zaterdag 16 maart 2024 om 12u30

La Primavera, de bijnaam van Milaan-Sanremo, is vanochtend om 10.00 uur al van start gegaan, maar wij maken gebruik van de lengte van deze klassieker der klassiekers (een andere bijnaam, La Classicissima, vanwege de uitzonderlijke lengte: het is de langste professionele eendagskoers) om een beetje last minute het parcours van Milaan-Sanremo 2024 op Open Street Maps en in Google Earth te publiceren, zodat je alles te weten kunt komen over de 288 kilometers die de renners van deze Italiaanse klassieker op dit moment afleggen!

In dit artikel ontdek je het parcours van Milano-Sanremo 2024 op een Open Street Maps kaart, het tijdschema van de wedstrijd en het profiel met de verschillende hobbels, vooral in de tweede helft van het parcours. Tot slot vind je een KML-bestand waarmee je het parcours van Milaan-Sanremo 2024 in Google Earth kunt verkennen en bijvoorbeeld een virtuele vlucht over het parcours kunt maken!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Milaan-Sanremo 2024 op Open Street Maps

Een verandering in het Milaan-Sanremo parcours voor deze editie van 2024, de 115e editie van de naam (!), vond plaats bij de start van de race. De race start niet langer in Milaan (zoals in 2023 al het geval was, maar toen in Abbiategrasso), maar in Pavia, op het Piazza Cavagneria. Een uitstapje van 44 kilometer naar het oosten voordat het gebruikelijke parcours weer wordt gevolgd vanaf Casteggio brengt de afstand van de race op 288 kilometer, precies dezelfde als wat de 33 deelnemers te wachten stond bij de start in Milaan op zondag 14 april 1907 voor de allereerste editie!

Vanaf daar gaat het parcours verder in zuidwestelijke richting naar Voghera en Tortona en vervolgens naar Nova Ligure. Vanaf Basaluzzo dalen de renners zuidwaarts via Ovada en Campo Ligure naar waar de race zwaarder begint te worden, met de beklimming van de Passo del Turchino.

Dit wordt gevolgd door een vlak stuk langs de kust, waarbij Arenzano, Varazze, Savona, Finale Ligure, Ceriale en Laigueglia worden aangedaan voordat het laatste, en meestal levendigere, deel van de race wordt gereden, waarbij het peloton een serie van drie capi, Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta aandoet, voordat het terugkeert naar de meer bekende beklimmingen van Cipressa en Poggio.

Op de top van de laatste van deze beklimmingen zijn er nog slechts 5,4 kilometer te gaan voor de finish in Sanremo, waar er ofwel een sprintfinish zal zijn vanuit een uitgedund peloton, een strijd tussen een paar renners in een kopgroep of een solo-renner ... Dus, wie zal Mathieu van der Poel opvolgen? Misschien wordt hij het zelf? We zullen het vandaag rond 17.00 uur weten.

Hieronder vind je het tijdschema, de Open Street Maps en het profiel van Milaan-Sanremo 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te openen.
Het profiel van Milano-Sanremo 2024 Het tijd- en routeschema van Milano-Sanremo 2024 Het parcours van Milano-Sanremo 2024

Het parcours van Milaan-Sanremo 2024 in Google Earth

Als je het parcours van Milaan-Sanremo 2024 liever in Google Earth wilt zien, zodat je bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over de route kunt maken, nodig ik je uit om deze in Google Earth te downloaden door op de volgende link te klikken:

>> Download het parcours van Milaan-Sanremo 2024 in Google Earth (KML-bestand)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2611x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Klassiekers | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus vier ?