home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 112 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2018, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2018!
RSS |

Blog - Klassiekers

 • Toegevoegd: vrijdag 03 april 2015 om 21:01:00

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2015 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2015 op Google Maps/Google EarthTerwijl het klassiekersseizoen in volle gang is staat dit weekend met de Ronde van Vlaanderen een echt monument onder de Belgische klassiekers op het programma. De wedstrijd vond voor het eerst plaats in 1913 en werd alleen onderbroken tijdens de Eerste Wereldoorlog en is daarmee toe aan haar 99ste editie in 2015. Alle grote namen onder de klassiekerrenners hebben de wedstrijd in het verleden gewonnen, van Henri Suter tot Fabian Cancellara via Walter Godefroot, Eddy Merckx, Roger de Vlaeminck of Johan Museeuw.

  Met 68 overwinningen in 99 edities is België de recordhouder van het aantal overwinningen in de Ronde van Vlaanderen maar we zullen zondag zien of het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2015 wat u hieronder vindt op Google Maps/Google Earth wederom een Belgische winnaar op zal leveren of niet. Nu Tom Boonen (Etixx-QuickStep) en Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) niet deel zullen nemen i
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 13482x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 27 maart 2015 om 20:36:00

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2015 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het profiel

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2015 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het profielDe Belgische klassiekers gaan zondag verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 239 kilometer die in de tweede helft van de wedstrijd door het heuvelland komt waar deze vaak gedeeltelijk beslist wordt.

  In dit artikel vindt u het parcours van Gent-Wevelgem 2015 op Google Maps/Google Earth.

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2015 op Google Maps

  Zondagochtend hervinden de renners en de volgers van de klassiekers elkaar in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals vele wedstrijden draagt deze wedstrijd namelijk ook de naam van de historische startplaats maar sinds 2004 vindt het vertrek niet meer in Gent plaats.

  Vanuit Deinze gaan de renners naar het westen via Tielt, Kortemark en Diksmuide, naar de bevoorradingszone in Veurne. Ze zetten dan koers naar het zuiden tot in Oost-Cappel waar ze de grens met Frankrijk oversteken en richting Wormhout rijden. Ze ga ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 9520x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 27 maart 2015 om 8:42:00

  Het parcours van E3 Harelbeke 2015 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijst

  Het parcours van E3 Harelbeke 2015 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijstDe tijd vliegt en het is alweer de dag dat de eerste Belgische kasseienklassieker van de UCI WorldTour van start gaat, de E3 Harelbeke.

  De E3 Harelbeke, waarmee het klassiekersseizoen echt van start gaat na Dwars door Vlaanderen die woensdag gewonnen werd door Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), kent een parcours met een verzameling van maar liefst 17 bergen met name halverwege de koers. Hieronder kunt u dit parcours in detail bekijken met een Google Maps kaart, het profiel van de wedstrijd, de mogelijkheid om het parcours te downloaden in Google Earth met een KML bestandje en de lijst van deelnemende renners.

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2015 op Google Maps

  De E3 Harelbeke gaat van start op dezelfde plaats als waar we aan het eind van de middag de winnaar van de wedstrijd zullen kennen, in de Stasegemsesteenweg in Harelbeke, en de renners bege ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3206x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 20 maart 2015 om 22:13:00

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op Google Maps/Google EarthDe Primavera vindt aanstaande zondag alweer plaats! De 106de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo zoals ze in het Italiaans zeggen) vindt dit jaar wederom plaats op zondag, net als de afgelopen twee jaren.

  De vertaling van "primavera" vanuit het Italiaans wordt in het Nederlands natuurlijk "lente" maar het zijn niet echt lente-achtige weersomstandigheden die zondag op het programma staan (miezerbuien en windstoten). Minder erbarmelijke omstandigheden dus dan in Tirreno Adriatico maar wel nog altijd bijna 300 kilometer op het programma ...

  Aanstaande zondag zullen we weten of de 2015 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn!


  In dit artikel vindt u het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op een Google Maps kaart, het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het profiel met daarin de verschillende klimmetjes met name in de tweede helft van het parcours. Aan het einde van het artikel vindt u ook een KML bestandje wa ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 7574x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Google Maps/Google Earth| Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 27 februari 2015 om 21:12:00

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 op Google Maps/Google EarthDit weekend nemen de Belgische klassiekers de macht over in de UCI wielerkalender. Het klassiekerseizoen van 2015 begint zoals gebruikelijk met de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag. Voor sommige mensen begint het wielerseizoen pas echt als de Omloop plaats vindt. Alhoewel het seizoen al in volle gang is zal dat in hun gedachten vanaf dit weekend dus ook echt het geval zijn!

  Kuurne-Brussel-Kuurne vond in 2013 niet plaats vanwege de sneeuw maar in 2014 werd de wedstrijd gewonnen door Tom Boonen (Mark Cavendish ging in 2012 met de winst naar huis) en we zullen zondag dus zien wie de opvolger wordt van de Belgische sprinter. Wat betreft de Omloop Het Nieuwsblad is Ian Stannard de titelhouder na een duosprint met Greg van Avermaet vorig jaar.

  In dit artikel vindt u de tijd- en routeschema's, de profielen met de verschillende bergen en de kaarten met het parcours van deze twee Belgische klassiekers op
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4281x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 27 april 2014 om 17:06:00

  Luik-Bastenaken-Luik 2014 eindigt in een sprint met de overwinning voor Simon Gerrans

  Luik-Bastenaken-Luik 2014 eindigt in een sprint met de overwinning voor Simon GerransDe 100ste Doyenne. Luik-Bastenaken-Luik begon zijn tweede eeuw al een tijdje geleden maar vandaag vond de 100ste editie van deze laatste klassieker van het seizoen plaats op de heuvelachtige wegen in het zuiden van België.

  Een kopgroep van 6 renners werd beetje bij beetje terugebracht en uiteindelijk werd Matteo Bono als laatste teruggepakt op zo'n twintig kilometer van de finish, in de klim van de Côte de la Roche-aux-Faucons. Uiteindelijk bleef het peloton min of meer bij elkaar en in de Côte de Saint-Nicolas werd de wedstrijd ook niet beslist. Uiteindelijk eindigde deze dus in een sprint en Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) kwam daarin als winnaar uit de bus!

  De samenvatting van Luik-Bastenaken-Luik 2014

  Net na 10u00 vanochtend gingen 197 renners van start voor Luik-Bastenaken-Luik 2014, nadat de Koning Philippe van België het startschot had gegeven. Hij vierde niet zijn verjaardag zoals de Koning van Nederland maar hij vierde de 100ste editie van deze grote kl ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 5 reacties | 21741x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: woensdag 23 april 2014 om 23:49:00

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2014 op Google Maps/Google Earth: de 100ste!

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2014 op Google Maps/Google Earth: de 100ste!1892. Dat is alweer lang geleden. Dat was het jaar waarin voor het eerst Luik-Bastenaken-Luik plaats vond en het is dan ook logisch dat deze wedstrijd de bijnaam La Doyenne (de "oudste") draagt. Dat was dus 122 jaar geleden maar dit jaar vindt de 100ste editie van de Belgische klassieker plaats tussen Luik en Bastenaken (en weer terug).

  Ter gelegenheid van deze 100ste editie is het parcours enigszins gewijzigd om de terugkeer van een aantal klimmetjes die volgens de organisator bijgedragen hebben aan de geschiedenis van de wedstrijd mogelijk te maken.
  In dit artikel vindt u alle details van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2014 met het parcours op Google Maps/Google Earth, het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema.

  Terug in de tijd ...

  Aangezien het de 100ste editie betreft is het logisch dat we even de tijd nemen om te kijken naar de geschiedenis van de ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 33175x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: maandag 21 april 2014 om 22:24:00

  Het parcours van de Waalse Pijl op Google Maps/Google Earth: een gewijzigd slotstuk

  Het parcours van de Waalse Pijl op Google Maps/Google Earth: een gewijzigd slotstukNa de Amstel Gold Race 2014 die afgelopen zondag gewonnen werd door Philippe Gilbert, gaan de Ardennenklassiekers deze woensdag verder met de Waalse Pijl (Flèche Wallonne).

  In tegenstelling tot voorgaande jaren gaat deze wedstrijd niet van start ten westen van Huy (Binche vorig jaar en Charleroi de voorgaande jaren), maar vanuit Bastenaken (Bastogne), ten zuid-oosten van de finishstad van deze klassieker, ter gelegenheid van de 100ste editie van Luik-Bastenaken-Luik die aanstaande zondag op het programma staat.

  In dit artikel vindt u ook het slotstuk van het parcours wat ook gewijzigd is ten opzichte van vorig jaar.

  Het parcours van de Waalse Pijl 2014 op Google Maps

  Zoals hierboven al aangegeven gaat de wedstrijd dus van start in Bastenaken (Bastogne), waar normaal gesproken Luik-Bastenaken-Luik omkeert op de rotonde die zijn naa ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 17933x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 20 april 2014 om 16:59:00

  De derde overwinning van Philippe Gilbert in de Amstel Gold Race!

  De derde overwinning van Philippe Gilbert in de Amstel Gold Race!De Amstel Gold Race bleef vandaag spannend tot het einde, met een kopgroep van 10 renners die beetje bij beetje teruggebracht werd tot twee renners met Christophe Riblon (AG2R La Mondiale) en Preben van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise) die vooruit wisten te blijven tot de voorlaatste van de 34 beklimmingen van de wedstrijd.

  Na een hergroepering begint het gehele peloton aan de laatste klim van de Cauberg waar alles opgeblazen werd. Philippe Gilbert (BMC Racing Team) ging er toen alleen vandoor en slaagde in zijn plannetje om alleen vooruit te blijven en won hiermee voor de derde keer de Amstel Gold Race!

  De samenvatting van de Amstel Gold Race 2014

  In Zuid-Nederland, in de provincie Limburg rondom Maastricht, vond vandaag de 49ste editie van de Amstel Gold Race, de enige Nederlandse klassieker, plaats.

  Al snel na de start werd op initiatief van James Vanlandschoot (Wanty-Groupe Gobert) een groep met maar liefst 10 renners gevormd die zich losmaakte van het ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 4624x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 18 april 2014 om 22:33:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDeze zondag staat de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, weer op het programma en deze vindt plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Vorig jaar werd de finish namelijk verplaatst van de top van de Cauberg in Valkenburg naar de plaats waar de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 plaats vond.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 is vrijwel hetzelfde als vorig jaar maar er staan nog altijd 34 beklimmingen op het programma van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal beklimmingen van 31 naar 32 en in 2012 wederom naar 31 en vorig jaar dus naar 34). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en ook kunt u het parcours downloaden in Google Earth en zo bi
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 10543x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Vorige pagina (11 - 20) nieuwere artikelen Volgende pagina (31 - 40) oudere artikelen