home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 5 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Tour de France 2012: het parcours op Google Maps/Google Earth, de profielen en de tijd- en routeschema's

Toegevoegd: maandag 25 juni 2012 om 0:25:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tour de France 2012: het parcours op Google Maps/Google Earth, de profielen en de tijd- en routeschema's

  oorspronkelijk geplaatst op 15 juni om 9u05, bijgewerkt op 19 juni om 1u10 en op 25 juni om 0u25
  Over twee weken gaat de Tour de France 2012 van start in België, om precies te zijn in Luik. U heeft al eerder het parcours van de eerste etappes op Google Maps/Google Earth kunnen ontdekken op deze site maar in dit artikel vindt u het parcours van alle etappes, de etappeprofielen, de tijd- en routeschema's maar ook gedetailleerde informatie over de precieze plaatsen van start, sprints en finish bijvoorbeeld ... en ook de wegen die gevolgd worden in de startplaats tussen fictieve start en werkelijke start voor alle etappes.

  Ten slotte vindt u voor iedere etappe extra informatie bijvoorbeeld over de bezochte departementen, de gegevens over de finishlijn en informatie over de bergen.

  Het parcours van de Tour de France 2012 op Google Maps

  Op dit moment vindt u hieronder de informatie over de eerste 10 15 etappes van de Tour de France 2012. Vanwege de grote hoeveelheid werk wat het maken van deze kaarten en het toevoegen van alle informatie vergt heb ik besloten dat het verstandiger was u al de gegevens over de eerste etappes te geven, in afwachting van de andere ... die in de komende dagen toegevoegd zullen worden! - De informatie over alle etappes van de Tour de France 2012 is nu beschikbaar!!!

  AlerteLET OP: alles in dit artikel is beschermd door het gebruikelijke copyright en u kunt de inhoud van dit artikel of delen ervan dus niet gebruiken zonder mijn toestemming. Dit betreft alle teksten, afbeeldingen en KML bestanden. De KML bestanden mogen sowieso nooit gebruikt worden zonder weergave van het logo van velowire.com en een link naar deze site.

  velowire.com heeft zijn uiterste best gedaan om de etappes zo precies mogelijk uit te stippelen, met name op basis van gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld start, finish en plaatsen waar de sprints plaats vinden die te vinden zijn in het roadbook van de wedstrijd en die niet publiekelijk toegankelijk zijn. Het is echter altijd mogelijk dat het parcours enigszins afwijkt bij de doorkomsten door steden en dorpjes. Gebruik onderstaande informatie dus op een nuttige manier maar raadpleeg bewoners en bijvoorbeeld politie ter plaatse om er zeker van te zijn dat u op de juiste plaats bent om de doorkomst van de renners te zien!

  P/ zaterdag 30 juni 2012 - Luik > Luik - 6,4 km

  Het Grand start van de
  Tour de France 2012 vindt plaats in België, in de Provincie Luik en het begint allemaal met een proloog van 6,4 kilometer in de stad Luik, die al 10 keer eerder etappestad van de Tour de France was!

  Voordat het zover is staat echter het pre-Tour programma ons te wachten en dat vindt ook plaats in Luik (schuingedrukt zijn de evenementen die toegankelijk zijn voor het publiek):
  • woensdag 27 juni 2012

   > 13u30: inhuldiging en opening van het Village Avant Tour in de Foire Internationale de Liège (FIL), Quai de Wallonie
   > 14u00 tot 20u00: opening van de Permanence d'accueil in de Country Hall, Complexe sportif en de spectacles Bois-Saint-Jean en van de perszaal op dezelfde plaats (tot 21u00)
  • donderdag 28 juni 2012

   > 9u00 tot 20u00: opening van de Permanence d'accueil en van de perszaal (tot 22u00)
   > 17u30: algemene briefing van de ploegen (ploegleiders en renners)
   ploegenpresentatie> 18u30: ploegenpresentatie van de Tour de France 2012 voor het Palais Provincial, Place Saint-Lambert
   ~~ als de renners gepresenteerd zijn op het podium zullen, om het mogelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek om de renners van de Tour te zien, de ploegen samen met een aantal auto's van de reclamecaravaan een rondje rijden rondom de Place Saint-Lambert
  • vrijdag 29 juni 2012

   > 9u00 tot 20u00: opening van de Permanence d'accueil en van de perszaal (tot 22u00)
   > 10u30/11u30/13u30/14u00/14u30/16u30/17u00/18u00: vergaderingen van de verschillende acteurs van de Tour

  De proloog van de Tour de France 2012 op zaterdag 30 juni 2012 volgt een parcours wat bijna een lusje maakt via de Avenue Rogier, de Boulevard d'Avroy, de Boulevard de la Sauvenière, de Rue de l'Université, de Place du 20 Août, de Quai Paul van Hoegaerden, de Quai Roosevelt, de Quai sur Meuse, de Quai de la Ribuée, de Quai de la Goffe, de Rue de la Cité, de Rue Léopold, Place Saint-Lambert, de Rue Joffre en ten slotte wederom de Boulevard de la Sauvenière en de Boulevard d'Avroy.

  Met een afstand van 6,4 kilometer en een groot aantal bochten lijkt dit parcours weggelegd voor een tijdritspecialist die daarmee deze proloog zou winnen en tevens de eerste gele trui zou pakken. Het is dan ook weinig verrassend dat in het officiële roadbook van de Tour de France 2012 op één van de pagina's van deze etappe een foto te vinden is van Fabian Cancellara (Radioshack-Nissan) op hetzelfde parcours van deze proloog tijdens de Tour de France 2004 die hij destijds gewonnen had.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de proloog van de Tour de France 2012 Het profiel van de proloog van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de proloog van de Tour de France 2012 op Google Maps

  P/ Luik > Luik

  [X] Close

  P/ Luik > Luik

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Foire Internationale de Liège (FIL); doorkomst bij de start tussen 12u00 en 12u25
   - start: Parc d'Avroy. De renners vertrekken iedere minuut vanaf de startschans in de Avenue Rogier. Eerste start: 14u00. Laatste start: 17u17
  • bezochte departementen:
   Deze etappe vindt plaats in Luik in België, in de Provincie Luik.
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Boulevard d'Avroy met een laatste rechte stuk van 100 meter en een breedte van 5,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in de Country Hall, Complexe Bois-Saint-Jean op 8 km van de finish (bussen)

  1/ zondag 1 juli 2012 - Luik > Seraing - 198 km

  De eerste etappe van de Tour de France 2012, 198 kilometer lang, vormt bijna een lusje, tussen Luik en Seraing. 5 klimmetjes van de 4de categorie staan op het programma van deze etappe.

  Na de start in Luik rijden de renners naar het zuidoosten via Chaudfontaine en Theux, over wegen die grenzen aan die van Luik-Bastenaken-Luik. Zo komen ze uit bij de eerste klim van deze 99ste editie van de Grande Boucle, de Côte de Cokafaigne (4de categorie), die snel daarna gevolgd wordt door de Côte de Francorchamps (4de categorie).
  Net na Malmedy vervolgen ze hun weg dan naar het westen om zo uit te komen bij de Côte de Lierneux (4de categorie) en de bevoorradingszone in Baraque de Fraiture, gevolgd door de sprint in Erezée.
  In Hotton slaan ze dan wederom af naar het noorden en komen zo uit bij de klim van de Côte de Barvaux (4de categorie) en door langs de Maas te rijden komen ze dan aan bij de finish bergop in Seraing (4de categorie).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de eerste etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  1/ Luik > Seraing

  [X] Close

  1/ Luik > Seraing

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Foire Internationale de Liège (FIL); doorkomst bij de start tussen 10u20 en 10u45
   - intekenen renners: van 10u55 tot 11u55
   - start: Parc d'Avroy
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: 1,8 km via Avenue Rogier, Boulevard d'Avroy, Rue Pont d'Avroy, Rue de la Cathédrale, Rue Léopold, Place Saint-Lambert waar de officiële startceremonie plaats zal vinden om 12u10
   vervolgens 7,4 km via de Rue Joffre, Boulevard de la Sauvenière, Boulevard d'Avroy, Quai de Rome, Pont de Fragnée, Square Gramme, Pont de Fétinne, Quai des Ardennes, N633, N30, Rue de la Station, Boulevard de Beaufraipont, N61
   - werkelijke start/km 0: 12u35 op de N61, op 7,4 km van de plaats waar de officiële startceremonie plaats vindt
  • bezochte departementen:
   Deze etappe vindt plaats in België, in de Provincie Luik (van km 0 tot km 71, van km 84 tot km 94 en van km 152,5 tot km 198) en in de Provincie Luxemburg (van km 73,5 tot km 83 en van km 95,5 tot km 149).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Erezée juste avant le virage à droite dans la Rue du Général Borlon vers la Rue des Combattants
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de Cokafainge - 4de categorie - km 42 - 2,9 km à 5,1%
      > Côte de Francorchamps - 4de categorie - km 49 - 1,1 km à 6,4%
      > Côte de Lierneux - 4de categorie - km 94 - 2,1 km à 5,1%
      > Côte de Barvaux - 4de categorie - km 139 - 1,6 km à 4,2%
      > Côte de Seraing - 4de categorie - km 198 (finish) - 2,4 km à 4,7%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn zal getrokken worden in de Avenue du Centenaire met een laatste rechte stuk van 300 meter en een breedte van 6 meter, na een 2,4 km lange klim à 4,7%
   - de perszaal bevindt zich in de Country Hall, Complexe Bois-Saint-Jean op 1 km van de finish (bussen)

  2/ maandag 2 juli 2012 - Visé > Tournai - 207,5 km

  De 2de etappe is de laatste etappe die volldig plaats vindt in België, van oost naar west, via Namen en de klim van de Côte de la Citadelle waar ieder jaar de finish van de Grand Prix de Wallonie plaats vindt.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de tweede etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  2/ Visé > Tournai

  [X] Close

  2/ Visé > Tournai

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Rue de la Fontaine, Avenue Albert 1er, Avenue des Combatttants; doorkomst bij de start tussen 10u50 en 11u15
   - intekenen renners: van 11u25 tot 12u25
   - start: Place Reine Astrid om 12u35
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Avenue du Pont, Avenue Franklin Roosevelt, N618, OUPEYE, Square Roi Baudouin
   - werkelijke start/km 0: 12u40 op de N618, op 2 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe vindt plaats in België, in de Provincie Luik (van km 0 tot km 57,5), in de Provincie Namen (van km 61,5 tot km 106), in de Provincie van Waals-Brabant (van km 112 tot km 125) en in de Provincie Hainaut (van km 110 tot km 112 en van km 137 tot km 207,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Soignies op de Chaussée de Lessines
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de la Citadelle de Namur - 4de categorie - km 82,5 - 2,1 km à 4,5%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Boulevard Bara met een laatste rechte stuk van 400 meter en een breedte van 7 meter
   - de perszaal bevindt zich in de Hall des Sports vlakbij de finish

  3/ dinsdag 3 juli 2012 - Orchies > Boulogne-sur-Mer - 197 km

  Vanaf de start van deze eerste etappe in Frankrijk, in Orchies, vertrekken de renners in noord-westelijke richting totdat ze ter hoogte van Estaires zijn, waar ze echt naar het westen afbuigen. Na door de bevoorradingszone in Thérouanne te zijn gekomen, rijden ze het gebied van de monts du Boulonnais binnen. De sprint in Senlecques brengt hen dan naar de verschillende beklimmingen van deze etappe (zie de details hieronder) waarna ze via een zig-zag naar de finish in Boulogne-sur-Mer rijden.

  De etappe eindigt met een 700 meter lange klim à 7,4% en deze etappe zal dus hoogstwaarschijnlijk niet in een massasprint eindigen.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de derde etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  3/ Orchies > Boulogne-sur-Mer

  [X] Close

  3/ Orchies > Boulogne-sur-Mer

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Zone de l'Europe; doorkomst bij de start tussen 10u45 en 11u10
   - intekenen renners: van 11u20 tot 12u20
   - start: Rue du Maréchal de Lattre de Tassigny om 12u30
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Rue du Maréchal de Lattre de Tassigny, Rue Germain Delettrez, Rue de la Poterne, Rue Warocquier Rempart, Rue Claude Jean, Rue Charles Flon, D953, BEUVRY-LA-FORÊT, Rue Albert Ricquier, D953, D126, Rue Jules Plus
   - werkelijke start/km 0: 12u40 op de D126, op 4,4 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Nord (van km 0 tot km 46,5 en van km 54,5 tot km 64,5) en Nord-Pas-de-Calais (van km 50 tot km 53 en van km 66 tot km 197).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Senlecques op de Chaussée Brunehaut, net na de kruising met de Rue du Bois de Senlecques
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de l'Éperche - 4de categorie - km 132 - 700 m à 6,9%
      > Côte de Mont Violette - 3de categorie - km 163,5 - 1 km à 9,2%
      > Côte de Herquelingue - 4de categorie - km 181 - 1,7 km à 5,8%
      > Côte de Quéhen - 4de categorie - km 185 - 1,4 km à 5,9%
      > Côte de Mont Lambert - 3de categorie - km 190,5 - 1,3 km à 8,4%
      > Côte de Boulogne-sur-Mer - 4de categorie - km 197 (finish) - 700 meter à 7,4%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Boulevard Eurvin met een laatste rechte stuk van 250 meter en een breedte van 6,5 meter, na een klim van 700 m à 7,4%
   - de perszaal bevindt zich in het Stade de la Libération vlakbij de finish

  4/ woensdag 4 juli 2012 - Abbeville > Rouen - 214,5 km

  Na de start vanuit Abbeville begeeft het peloton zich allereerst naar Le Tréport waar ze bij de kust uit komen. Vanaf dat moment wordt het oppassen voor de wind die ervoor zou kunnen zorgen dat het peloton uiteen valt want er staat niet minder dan 40 kilometer langs de kustlijn op het programma, tot aan Fécamp waar de tussensprint plaats vindt.

  Door af en toe licht landinwaarts de te rijden beklimmen de renners in dit stukje 3 bergjes van de 4de categorie en na de sprint staat hen een laatste klim van de 4de categorie te wachten. De finish in Rouen is vals plat bergop.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de vierde etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  4/ Abbeville > Rouen

  [X] Close

  4/ Abbeville > Rouen

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: ancienne aire de stockage à betteraves (ex-sucrerie Tereos); doorkomst bij de start tussen 10u25 en 10u50
   - intekenen renners: de 11u00 à 12u00
   - start: Boulevard Vauban à 12u10
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Boulevard Vauban, Place de la Marne, Rue Saint-Gilles, Rue du Maréchal Foch, Place Max Lejeune, Rue du Pont aux Brouettes, Rue Saint-Vulfran, Place Bonaparte, Pont de Talance, Rue Jean Jaurès, Pont de la Gare, Boulevard Voltaire, D925, CAMBRON
   - werkelijke start/km 0: 12u25 op de D925, à 6,4 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen de la Somme (van km 0 tot km 25,5 en tot km 31,5) en en Seine-Maritime (autour van km 29,5 en van km 33,5 tot km 214,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Fécamp dans la Rue Gustave Couturier, juste après le passage devant le Stade
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte du Mont Huon - 4de categorie - km 38 - 2,1 km à 4,1%
      > Côte de Dieppe - 4de categorie - km 69 - 1,8 km à 3,9%
      > Côte de Pourville-sur-Mer - 4de categorie - km 74 - 1,9 km à 4,4%
      > Côte de Toussaint - 4de categorie - km 143 - 1,9 km à 4,5%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Quai Jean Moulin met een laatste rechte stuk van 750 meter en een breedte van 6,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in het gebouw van het Conseil Général de Seine-Maritime Country Hall vlakbij de finish

  5/ donderdag 5 juli 2012 - Rouen > Saint-Quentin - 196,5 km

  De 5de etappe van de Tour de France 2012 is een etappe voor sprinters met het vrijwel vlakke etappeprofiel wat eindigt in vals plat bergop.

  Het parcours tussen Rouen en Saint-Quentin is relatief direct met de bevoorradingszone in Viefvillers en de sprint in Bréteuil halverwege de etappe.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijfde etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de vijfde etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  5/ Rouen > Saint-Quentin

  [X] Close

  5/ Rouen > Saint-Quentin

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Quai Cavelier de la Salle; doorkomst bij de start tussen 10u45 en 11u10
   - intekenen renners: van 11u20 tot 12u20
   - start: Quai Jean Moulin om 12u30
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Rue Saint-Sever, Cours Clemenceau, Place Carnot, Avenue Champlain, Pont Pierre Corneille, Quai Pierre Corneille, Quai de la Bourse, Rue Jeanne d'Arc, Rue Jean Lecanuet, Place du Général de Gaulle, Rue des Faulx, Rue Armand Carrel, Rue Martainville, Place du Canada, Boulevard Gambetta, Avenue Aristide Briand, Route de Bonsecourt, D6014, BONSECOURS, D914
   - werkelijke start/km 0: 12u45 op de D914, op 6,8 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Seine-Maritime (van km 0 tot km 12,5 en van km 54 tot km 62), Eure (van km 14,5 tot km 48,5), Oise (van km 73 tot km 122), Somme (van km 127,5 tot km 174) en Aisne (van km 179 tot km 196,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Breteuil in de Rue de Crèvecoeur net voor de kruising met de Avenue du Général Frère
   - de beklimmingen van deze etappe:
      geen enkele beklimming in deze etappe
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Boulevard Gambetta met een laatste rechte stuk van 130 meter (laatste bocht op 1,3 km) en een breedte van 6,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Palais des Sports Pierre Ratte vlakbij de finish

  6/ vrijdag 6 juli 2012 - Épernay > Metz - 207,5 km

  Wederom een etappe voor sprinters tussen Épernay en Metz deze vrijdag 6 juli. Het klimmetje van de Côte de Buxières op 63 kilometer van de finish zal de sprintersploegen er niet van weerhouden zich te plaatsen voor een finish met massasprint.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zesde etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de zesde etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de zesde etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  6/ Épernay > Metz

  [X] Close

  6/ Épernay > Metz

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Square Raoul Chandon; doorkomst bij de start tussen 10u30 en 10u55
   - intekenen renners: van 11u05 tot 12u05
   - start: Place de la République om 12u15
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Rue du Général Leclerc, Rue Saint-Martin, Place Auban-Moët, Place Léon Bourgeois, Boulevard de la Motte, Place Mendès France, Rue Jean Moët, Place de la République, Avenue de Champagne, D3, CHOUILLY, D9
   - werkelijke start/km 0: 12u30 op de D9, op 7,7 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Marne (van km 0 tot km 78), Meuse (van km 82,5 tot km 165,5), Meurthe-et-Moselle (van km 170,5 tot km 179) en Moselle (van km 183,5 tot km 207,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Saint-Mihiel in de Avenue de la 40ème Division
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de Buxières - 4de categorie - km 145 - 2,7 km à 3,8%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn zal getrokken worden in de Avenue Louis le Débonnaire met een laatste rechte stuk van 700 meter en een breedte van 6,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in de Arènes vlakbij de finish

  7/ zaterdag 7 juli 2012 - Tomblaine > La Planche des Belles Filles - 199 km

  Voor de start van dit tweede weekend van de Tour de France 2012 heeft ASO besloten groots uit te pakken met deze 7de etappe. Na de start in Tomblaine net buiten Nancy, begint de etappe vlak tot aan Grandvillers. Alhoewel de Col de Grosse Pierre van de 3de categorie officieel maar 3,1 km lang is begint de geleidelijke klim hier al, over een afstand van zo'n 35 kilometer. De Col du Mont Fourche lijkt maar een heuveltje te zijn in vergelijking met deze eerste klim maar het wordt pas echt uitpakken bij de finish, in La Planche des Belles Filles. Dit plateau boven Plancher-les-Mines wordt bereikt na een klim van 5,9 km à 8,5% gemiddeld maar kijkend naar het profiel van de klim zien we dat deze begint met een stuk van 13% en eindigt, na een vlakker stukje, met een 300 meter lang stuk van 14% gemiddeld waaronder een stukje van 60 meter van 20%.

  Zullen we, zoals ASO dat hoopte, in deze klim de eerste echte strijd tussen de renners voor het algemeen klassement? Als dat zo is dan weten we in ieder geval dat de investeringen om de plaats waar de finish plaats vindt niet voor niets zijn geweest!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zevende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de zevende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de zevende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  7/ Tomblaine > La Planche des Belles Filles

  [X] Close

  7/ Tomblaine > La Planche des Belles Filles

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Aéroport de Nancy-Essey; doorkomst bij de start tussen 10u25 en 10u50
   - intekenen renners: van 11u00 tot 12u00
   - start: Avenue de la Paix om 12u10
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Avenue de la Paix, Boulevard Henri Barbusse, Rue du 11 Novembre, Boulevard Tolstoï, Chemin du Bois de la Dame, D2B
   - werkelijke start/km 0: 12u15 op de D2B, op 1,9 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Meurthe-en-Moselle (van km 0 tot km 50), Vosges (van km 51,5 tot km 150,5) en de Haute-Saône (van km 153,5 tot km 199).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Gérardmer in de Rue Charles de Gaulle, net voor de zig-zag in de stad via de Rue Carnot, de Boulevard Kelsch / Boulevard Adolphe Garnier, de Rue Lucienne en weer terug op de D486
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Col de Grosse Pierre - 3de categorie - km 112 - 3,1 km à 6,4%
      > Col du Mont de Fourche - 3de categorie - km 150,5 - 3,1 km à 6,4%
      > La Planche des Belles Filles - 1ste categorie - km 199 (finish) - 5,9 km à 8,5%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in La Planche des Belles Filles met een laatste rechte stuk van 250 meter en een breedte van 5,5 meter, na een klim van 5,9 km van 8,5% waarvan de 300 laatste meters van 14% gemiddeld met een stukje van 60 meter van 20%
   - de perszaal bevindt zich in het Bâtiment Industriel, Route startementale 4 - Champagney op 16 km van de finish terwijl een klein perszaaltje ingericht zal worden in de Salle des Fêtes van Plancher-les-Mines op 7 km van de finish

  8/ zondag 8 juli 2012 - Belfort > Porrentruy (CH) - 157,5 km

  Net als voor de etappe Luik > Seraing aan het begin van deze Tour de France 2012 liggen ook voor deze 8ste etappe start en finish dicht bij elkaar. De directe afstand tussen Belfort en Porrentruy in Zwitserland is maar 37 kilometer maar door de Zwitserse Jura te doorkruisen bedraagt de afstand van deze etappe 157,5 kilometer met maar liefst 7 beklimmingen tijdens de etappe.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de achtste etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de achtste etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de achtste etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  8/ Belfort > Porrentruy (CH)

  [X] Close

  8/ Belfort > Porrentruy (CH)

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Rue Louis Aragon en Rue Xavier Bauer; doorkomst bij de start tussen 11u15 en 11u40
   - intekenen renners: van 11u50 tot 12u50
   - start: Marché Fréry/Rue Georges Clemenceau om 13h00
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Rue Georges Clemenceau, Place Yitzhak Rabin, Faubourg des Ancêtres, Faubourg de Montbéliard, Boulevard Richelieu, Avenue du Général de Gaulle, Rue de Danjoutin, D23, DANJOUTIN, Rue du Bosmont, Rue des Anciens
   Combattants, Rue du Docteur Fréry, Rue du Docteur Jacquot, Place Roosevelt, Pont op de Savoureuse, Rue du Général de Gaulle,
   D19, Route de Montbéliard, BOTANS
   - werkelijke start/km 0: 13h15 op de D19, op 6,4 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Territoire de Belfort (van km 0 tot km 4) en Doubs (van km 6,5 tot km 64) in Frankrijk en in Zwitserland het Kanton Jura (van km 68 tot km 107 en van km 119 tot km 157,5) en het kanton Berne (van km 109,5 tot km 112,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Les Genevez in Zwitserland bij het binnenrijden van het dorpje
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de Bondeval - 4de categorie - km 20 - 4,4 km à 3,9%
      > Côte du Passage de la Douleur - 3de categorie - km 32 - 3,8 km à 6,4%
      > Côte de Maison-Rouge - 2de categorie - km 50 - 7,9 km à 5%
      > Côte de Saignelégier - 2de categorie - km 73 - 7,8 km à 6,1%
      > Côte de Saulcy - 2de categorie - km 97 - 4,6 km à 8,6%
      > Côte de la Caquerelle - 2de categorie - km 130,5 - 4,3 km à 7,6%
      > Col de la Croix - 1ste categorie - km 141,5 - 3,7 km à 9,2%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Route de Courtedoux met een laatste rechte stuk van 700 meter en een breedte van 6 meter
   - de perszaal bevindt zich in een tent op het voormalige vliegveld van Porrentruy vlakbij de finish

  9/ maandag 9 juli 2012 - Arc-et-Senans > Besançon - individuele tijdrit - 41,5 km

  De omweg via Zwitserland duurt uiteindelijk niet zo heel lang want voor deze individuele tijdrit keren de renners voor de start terug naar Frankrijk, om precies te zijn naar Arc-et-Senans om daar van start te gaan voor de Saline Royale, waarmee deze start een geweldig decor zal kennen!

  De renners leveren dan een individuele krachtsinspanning over 41,5 kilometer richting Besançon op een vrij vlak parcours.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de negende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de negende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de negende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  9/ Arc-et-Senans > Besançon

  [X] Close

  9/ Arc-et-Senans > Besançon

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: fietspaden en parkeerplaatsen in het bos van Chaux; doorkomst bij de start tussen 8h40 en 9h05
   - starts : Esplanade de la Saline Royale waar renners iedere 2 minuten van start gaan en iedere 3 minuten voor de laatste 20 renners
     > start eerste renner: 9u45 (finish: 10u37)
     > start laatste renner: 16u39 (finish: 17u31)
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Boulevard Ouest met een laatste rechte stuk van 100 meter (laatste bocht op 400 meter) en een breedte van 5,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in Micropolis, in de laatste bocht van het parcours

  R1/ dinsdag 10 juli 2012 - rustdag in Mâcon

  Na 9 etappes, zal dinsdag 10 juli de eerste rustdag zijn van deze Tour de France 2012.
  • de perszaal bevindt zich in de Cité de l'Entreprise, 200 Boulevard de la Résistance in Mâcon en is open van 11u00 tot 21u00

  10/ woensdag 11 juli 2012 - Mâcon > Bellegarde-sur-Valserine - 194,5 km

  Na de start in Mâcon daalt het peloton via Saint-Didier-sur-Chalaronne af naar Saint-Trivier-sur-Moignans, de plaats waar MAVIC gevestigd is, het bedrijf wat met de neutrale materiaalwagens in alle wedstrijden van ASO aanwezig is. Op die plaats komen de renners uit op het parcours van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2012 wat onlangs door Brad Wiggins gewonnen werd, wat ze vervolgens volgen tot aan Injoux over 153 kilometer via de Côte de Corlier, de Col du Grand Colombier (te ver van de finish om echt invloed te hebben op het resultaat van deze etappe) en de Col de Richemond. In Injoux sloegen we rechtsaf richting de aankomst in Rumilly tijdens het Critérium du Dauphiné, in de Tour de France gaan we rechtdoor naar de finish in Bellegarde-sur-Valserine.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tiende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de tiende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de tiende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  10/ Mâcon > Bellegarde-sur-Valserine

  [X] Close

  10/ Mâcon > Bellegarde-sur-Valserine

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Avenue Édouard Herriot; doorkomst bij de start tussen 10u30 en 10u55
   - intekenen renners: van 11u05 tot 12u05
   - start: Esplanade Lamartine om 12u15
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Quai Lamartine, Place Poissonnière, Rue Sigorgne, Rue de la Barre, Rue de l'Héritan, Rue du 11 Novembre 1918, Cours Moreau, Rue du 28 juni 1944, Quai Jean Jaurès, Pont de Saint-Laurent, SAINT-LAURENT-SUR-SAÔNE, Route du Pont Vert, D51
   - werkelijke start/km 0: 12u25 op de D51, op 4,2 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Saône-et-Loire (start) en de Ain (km 4 tot km 194,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Béon ter hoogte van Luyrieu
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de Corlier - 2de categorie - km 90 - 6,4 km à 5,5%
      > Col du Grand Colombier - buitencategorie - km 151,5 - 17,4 km à 7,1%
      > Col de Richemond - 3de categorie - km 174 - 7,2 km à 5%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn zal getrokken worden in de Avenue Saint-Exupéry met een laatste rechte stuk van 280 meter (laatste bocht op 1,2 km) en een breedte van 6 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Lycée Saint-Exupéry vlakbij de finish

  11/ woensdag 12 juli 2012 - Albertville > La Toussuire - Les Sybelles - 148 km

  Deze 11de etappe is een echte bergetappe met 2 bergen in de buitencategorie (de Col de la Madeleine en de Col de la Croix de Fer) en een aankomst bergop in La Toussuire (1ste categorie).

  Het vertrek vanuit Albertville is eerst vlak, zo'n 14,5 kilometer tot aan Feissons-sur-Isère waar de klim van de Col de la Madeleine begint over 25,3 kilometer en met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2% (en stukken van 9,5%). Na de afdaling hebben de renners een tiental kilometer om weer op adem te komen, tot aan de sprint in Saint-Etienne-de-Cuines waar de klim van 22,4 kilometer van de Col de la Croix de Fer (6,9% gemiddeld en met een stuk van 10%) begint. De afdaling hiervan gaat over in de Col du Mollard (2de categorie) die gevolgd zal worden door de slotklim naar La Toussuire (18 kilometer van 6,1%) waarvan het eerste stuk het zwaarste zal zijn.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de elfde etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de elfde etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de elfde etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  11/ Albertville > La Toussuire - Les Sybelles

  [X] Close

  11/ Albertville > La Toussuire - Les Sybelles

  [X] Close
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Parc du Nant Pottier; doorkomst bij de start tussen 11u20 en 11u45
   - intekenen renners: van 11u55 tot 12u55
   - start: Parc Olympique / Avenue Joseph Fontanet om 13u05
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Avenue Joseph Fontanet, Rue Commandant Dubois, Rue Docteur Jean-Baptiste Mathias, Place Commandant Bulle, Rue de la République, Place de la Liberté, Rue Bugeaud, Quai des Allobroges, Pont des Adoubes, Place Charles Albert, Avenue de Tarentaise, Route de Tours, D990
   - werkelijke start/km 0: 13u20 op de D990, op 6,3 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt het departement Savoie (van km 0 tot km 148).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Saint-Etienne-de-Cuines in de Avenue de la Gare net na de doorkomst langs de begraafplaats
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Col de la Madeleine - buitencategorie - km 40 - 25,3 km à 6,2%
      > Col de la Croix de Fer - buitencategorie - km 93 - 22,4 km à 6,9%
      > Col du Mollard - 2de categorie - km 113 - 5,7 km à 6,8%
      > La Toussuire - 1ste categorie - km 148 (finish) - 18 km à 6,1%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn zal getrokken worden in de Rue des Fondeurs met een laatste rechte stuk van 160 meter en een breedte van 6 meter, na een klim van 18 km à 6,1%
   - - de perszaal bevindt zich in een tent in La Toussuire vlakbij de finish

  12/ vrijdag 13 juli 2012 - Saint-Jean-de-Maurienne > Annonay Davézieux - 226 km

  Voor de bijgelovigen onder de renners van de Tour de France 2012 is deze 12de etappe waarschijnlijk niet één van de etappes die aangekruist zal worden in het roadbook want deze vindt plaats op vrijdag 13 juli, tussen Saint-Jean-de-Maurienne en Davézieux vlakbij Annonay.

  Deze etappe heeft een opvallend profiel met twee beklimmingen van de 1ste categorie in het begin van de etappe (de Col de Grand Cucheron en de Col du Granier) gevolgd door 140 kilometer met daarin alleen een klimmetje van de 3de categorie op 19 kilometer van de finish, de Côte d'Ardoix. Deze etappe lijkt gemaakt voor Jérémy Roy voor een langdurige ontsnapping gestart in één van de beklimmingen in het begin van de etappe ...

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de twaalfde etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de twaalfde etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de twaalfde etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  12/ Saint-Jean-de-Maurienne > Annonay-Davézieux

  [X] Close

  12/ Saint-Jean-de-Maurienne > Annonay-Davézieux

  [X] Close
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: net als in 2006 bevindt de parkeerplaats van de reclamecaravaan zich op de Quai de l'Arvan; doorkomst bij de start tussen 9u15 en 9u40
   - intekenen renners: van 9u50 tot 10u50
   - start: Place Fodéré / Rue de la Libération om 11u00
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Rue de la Libération, D906, D1006
   - werkelijke start/km 0: 11u10 op de D1006, op 3,6 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Savoie (van km 0 tot km 54 en van km 80,5 tot km 89,5), Isère (van km 61 tot km 74 en van km 90 tot km 159,5), Drôme (van km 167 tot km 193,5) en ten slotte Ardèche (van km 194,5 tot km 226).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Marcilloles in de Avenue des Alpes ter hoogte van het Chemin des Contaminés
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Col du Grand Cucheron - 1ste categorie - km 34 - 12,5 km à 6,5%
      > Col du Granier - 1ste categorie - km 80,5 - 9,7 km à 8,6%
      > Côte d'Ardoix - 3de categorie - km 207,5 - 5,9 km à 3,4%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn zal getrokken worden in de Rue de la Lombardière met een laatste rechte stuk van 400 meter en een breedte van 6 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Espace Montgolfier op 1,3 km van de finish

  13/ zaterdag 14 juli 2012 - Saint-Paul-Trois-Châteaux > Le Cap d'Agde - 217 km

  Deze etappe is gemaakt voor sprinters ... die een bergje over kunnen! (als ze zover zijn gekomen zou dat in principe geen probleem moeten zijn). Het lijkt verrassend voor een zaterdag en nog meer voor een 14de juli (nationale feestdag in Frankrijk) maar deze etappe heeft een vrijwel vlak profiel tussen Saint-Paul-Trois-Châteaux en Le Cap d'Agde. De passage via Sète leidt de renners via de Mont Saint-Clair (3de categorie) door de stad van noord-oost naar zuid-west doorkruisen om vervolgens via het Etang de Thau zich naar de finish in Le Cap d'Agde te begeven.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de dertiende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de dertiende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de dertiende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  13/ Saint-Paul-Trois-Châteaux > Le Cap d'Agde

  [X] Close

  13/ Saint-Paul-Trois-Châteaux > Le Cap d'Agde

  [X] Close
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Parking Saint-Paul 2003 en terrein omnisports; doorkomst bij de start tussen 9u45 en 10u10
   - intekenen renners: van 10u35 tot 11u35
   - start: Le Courreau om 11u45
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: le Courreau, Place de la Libération, Avenue du Général de Gaulle, Avenue des Côteaux du Tricastin, D59, Route de Pierrelatte, PIERRELATTE (vlakbij), D59
   - werkelijke start/km 0: 11u55 op de D59, op 5,5 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Drôme (van km 0 tot km 1,5), Vaucluse (van km 7 tot km 14), Gard (van km 17 tot km 104,5), Hérault (van km 109 tot km 217).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Mas-de-Londres net voor het binnenrijden van het dorpje op de Route de Saint-Mathieu
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Mont Saint-Clair - 3de categorie - km 194 - 1,6 km à 10,2%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken op het Rond-Point du Bon Accueil met een laatste rechte stuk van 200 meter en een breedte van 6,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Centre International de Tennis op 400 m van de finish

  14/ zondag 15 juli 2012 - Limoux > Foix - 191 km

  Daar waar de eerste helft van deze etappe na het vertrek vanuit Limoux relatief vlak is (met uitzondering van de Col du Portel van de 2de categorie), bevat de tweede helft twee bergen van de eerste categorie: de Port de Lers en de Col de Péguère die in de laatste 4 kilometers zo steil is dat ASO deze Mur de Péguère noemt. De renners hebben dan nog maar zo'n veertig kilometer te gaan tot aan de finish in Foix, stad die ze binnenrijden via het noorden door eerst er vandaan te rijden via Saint-Jean-de-Verges.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de veertiende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de veertiende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de veertiende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  14/ Limoux > Foix

  [X] Close

  14/ Limoux > Foix

  [X] Close
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Place d'Aude; doorkomst bij de start tussen 10u35 en 11u00
   - intekenen renners: van 11u10 tot 12u10
   - start: Esplanade François Mitterrand / Avenue Fabre d'Eglantine om 12u20
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Avenue Fabre d'Églantine, Avenue de Catalogne, D118
   - werkelijke start/km 0: 12u25 op de D118, op 2,6 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Aude (van km 0 tot km 55,5) en Ariège (van km 60 tot km 191).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Tarascon-sur-Ariège in de Avenue Victor Pilhes, net na de doorkomst voor het gemeentehuis
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Col du Portel - 2de categorie - km 30 - 5,3 km à 6,3%
      > Port de Lers - 1ste categorie - km 126,5 - 11,4 km à 7%
      > Mur de Péguère - 1ste categorie - km 152,5 - 9,3 km à 7,9%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Allées de Villote met een laatste rechte stuk van 290 meter en een breedte van 6,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in de overdekte tennisbaan en onder een tent in het Complexe Sportif de l'Ayroule op 1,5 km van de finish

  15/ maandag 16 juli 2012 - Samatan > Pau - 158,5 km

  Niet ver van Toulouse, in Samatan, vertrekken de renners voor de 15de etappe over een afstand van 158,5 kilometer richting Pau. Aan het einde wordt deze etappe opgevrolijkt door 3 bergen van de 3de en 4de categorie maar verder is deze gemaakt voor sprinters.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijftiende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de vijftiende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de vijftiende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  15/ Samatan > Pau

  [X] Close

  15/ Samatan > Pau

  [X] Close
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: parking de l'Enclos de l'Hôpital; doorkomst bij de start tussen 11u55 en 12u20
   - intekenen renners: van 12u30 tot 13u30
   - start: Place des Cordeliers / Avenue de Lombez om 13u40
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Avenue de Lombez, D39, LOMBEZ, Boulevard des Pyrénées, Avenue des Trois Rois, D626
   - werkelijke start/km 0: 13u50 op de D626, op 3,7 km van de startplaats
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Gers (van km 0 tot km 89,5), Hautes-Pyrénées (van km 101,5 tot km 110,5) en Pyrénées-Atlantiques (van km 114 tot km 158,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Maubourguet aan het einde van de Avenue d'Auch net voor de bocht naar rechts naar de Rue du Régiment de Bigorre
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de Lahitte-Toupière - 4de categorie - km 107 - 2,1 km à 5,3%
      > Côte de Simacourbe - 3de categorie - km 123,5 - 1,9 km à 6,3%
      > Côte de Monassut-Audiracq - 4de categorie - km 129 - 1,5 km à 5,4%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn zal getrokken worden op het Place de Verdun (Rue du Maquis Le Béarn) met een laatste rechte stuk van 600 meter en een breedte van 8,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Palais Beaumont op 1,5 km van de finish

  R2/ dinsdag 17 juli 2012 - rustdag in Pau

  Na 15 etappes hervindt het peloton op deze dinsdag 17 juli Pau weer eens voor de tweede rustdag van deze Tour de France 2012.
  • - de perszaal bevindt zich in het Palais Beaumont, Allée Alfred de Musset in Pau en is open van 11u00 tot 21u00

  16/ woensdag 18 juli 2012 - Pau > Bagnères-de-Luchon - 197 km

  Deze 16de etappe laat de renners meteen na de rustdag weer terug komen in het ritme met een echte bergetappe in de Pyreneëen. Tijdens deze etappe die vertrekt vanuit Pau beklimmen de renners maar liefst twee bergen uit de buitencategorie en twee bergen uit de eerste categorie, allemaal bergen die de historie van de Tour de France getekend hebben: de Col d'Aubisque (HC), de Col du Tourmalet (HC), de Col d'Aspin (1ste categorie) en de Col de Peyresourde (1ste categorie).

  Deze bergen vertegenwoordigen maar liefst 57,3 kilometer klimmen van de 197 die deze etappe in totaal lang is. De top van de Col de Peyresourde bevindt zich op 16,5 kilometer van de finish en aangezien de finish in Bagnères-de-Luchon onderaan de afdaling ligt is de kans groot dat de renner die als eerste aan de afdaling begint de etappe wint als zijn voorsprong groot genoeg is.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zestiende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de zestiende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de zestiende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  16/ Pau > Bagnères-de-Luchon

  [X] Close

  16/ Pau > Bagnères-de-Luchon

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Stade du Hameau; doorkomst bij de start tussen 9u20 en 9u45
   - intekenen renners: van 9u55 tot 10u55
   - start: Palais Beaumont / Boulevard des Pyrénées om 11u05
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Boulevard des Pyrénées, Rue Adoue, Rue Henri IV, Rue Sully, Rue Bordenave d'Abère, Place Gramont, Rue de Liège, Rue Bordelongue, Place de Verdun, Rue du Maquis de Béarn, Rue Bayard, Avenue du 18e Régiment d'Infanterie, Avenue Gaston Phoebus, JURANÇON, Avenue des Vallées, Rue du Colonel Gloxin, Rue Jacques Terrier, Rue du 14 juli, Avenue Henri IV, N134
   - werkelijke start/km 0: 11u20 op de N134, op 6,8 km van de start
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Pyrénées-Atlantiques (van km 0 tot km 53,5), Hautes-Pyrénées (van km 63 tot km 181,5) en Haute-Garonne (van km 187 tot km 197).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Bielle bij l'Ayguelade (vlakbij de camping)
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Col d'Aubisque - buitencategorie - km 53,5 - 16,4 km à 7,1%
      > Col du Tourmalet (Souvenir Jacques Goddet) - buitencategorie - km 120,5 - 19 km à 7,4%
      > Col d'Aspin - 1ste categorie - km 150,5 - 12,4 km à 4,8%
      > Col de Peyresourde - 1ste categorie - km 181,5 - 9,5 km à 6,7%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Boulevard Edmond Rostand met een laatste rechte stuk van 180 meter en een breedte van 6 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Lycée Edmond Rostand en in het Gymnase op 600 m van de finish

  17/ donderdag 19 juli 2012 - Bagnères-de-Luchon > Peyragudes - 143,5 km

  Terwijl een groot aantal ploegen net aan de andere kant van de grens, in Spanje, zal hebben geslapen, gaat deze 17de etappe van start in de stad waar de etappe de dag ervoor finishte, Bagnères-de-Luchon. Deze etappe vormt vrijwel een lusje want de renners komen langs een punt op slechts 25 kilometer daarvandaan op het moment dat ze richting de finishlijn in het station Peyragudes rijden. In de tussentijd beklimmen ze een berg van de eerste, van de 2de en van de 3de categorie, plus de Port de Balès in de buitencategorie en de slotklim naar Peyragudes die geklasseerd is in de 1ste categorie op 1 kilometer van de finish (de laatste kilometer is vlak).

  Net als in La Planche des Belles Filles gaat het slotstuk van de etappe naar Peyragudes via een volledig nieuwe weg die directer toegang geeft tot het station dan de weg die voorheen bestond en die minder makkelijk ontoegankelijk wordt in de winter.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zeventiende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de zeventiende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de zeventiende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  17/ Bagnères-de-Luchon > Peyragudes

  [X] Close

  17/ Pau > Bagnères-de-Luchon

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Boulevard Dardenne / Place Lezat / Boulevard Edmond Rostand; doorkomst bij de start tussen 11u10 en 11u35
   - intekenen renners: van 11u45 tot 12u45
   - start: Allées d'Étigny om 12u55
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Allées d'Étigny, Place Joffre, Avenue Carnot, Avenue Foch, Rue Alexander Fleming, Rue Clément Ader, Rue Louis Aragon, D125
   - werkelijke start/km 0: 13u00 op de D125, op 2,9 km van de start
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Haute-Garonne (van km 0 tot km 79 en van km 117,5 tot km 137) en de Hautes-Pyrénées (van km 81 tot km 111,5 en van km 139,5 tot km 143,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Loures-Barouse op de Rue Nationale (niet ver van de Côte de Burs)
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Col de Menté - 1ste categorie - km 27,5 - 9,3 km à 9,1%
      > Col des Ares - 2de categorie - km 55,5 - 6 km à 5,3%
      > Côte de Burs - 3de categorie - km 76 - 1,2 km à 7,6%
      > Port de Balès - buitencategorie - km 111,5 - 11,7 km à 7,7%
      > Peyragudes - 1ste categorie - km 142,5 - 15,4 km à 5,1%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken op het Plateforme Privilège met een laatste rechte stuk van 80 meter en een breedte van 6 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Lycée Edmond Rostand en in het Gymnase in Bagnères-de-Luchon op 17 km van de finish

  18/ vrijdag 20 juli 2012 - Blagnac > Brive-la-Gaillarde - 222,5 km

  Na een lang transfer (u herinnert zich wellicht nog dat ik al op 11 oktober 2011 sprak over de Tour de France 2012 als de Tour van de transfers en ik gaf toen aan dat 162 kilometer Peyragudes scheiden van Blagnac!), gaan de renners van start voor deze voorlaatste etappe in lijn in Blagnac. Dit wordt een overgangsetappe die het mogelijk maakt wat verder op te trekken naar het noorden en die beloofd is aan een sprinter of waarschijnlijk eerder aan een puncher die een etappe van de Tour toe wil voegen aan zijn palmarès bij de finish in Brive-la-Gaillarde!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de achttiende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de achttiende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de achttiende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  18/ Blagnac > Brive-la-Gaillarde

  [X] Close

  18/ Blagnac > Brive-la-Gaillarde

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Avenue du Parc; doorkomst bij de start tussen 9u20 en 9u45
   - intekenen renners: van 9u55 tot 10u55
   - start: Parc des Ramiers / Rue Jean Moulin om 11u05
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Rue Jean Moulin, Chemin des Ramiers, Rue Paul Valéry, Chemin de Barrieu, Rue François Carrière, Vieux chemin de Grenade, Rue Henri Matisse, Route de Grenade, Avenue Georges Brassens, Avenue George Sand, Avenue d'Andromède, Avenue d'Aéroconstellation, Rue André Beteille, D824, D902, D2
   - werkelijke start/km 0: 11u20 op de D2, op 8,4 km van de start
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Haute-Garonne (van km 0 tot km 10,5), Tarn-et-Garonne (van km 21 tot km 81,5), Lot (van km 84 tot km 193) en de Corrèze (van km 196,5 tot km 222,5).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Cahors in de Boulevard Léon Gambetta, en is enigszins vals plat bergop
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de Saint-Georges - 3de categorie - km 67,5 - 1 km à 10,3%
      > Côte de Cabuiten- 4de categorie - km 117,5 - 1 km à 7,8%
      > Côte de Souillac - 4de categorie - km 180,5 - 2,2 km à 4,7%
      > Côte de Lissac-sur-Couze - 4de categorie - km 212,5 - 1,9 km à 5,7%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Avenue Léo Lagrange met een laatste rechte stuk van 600 meter en een breedte van 6,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Espace Derichebourg vlakbij de finish

  19/ zaterdag 21 juli 2012 - Bonneval > Chartres - 53,5 km

  Na wederom een lange transfer (nog langer zelfs) zijn de renners van de Tour de France 2012 en de volgers dichterbij Parijs voor een lange tijdrit tussen Bonneval en Chartres. Over een dergelijke afstand zouden de tijdsverschillen wel eens groot kunnen zijn en deze voorlaatste etappe zou dus nog wel eens kunnen zorgen voor veranderingen in het algemeen klassement, afhankelijk van de bestaande tijdsverschillen voor deze etappe, de renners die de eerste plaatsen bezetten en hun prestaties in een getimed individuele krachtsinspanning. Het parcours is volledig vlak en het is dus niet het profiel van deze etappe die het verschil zal maken!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de negentiende etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de negentiende etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de negentiende etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  19/ Bonneval > Chartres

  [X] Close

  19/ Bonneval > Chartres

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Rue Saint-Gilles / Rue de la Croix Bougot; doorkomst bij de start tussen 9u25 en 9u50
   - start: Rue de la Résistance; de renners vertrekken iedere 2 minuten, met uitzondering van de laatsten die iedere 3 minuten vertrekken; eerste start: 10u35 / laatste start: 16u33
   - tussenliggende tijdswaarneming: Mézières-au-Perche en Bailleau-le-Pin / bevoorradingszone: Illiers-Combray
  • bezocht departement:
   Deze etappe bezoekt het departement Eure-et-Loire (van km 0 tot km 53,5).
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Avenue Jean Mermoz met een laatste rechte stuk van 90 meter en een breedte van 5,5 meter
   - de perszaal bevindt zich in de Halle Jean Cochet vlakbij de finish

  20/ zondag 22 juli 2012 - Rambouillet > Paris - Champs-Elysées - 120 km

  Deze laatste etappe is altijd een feestelijke etappe, zonder echte sportief nut. Dat zal waarschijnlijk hetzelfde zijn in de 63 kilometer die Rambouillet scheiden van Parijs en die afgemaakt worden door 6 kilometer tot aan het circuit, gevolgd door 9 doorkomsten over de finishlijn om te komen tot een totale afstand van 120 kilometer.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de twintigste etappe van de Tour de France 2012 Het profiel van de twintigste etappe van de Tour de France 2012 De kaart met het parcours van de twintigste etappe van de Tour de France 2012 op Google Maps

  20/ Rambouillet > Paris - Champs-Elysées

  [X] Close

  20/ Rambouillet > Paris - Champs-Elysées

  [X] Close
  • informatie over de start van deze etappe:
   - parkeerplaats reclamecaravaan: Centre commercial Carrefour Market; doorkomst bij de start tussen 12u00 en 12u30
   - intekenen renners: van 12u50 tot 13u50
   - start: Place Félix Faure / Rue Chasles om 14u00
   - parcours van start naar werkelijke start/km 0: Rue Chasles, Rue Sadi Carnot, Rue Gambetta, Rue Potocki, Rue de Penthièvre, Rue du Général de Gaulle, Place René Masson, Allée ouest du parc du Château, Rue Raymond Poincaré, Rue de la Motte, Rond-point du Souvenir Français, Place du 501e RCC, Rue de Groussay, D936
   - werkelijke start/km 0: 14u10 op de D936, op 4,2 km van de start
  • bezochte departementen:
   Deze etappe bezoekt de departementen Yvelines (van km 0 tot km 39 en van km 43 tot km 52,5), Essonne (rond km 40,5), Hauts-de-Seine (van km 53 tot km 61,5) en Parijs (van km 63 tot km 120).
  • de sprint en de beklimmingen van deze etappe
   - de sprint vindt plaats in Paris op de Champs-Elysées
   - de beklimmingen van deze etappe:
      > Côte de Saint-Rémy-lès-Chevreuse - 4de categorie - km 36,5 - 1,1 km à 6,7%
      > Côte de Châteaufort - 4de categorie - km 40,5 - 900 m à 4,5%
  • informatie over de finish van deze etappe:
   - de finishlijn wordt getrokken in de Avenue des Champs-Elysées met een laatste rechte stuk van 400 meter en een breedte van 9 meter
   - de perszaal bevindt zich in het Hôtel Concorde La Fayette (waar alle renners ook gehuisvest worden), 3 Place du Général Koenig, 75017 Paris op 4 km van de finish

  Het parcours van de Tour de France 2012 in Google Earth

  Wilt u liever alle etappes van de Tour de France 2012 ineens zien? Goed nieuws, dat kan! U kunt hiervoor het KML bestandje hieronder downloaden en het openen in Google Earth.

  >> Downloadt het parcours van de Tour de France 2012 in Google Earth

  AlerteLET OP: alles in dit artikel is beschermd door het gebruikelijke copyright en u kunt de inhoud van dit artikel of delen ervan dus niet gebruiken zonder mijn toestemming. Dit betreft alle teksten, afbeeldingen en KML bestanden. De KML bestanden mogen sowieso nooit gebruikt worden zonder weergave van het logo van velowire.com en een link naar deze site.

  Het parcours van de Tour de France 2012 in Google Earth


  Met dit bestandje kun je niet alleen alle etappes van de Tour bekijken in Google Earth maar ook een virtuele vogelvlucht maken over één of meerdere etappes.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 25 reacties | 138484x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2012| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 25 reacties!
 1. Y a certaines classifications de cols qui m'intriguent :
  - Le col de la Croix, classé en 1C alors qu'un 2C aurait été plus approprié (Menté, Péguère et Granier, ayant un pourcentage similaire sur 9 km, sont aussi en 1C)
  - La côte de Corlier que j'aurais aussi mis en 3C (tout comme le col des Ares, qui est moins haut, plus court, à peine moins raide et pourtant c'est un 2C depuis longtemps). Et j'aurais à la limite mis le Richemond en 2C.

  Sinon en général les classifications sont bonnes, et le Grand Colombier qui devient la 36ème ascension Hors Catégorie de l'histoire du Tour, et le premier HC du Jura. C'est aussi le premier HC hors des Alpes et des Pyrénées depuis que le Puy de Dôme ne peut plus accueillir le Tour ! (Si on considère que le Ventoux fait partie des Alpes).

  D'ailleurs, en parlant du Jura, je crois que le Mont du Chat serait aussi un HC, au vu de ses pourcentages et de sa longueur.

  | Linkinito | vrijdag 15 juni 2012 om 12:32:06

 2. A l'attention de Linkinito: le grand colombier se trouve dans l'ain et le mont du chat en savoie, tout les deux en région rhone alpes alors que le jura se trouve en region franche comté.
  Cordialement,

  Pierre

  | pierre veyssilier | zaterdag 16 juni 2012 om 18:31:45

 3. Pierre, je parlais du Jura en tant que massif montagneux, et non en tant que département !

  Le Mont du Chat et le Grand Colombier, malgré leur proximité évidente avec les Alpes, font bel et bien partie de la chaîne de montagnes du Jura, comme l'atteste Wikipédia. Ils sont juste situés à son extrême Sud :)

  | Linkinito | zaterdag 16 juni 2012 om 23:25:00

 4. Bonjour à tous.Si vous voulez voir tous les détails du parcours,alors rendez vous sur: letour.fr Cordialment Martin

  | marty | zondag 17 juni 2012 om 7:34:24

 5. Heb vorige zaterdag de slotklim naar La Planche des Belles Filles gereden!
  Dat wordt echt een spektakel klim. Denk inderdaad dat op het gloednieuwe asfalt aldaar de eerste klappen kunnen gaan vallen.

  | Tonn Vergouwen | zondag 17 juni 2012 om 20:19:17

 6. Een nieuwe asfaltlaag op La Planche was daar echt wel nodig. Zeer lastig. Boven is er evenwel NIETS, helemaal niets ! Gewoon een grote asfaltparking, beet je vergelijkbaar met Hautacam. Voor de toeschouwers wordt het drummen.

  | Patrick De Kinder | maandag 18 juni 2012 om 11:01:36

 7. J'habite Liège et je suis encore très impatient à l'idée que le tour démarre encore une fois d'ici !!

  | Tomguiss | maandag 18 juni 2012 om 19:55:35

 8. Bonjour
  Je suis allé faire un tour du côté du final de l'étape de la Planche des Belles Filles (du col de la Chevestraye à l'arrivée)
  - la descente (environ 2 km) est rapide dans sa première partie, plus technique dans la seconde
  - dans le village de Plancher les Mines : les décos et panneaux d'interdiction fleurissent, la route a été entièrement rénovée dans les deux-tiers du village
  - dans la montée : une grosse moitié de la route a été refaite ; attention il sera impossible de se garer dans la montée, des navettes gratuites sont mises en place par le CG 70, il faut aller voir leur site
  J'ai fait quelques photos de la montée et de l'arrivée, si cela vous intéresse je peux les mettre en ligne si cela ne dérange pas Thomas
  j'ai reconnu également (là c'est plutôt pour les faiseurs de parcours) la montée de Belfahy : les dernières rampes sont terribles (un vrai mur à plus de 20 %, mais la route est parfois dégradée et il y pousse de l'herbe (si si..), le col des Chevrères : mis à part vers le haut où il y a quelques trous, la route est plutôt bonne et les pourcentages parfois vertigineux (un passage à 21 %, dur même en voiture !)
  Ah pour finir, j'avais une question Thomas : sauriez-vous à quelle heure ouvre le village-départ à Belfort, si cela est comme d'habitude marqué dans le road-book (le départ est à dix minutes à pied de chez moi : le top !)
  Bonne journée

  | Tony | dinsdag 19 juni 2012 om 10:34:07

 9. Keen designers/bike enthusiasts should check out Team Sky's tee-shirt competition for a chance to see your design worn by the team's riders in the Tour De France: http://www.teamsky.com/article/0,27290,17545_7769478,00.html

  | Charlotte Miller | dinsdag 19 juni 2012 om 13:46:35

 10. @ Tony : Le Village-départ de Belfort (8ème étape) installé Place de la République, ouvrira ses portes à 10H.

  | Seb36 | dinsdag 19 juni 2012 om 16:30:31

 11. Merci Thomas

  Digne de nos parcours avec cependant beaucoup plus de détails et de travails surtout . J'admire le travail produit , et pas que ici mais sur tout le site ...

  | bapt77 | donderdag 21 juni 2012 om 16:32:45

 12. Je n'arrive pas à voir le parcours sur Google Earth..
  Je clique sur le lien mais rien ne s'affiche..

  | hju | maandag 25 juni 2012 om 11:21:32

 13. Pour Rambouillet : Rue Sadi Carnot au lieu de la rue de l'embarcadère et la voie communale des gardes/Allée ouest du parc du Château au lieu de la rue Raymond Poincaré
  Pour Paris : le circuit passe par l'intérieur de la place de la concorde et utilise le quai des tuileries au lieu de la voie Georges Pompidou.

  | yves | maandag 25 juni 2012 om 14:05:44

 14. Bonjour à tous !

  Au cas où vous ne l'auriez pas encore rémarqué, les informations détaillées sur toutes les étapes sont maintenant publiées dans cet article.

  @marty (#4) : tu as de l'humour, faut l'avouer ... maintenant je pense que les internautes voient aussi bien que nous tous que toutes les informations qui figurent ci-dessus ne sont pas disponibles sur letour.fr.

  @Tomguiss (#7) : on se croisera peut-être en fin de semaine alors ;-).

  @Tony (#8) : ici vous ne pouvez pas publier des photos ; si vous pensez qu'elles sont intéressantes pour publication ici, n'hésitez pas à me les faire parvenir par mail à info @ velowire.com. Sinon, je confirme la réponse de seb36, c'est d'ailleurs un peu grâce à moi qu'il a pu vous répondre ;-).

  @hju (#12) : vous avez installé Google Earth ? Vous indiquez bien que vous souhaitez ouvrir le fichier avec Google Earth ? Je l'ai testé hier soir chez moi et ça fonctionne correctement. Le fichier que vous téléchargez est tout petit, afin de permettre une ouverture rapide dans Google Earth. Néanmoins, le fichier avec toutes les données est grand (1,5 Mo). Il faut donc laisser à Google Earth un peu de temps pour récupérer toutes les données (normalement il y a une icône "répertoire connecté" qui s'affiche avec une petite boule qui se balade en-dessous.

  @yves : OK pour Rambouillet, c'est corrigé. Pour Paris, même si c'est effectivement vrai (là où la ligne est tracée les coureurs passeront sur mes pieds à la Place de la Concorde puisqu'il y a les cars VIP à cet endroit), je n'avais pas réussi à le faire dessiner automatiquement par l'outil que j'utilise et j'avais la flemme de corriger. Je l'ai toujours et comme ça n'apporte pas grand chose comme information, je vais le laisser comme ça ...

  Bon Tour à tous !

  | Thomas Vergouwen | maandag 25 juni 2012 om 15:10:37

 15. Bonjour, Pour une fois,les organisateurs du Tour ont mit des cotes(deux) dans la derniere étape mais...à plus de 60 km. de l'arrivée au Champs Elysées donc cet étape sera enervante a voir.Ce serait pas mal et plus interessant d'arrivé à Monmartre.Qu'en pensez vous?Salutations. Martin

  | marty | maandag 25 juni 2012 om 17:36:42

 16. Marty,

  Le problème, c'est qu'à Montmartre, il n'y aurait pas la place de faire l'arrivée du Tour. Et puis ce serait moins clinquant qu'une arrivée sur les Champs-Élysées. Beaucoup disent ici que le seul moyen de rendre l'étape parisienne intéressante, serait de la mettre en CLM individuel comme en 1989.

  | Linkinito | dinsdag 26 juni 2012 om 11:34:32

 17. @Thomas, bonjour merci pour la réponse.
  En fait tout est réglé. Il fallait que j'attende une petite minute pour que le parcours s'affiche ;)

  | hju | dinsdag 26 juni 2012 om 12:50:15

 18. Bonne idée,Linkinito Marty

  | marty | dinsdag 26 juni 2012 om 18:03:13

 19. @hju : c'est rassurant. En effet, selon le débit de la connexion Internet ça peut prendre un petit peu de temps puisque le fichier à charger contient quand même pas mal d'infos.

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 26 juni 2012 om 19:00:03

 20. Nouveau site web pour le Tour de France : http://www.letour.fr/le-tour/2012/fr/

  | yves | woensdag 27 juni 2012 om 15:14:55

 21. Merci Thomas de nous faire partager tout cela !!
  Bon Tour 2012 ....

  | Fabienne | woensdag 27 juni 2012 om 20:14:27

 22. Depuis deux jours, Google Earth, a fait l'actualisation du parcours du Tour 2012, sur le lien qui figure sur votre fichier que j'avais déjà téléchargé, et tout a coup l'information a disparu.
  Quand j'essaie de télécharger à nouveau le parcours, le fichier arrive vide.
  Par le moment, comme j'avais les 4 premières étapes téléchargées, j'ai l'information jusqu'a mercredi 3 juillet, mais plus au delà j'en ai rien.
  Est-ce qu'il y a aucun problème avec le fichier complet?

  Merci, Thomas

  | Peli | maandag 02 juli 2012 om 17:58:26

 23. Merci pour toute ces infos !! Excellents, encore merci

  | Manu | maandag 02 juli 2012 om 20:20:35

 24. Résolu. Il avait un problème avec le routeur

  | Peli | maandag 02 juli 2012 om 23:27:45

 25. Un énorme merci pour le tracé des étapes sur google earth, c'est génial.

  | Louis | vrijdag 06 juli 2012 om 10:55:39

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus vier ?