dinsdag 09 april 2024 om 23u24

Voorbij de kasseien, plaats voor de heuvels in de Brabantse Pijl deze woensdag 10 april 2024 ... voor de Amstel Gold Race aanstaande zondag!

Een 195 kilometer lange klassieker staat op het programma voor 149 renners vanaf de start in Leuven, een doortocht door Vlaams Brabant en de finish in Overijse. Maar liefst 21 heuvels liggen op dit parcours, waarvan 4 in het slotcircuit wat viermaal afgelegd zal worden.

In dit artikel vind je alle details over het parcours van de Brabantse Pijl 2024, op een OpenStreetMap kaart die ook beschikbaar is om te downloaden in Google Earth, het koersprofiel, het tijd- en routeschema en de lijst met startende renners in deze wedstrijd.

Het parcours van de Brabantse Pijl 2024 op een OpenStreetMap kaart

Na de start vanuit Leuven zetten de renners koers naar het zuiden en dus richting de grens van Vlaams Brabant, die ze net overschrijden voordat ze in de buitenwijken van Waver (Wavre) eerst naar het westen en vervolgens naar het zuidwesten koers zetten door net onder de finish in Overijse door te rijden. Ze gaan dan via Terhulpen (La Hulpe), Eigenbrakel (Braine-l'Alleud) en Lillois-Witterzée over een groot deel van het parcours wat in beide richtingen afgelegd zal worden.

Ze slaan vervolgens rechts af en rijden zo rondom Eigenbrakel (Braine-l'Alleud) waarna ze koers zetten richting Beersel, via de eerste heuvel, op de Chaussée d'Alsemberg. Ze rijden daar een kort lusje wat afgerond wordt met de klim van de Bruineput en daar houdt het blauwe deel van het parcours dan op. Oorspronkelijk stond tussen deze twee heuvels ook de Sollenberg op het programma, maar de organisator heeft mij bevestigd dat deze door een parcours wijziging (obstakels) in laatste instantie werd geschrapt. Vandaar dat op verschillende websites een onjuiste kaart te vinden is.

Verder over het paarse deel volgen ze dezelfde weg terug, met om te beginnen de klim van de Eigenbrakelsesteenweg, vervolgens die van de Rue de Nivelles waarna ze nieuwe krachten op kunnen doen in de bevoorradingszone.

Net na Terhulpen (La Hulpe) verlaten ze dan het tweerichtings-parcours, richting het slotcircuit, waar ze nog 4 heuvels zullen vinden: de Hertstraat helemaal in het beging van het circuit, de stijle Moskesstraat, de Holstheide en net voor de doorkomst over de finish de S-Bocht Overijse.
Dit circuit zullen ze 4 keer afleggen, voordat ze voor het laatst over de finishlijn zullen komen in de Brusselsesteenweg in Overijse!

Hieronder vind je het tijd- en routeschema, de OpenStreetMap kaart en het wedstrijdprofiel van de Brabantse Pijl 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het profiel van de Brabantse Pijl 2024 Het tijd- en routeschema van de Brabantse Pijl 2024 Het parcours van de Brabantse Pijl 2024

Het parcours van de Brabantse Pijl 2024 in Google Earth

Als je het parcours van de Brabantse Pijl 2024 liever in Google Earth wilt zien, zodat je bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours kunt maken, dan nodig ik je uit om het parcours in Google Earth te downloaden door op de volgende link te klikken:

>> Download het parcours van de Brabantse Pijl 2024 in Google Earth (KML-bestand)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De startlijst voor de Brabantse Pijl 2024

De winnaar van de Brabantse Pijl vorig jaar, Dorian Godon, zal ook aan de start staan voor zijn ploeg Decathlon AG2R La Mondiale Team in 2024, samen met een andere kanshebber, Benoît Cosnefroy.

Daarnaast zullen we ook renners zien als Michael Matthews (Team Jayco AlUla), Quinten Hermans, Søren Kragh Andersen en Axel Laurance bij Alpecin-Deceuninck, Dylan Teuns en Corbin Strong bij Israel-Premier Tech en Dries van Gestel voor TotalEnergies, om er maar een paar te noemen!

>> Starterslijst voor de Brabantse Pijl 2024

De resultaten van de Brabantse Pijl 2024

>> Ga naar de pagina van de Brabantse Pijl 2024 in de UCI wielerkalender voor de uitslag van de wedstrijd op woensdagavond!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 7485x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus één ?