home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: vrijdag 20 maart 2015 om 22:13:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op Google Maps/Google EarthDe Primavera vindt aanstaande zondag alweer plaats! De 106de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo zoals ze in het Italiaans zeggen) vindt dit jaar wederom plaats op zondag, net als de afgelopen twee jaren.

  De vertaling van "primavera" vanuit het Italiaans wordt in het Nederlands natuurlijk "lente" maar het zijn niet echt lente-achtige weersomstandigheden die zondag op het programma staan (miezerbuien en windstoten). Minder erbarmelijke omstandigheden dus dan in Tirreno Adriatico maar wel nog altijd bijna 300 kilometer op het programma ...

  Aanstaande zondag zullen we weten of de 2015 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn!


  In dit artikel vindt u het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op een Google Maps kaart, het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het profiel met daarin de verschillende klimmetjes met name in de tweede helft van het parcours. Aan het einde van het artikel vindt u ook een KML bestandje waarmee u het parcours van Milaan-Sanremo 2015 kunt ontdekken in Google Earth en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken!

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op Google Maps

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 is vrijwel identiek aan dat van 2014, de enige twee wijzigingen zijn de route ter hoogte van Casteggio, stad die dit jaar via een noord-westelijke rondweg ontweken zal worden, en bij de aankomst die de Via Roma in Sanremo terug vindt!

  De meest prestigieuze Italiaanse klassieker gaat van start op de Corso Sempione na het intekenen op de Piazza Sempione in Milaan. Het traject door de stad over de Via Canova, Via Mario Pagano, Via Guido D'Arezzo, Viale di Porta Vercelina, Viale Papiniano, Viale Gabriele D'Annunzio, Viale Gian Galeazzo, Via Pietro Teuliè, Via Gian Carlo Castelbarco, Via Carlo Bazzi, Via Lampedusa, Via Lorenzo Valla, Via Medeghino en ten slotte over de Via San Domenico Savio naar de Via della Chiesa Rossa, brengt de renners naar de werkelijke start ten zuiden van de stad op 8,5 kilometer van de plaats waar de intekenlijst op de renners lag te wachten.

  Vandaaraf gaat de koers richting Binasco waar de renners afslaan richting Pavia en Casteggio. Dan wordt koers gezet richting het zuid-westen naar Voghera en Tortona en vervolgens Nova Ligure. Vanaf Basaluzzo dalen de renners dan af naar het zuiden richting Ovada en de bevoorradingszone in Campo Ligure.

  De wedstrijd wordt dan een stukje zwaarder, met de klim van de Passo del Turchino. Er volgt dan een wat vlakker stukje aan de kustlijn, richting Arenzano, Varazze, Savona en Finale Ligure en vervolgens naar de tweede bevoorradingszone in Ceriale, waar de renners opnieuw krachten op kunnen doen voordat ze het laatste stuk van de race beginnen, waar het normaal gesproken allemaal wat spannender wordt.

  Het peloton vindt dan namelijk een opeenvolging van drie capi op haar route, de Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta, en vervolgens de wat bekendere klimmetjes van de Cipressa en de Poggio. Als ze op de top van de laatstgenoemde zijn hebben ze nog maar 5,5 kilometer af te leggen tot aan de finish in Sanremo waar we zullen zien of de wedstrijd eindigt in een sprint met een beperkt peloton of een strijd tussen een kopgroepje met een aantal renners ... Wie zal de opvolger worden van Oscar Freire (2010), Matthew Goss (2011), Simon Gerrans (2012), Gerald Ciolek (2013) en Alexander Kristoff (2014)? Dat zullen we zien aanstaande zondag rond 17u10.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van Milaan-Sanremo 2015. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van Milaan-Sanremo 2015 Het profiel van Milaan-Sanremo 2015 De kaart met het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op Google Maps

  Milaan-Sanremo 2015

  [X] Close

  Milaan-Sanremo 2015

  [X] Close

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 in Google Earth

  Als u het parcours van Milaan-Sanremo 2015 liever bekijkt in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken over het parcours, kunt u dit downloaden in Google Earth door op onderstaande link te klikken:

  >> Download het parcours van Milaan-Sanremo 2015 in Google Earth (KML bestandje)

  De kaart met het parcours van Milaan-Sanremo 2015

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 8449x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Klassiekers | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer vijf ?