de Waalse Pijl 2012

Mocht u de gelegenheid hebben om op een woensdagmiddag op de bank voor de TV te gaan zitten dan kunt u de wedstrijd live bekijken:
- in Frankrijk, op Eurosport tussen 14u00 en 16u30 of op France 3 tussen 15u00 en 16u35
- in België, op de RTBF tussen 14u05 en 16u35 en op de VRT (Sporza)
- op Eurosport in de verschillende Europese landen (59 landen), van 14u00 tot 16u30
- op TV2 Zebra in Noorwegen, op DKTV2 in Denemarken, op Teledeporte in Spanje, op de RAI in Italië, op RTL in Luxemburg, op een publieke zender van de NOS in Nederland, op RSI/RTS in Zwitserland, op SBS in Australië, op J Sports in Japan, op Sky in Nieuw-Zeeland, op SuperSport in verschillende Afrikaanse landen (45 landen) en op Eurosport in verschillende Aziatische landen (16 landen); ten slotte op Dubai Sport in het Midden-Oosten (25 landen)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

5 reacties | 12972x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 5 reacties!
 1. Wat betreft de concurrentie denk ik niet dat Gesink potten zal kunnen breken. Ik reken meer op Bouke Mollema!

  | Tonn Vergouwen | dinsdag 17 april 2012 om 21u38

 2. It looks as if Philippe Gilbert is getting back to form. So is Peter Sagan. Fleche Wallone should be a great race.

  | curleyman | dinsdag 17 april 2012 om 23u49

 3. On devrait retrouver les mêmes coureurs que dimanche à l'Amstel.
  Sagan-Freire sont les plus costauds et doivent gagner en gérant différemment leurs forces.

  | Gilbert LE LOUPP | woensdag 18 april 2012 om 00u18

 4. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-le-parcours-de-la-fleche-wallonne-2012-sur-google-maps-google-earth-le-profil-et-l-itineraire-horai-103614697.html

  | Roland TISSIER | woensdag 18 april 2012 om 08u54

 5. Curleyman spotted it : Philippe Gilbert will do what he did last year: win the race. Mur de Huy is Philippes cup of tea !

  | Kongolo | woensdag 18 april 2012 om 11u21

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus twee ?