home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: vrijdag 27 februari 2015 om 21:12:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 op Google Maps/Google EarthDit weekend nemen de Belgische klassiekers de macht over in de UCI wielerkalender. Het klassiekerseizoen van 2015 begint zoals gebruikelijk met de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag. Voor sommige mensen begint het wielerseizoen pas echt als de Omloop plaats vindt. Alhoewel het seizoen al in volle gang is zal dat in hun gedachten vanaf dit weekend dus ook echt het geval zijn!

  Kuurne-Brussel-Kuurne vond in 2013 niet plaats vanwege de sneeuw maar in 2014 werd de wedstrijd gewonnen door Tom Boonen (Mark Cavendish ging in 2012 met de winst naar huis) en we zullen zondag dus zien wie de opvolger wordt van de Belgische sprinter. Wat betreft de Omloop Het Nieuwsblad is Ian Stannard de titelhouder na een duosprint met Greg van Avermaet vorig jaar.

  In dit artikel vindt u de tijd- en routeschema's, de profielen met de verschillende bergen en de kaarten met het parcours van deze twee Belgische klassiekers op Google Maps/Google Earth.

  Omloop Het Nieuwsblad 2015

  Het weekend begint dus met de Omloop Het Nieuwsblad die de renners zal zien vertrekken vanuit Gent waar ze een paar uur later en iets meer dan 200 kilometer verderop weer terug komen.

  Na de fictieve start op het Sint-Pietersplein rijden de renners geneutraliseerd naar de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg 3,3 kilometer verderop. Vandaaruit dalen ze af tot in Ophasselt voordat ze weer terug noordwaarts rijden tot boven Zottegem. Daar beginnen ze dan het bergcircuit van deze wedstrijd.

  Na een stuk in westelijke richting te zijn gereden tot in Horebeke dalen ze dan af tot in Brakel waar ze de eerste berg van dit circuit vinden, de Leberg [950 m - 4,2% (max 13,8%)]. Als ze dan in oostelijke richting verder rijden beklimmen ze de Berendries [940 m - 7% (max 12,3%)] om vervolgens af te dalen tot het meest zuidelijke punt van deze wedstrijd, in Geraardsbergen, waar ze de befaamde Muur van Geraardsbergen beklimmen naar het beroemde kappelletje.

  De renners rijden dan weer terug naar Brakel waar ze de Valkenberg [540 m - 8,1% (max 12,8%)] beklimmen en gaan dan verder tot in Horebeke vanwaaruit ze weer zuidwaarts rijden via de klim van de Kaperij [1000 m - 5,5% (max 9%)]. Ze gaan dan op zoek naar het meest westelijke punt van de wedstrijd, in Ronse, waar ze de klim van de Kruisberg [1800 m - 4,8% (max 9%) - waarvan 450 m kasseien] vinden.
  Op weg naar Oudenaarde beklimmen ze dan nog 3 andere bergen: de Taaienberg [530 m - 6,6% (max 15,8%) - waarvan 500 m kasseien], de Eikenberg [1200 m - 5,2% (max 10%) - volledig kasseien] en de Wolvenberg [645 m - 7,9% (max 17,3%)].

  Ze rijden vervolgens weer terug naar Brakel waar ze de Leberg voor de tweede keer beklimmen [wederom 950 m - 4,2% (max 13,8%)], om vervolgens de reis naar het oosten te beginnen via de Molenberg in Zwalm [463 m - 7% (max 14,2%) - waarvan 300 m kasseien]. Vandaaruit rijden ze terug naar Gent waar de finish ook plaats vindt op het Sint-Pietersplein.

  Om het u makkelijker te maken om de kaart van deze wedstrijd te lezen vindt u het parcours opgedeeld in 3 delen: een rood deel, vervolgens een groen deel en het oranje deel.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de kaart met het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad 2015 op Google Maps. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de Omloop Het Nieuwsblad 2015 Het profiel van de Omloop Het Nieuwsblad 2015 De kaart met het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad 2015 op Google Maps

  Omloop Het Nieuwsblad 2015

  [X] Close

  Omloop Het Nieuwsblad 2015

  [X] Close


  >> Download het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad 2015 in Google Earth

  Kuurne-Brussel-Kuurne 2015

  Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 vindt plaats deze zondag 1 maart 2015, in de vorm van verschillende lusjes in de streek van west naar oost tussen Kuurne en Ninove. Een deel van dit parcours volgt dezelfde wegen als de Omloop Het Nieuwsblad de dag ervoor en we vinden dan ook een deel van dezelfde bergen er in terug.

  Na de fictieve start vanaf de Renbaan in Kuurne, gaan de renners echt van start in de Bavikhoofsestraat ter hoogte van de Tweegemeentenweg. Ze dalen vervolgens af tot aan Harelbeke waar ze afslaan naar het oosten richting Oudenaarde en vervolgens naar Edelare waar ze de eerste berg van de dag vinden, de Edelare Top [1500 m - 4,2% (max 7%)].
  Als ze op het meest oostelijke punt van de wedstrijd aan zijn gekomen, in Voorde, dalen de renners af tot aan Zandberge om vervolgens verder te rijden naar het westen. Via Geraardsbergen rijden ze dan verder naar de bevoorradingszone in Zarlardinge, na 84 kilometer in de wedstrijd en met nog 112 kilometer te gaan. Nog altijd in westelijke richting beklimmen ze nog 3 van de in totaal 9 bergen van deze wedstrijd, La Houppe [1880 m - 4,8% (max 10%)], de Kanarieberg [1000 m - 7,7% (14%)] en de Kruisberg [1875 m - 4% (max 9%)].

  Als ze in Russeignies aankomen rijden ze dan weer naar het noorden via de Côte du Trieu [260 m - 7% (max 13%)] alvorens ze nog een lusje afleggen richting het oosten om zo de Oude Kwaremont te beklimmen [2200 m - 4% (max 11,6%)] vanaf het noorden. Als ze vervolgens doorrijden naar het noorden komen ze terug op de wegen van de heenweg, om ditmaal af te slaan naar het westen voor de beklimming van de Holstraat [1000 m - 5,2% (max 12%)].

  Als ze verder rijden naar Nokere komen ze terecht op de Nokereberg [350 m - 5,7% (max 7%)], de laatste berg van de dag. Vandaaruit keren ze, via Waregem en Desselgem, terug naar Kuurne, waar ze twee lusjes afleggen op een lokaal circuit van 16 kilometer wat afdaalt tot in Kortrijk (in het oranje ingetekend op de kaart).

  Om de kaart makkelijker te kunnen lezen vindt u het parcours opgedeeld in 3 delen: het rode deel, vervolgens het groene deel en het slotcircuit in het oranje.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 op Google Maps. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 Het profiel van Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 De kaart met het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 op Google Maps

  Kuurne-Brussel-Kuurne 2015

  [X] Close

  Kuurne-Brussel-Kuurne 2015

  [X] Close


  >> Download het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 6596x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer negen ?