home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

paris.thover.com maakt plaats voor velowire.com!

Toegevoegd: zaterdag 25 juni 2011 om 16:24:36
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  paris.thover.com maakt plaats voor velowire.com!Zoals u waarschijnlijk wel gezien heeft, heeft paris.thover.com een nieuwe naam aangenomen ... en een enigszins gewijzigde look die samen beter passen bij de inhoud van de website!

  velowire.com zal u blijven informeren over de laatste nieuwtjes uit de professionele wielersport, geruchten over bijvoorbeeld het parcours van de komende Tour de France (in september 2011 zijn ze er weer!), en natuurlijk met Google Maps/Google Earth kaarten van de belangrijkste wielerwedstrijden (die van de Tour de France 2011 komen er zeer binnenkort aan!).

  Wijzig dus uw bookmarks en zoek voortaan naar velowire.com in plaats van paris.thover.com!

  Vanwaar deze naamswijziging

  Al lange tijd vond ik dat de naam van de site niet langer paste bij de inhoud ervan en ik had dus al lange tijd het idee om de naam van de site te wijzigen.

  Verschillende redenen zorgden er echter steeds weer voor dat dit project uitgesteld werd. De naam paris.thover.com heeft enige bekenheid verworven en veel mensen hadden het over paris.thover.com alsof die naam er perfect bij paste. Als ik de site presenteerde aan mensen die hem nog niet kenden (ja, die zijn er echt nog ... ;-), moest ik steeds weer de naam opschrijven omdat de naam te moeilijk was om te onthouden. Het was dus tijd voor een meer gepaste naam die ook nog eens makkelijker te onthouden was.

  Een toevallige ontmoeting tijdens Paris-Roubaix dit jaar leidde uiteindelijk tot de wijziging want David, die zich vast zal herkennen, was één van die mensen die mijn site leerde kennen doordat ik deze aan hem presenteerde en aangezien ik hem uit had gelegd dat ik de naam niet echt meer vond passen en het idee had deze te wijzigen, heeft hij mij voorgesteld een domeinnaam die hij niet meer gebruikte over te nemen. Velowire.com was toen dus geboren en kreeg beetje bij beetje zijn huidige vorm!

  Maar wat betekende paris.thover.com dan?

  Ik hoor het u al denken: "maar waarom werd tot op heden dan die vreemde naam gebruikt?" U heeft groot gelijk om deze vraag te stellen!

  paris.thover.comDe uitleg is eigenlijk vrij eenvoudig: om historische redenen.

  Mocht u het nog niet begrepen hebben, dan zal ik beginnen met het uitleggen van de naam thover.com. Zoals u ziet is thover niets anders dan de samenvoeging van de 3 eerste letters van Thomas en de 3 eerste letters van Vergouwen, mijn naam. Naast mijn studie had ik een bedrijf opgezet wat deze naam droeg en wat websites ontwikkelde en hostte voor andere bedrijven.

  Toen ik in 2001 naar Frankrijk kwam, en om precies te zijn naar Parijs, voor een stage, wilde ik graag mijn familie en vrienden in Nederland op de hoogte houden van wat ik hier allemaal beleefde en zo was paris.thover.com dus geboren. Al snel heb ik een blog en fotoalbums opgezet waarmee iedereen precies kon volgen wat ik deed in Parijs.

  Beetje bij beetje werden deze echter steeds meer en vrijwel uitsluitend gevuld met foto's en artikelen over de verschillende wielerwedstrijden waar ik naar toe ging. Al snel had ik het alleen nog maar over de wielersport en nam de website dus de vorm aan die u al een aantal jaren kent. En dat altijd nog onder de oorspronkelijke naam, paris.thover.com.

  En wat betekent velowire.com?

  Vandaag, 7 dagen voor de start van de Tour de France 2011, is velowire.com dus geboren en u vraagt zich wellicht af wat dat betekent ... wat de naam betekent maar wellicht ook wat er nog voor verdere veranderingen op het programma staan.

  Om te beginnen met de naam, in velowire.com vindt u de twee woorden vélo en wire. Het feit dat dit een samenvoeging is van een Frans en een Engels woord is niet geheel toevallig. Zoals u weet is de site namelijk beschikbaar in 3 talen en dat al sinds zijn oprichting: Frans, Engels en Nederlands. De naam moest dus gemakkelijk te herkennen, uit te spreken en te onthouden zijn in deze 3 talen en ik denk dat de combinatie van deze twee woorden aan deze voorwaarden voldoet.

  Voor het woord vélo heeft u waarschijnlijk geen verdere uitleg nodig (het Franse woord voor fiets) ... Het woord wire betekent draad of telegram in het Nederlands en wat hierin terugkomt is het feit dat u hier actueel nieuws vindt. De naamswijziging heeft namelijk in principe geen invloed op de inhoud van de website (al blijf ik natuurlijk proberen de site steeds completer en gevarieerder te maken, soms met hulp van andere auteurs!). Zoals gebruikelijk heb ik geen enkele behoefte om op een volledige manier alle actuele berichten uit de wielerwereld te plaatsen, maar de onderwerpen die hier behandeld worden zijn toch allemaal actueel. Kleine details en dingen die u nergens anders vindt blijven prioriteit nummer 1 om ervoor te zorgen dat u hier originele dingen vindt die niet simpelweg elders gekopieerd zijn van sites die u net zo goed zelf kunt bezoeken!

  Kent u andere wielerliefhebbers? Laat hen dan weten dat velowire.com bestaat, u heeft nu geen enkel excuus meer om het adres van de site te geven aangezien het nu een stuk makkelijker is geworden. Onthoudt de naam velowire.com!

  Tijdens de Tour de France 2011 zal ik proberen meer artikelen te plaatsen op velowire.com dan gebruikelijk was in de afgelopen jaren tijdens de Tour de France en in augustus zal ik aanwezig zijn bij verschillende andere wielerwedstrijden in Frankrijk. Kom dus regelmatig terug op velowire.com deze zomer!

  En om zeker te zijn dat u niets gaat missen op velowire.com, kunt u:

  > fan worden van velowire.com op Facebook
  > @velowire_com volgen op Twitter ; als u op de hoogte wilt zijn van alle foto's zodra deze geplaatst worden op velowire.com, volg dan @velowirephoto op Twitter
  > zich inschrijven voor het ontvangen van de nieuwsbrief

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 6 reacties | 1744x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Het leven van deze blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 6 reacties!
 1. In de laatste kopzin moet niet niets zijn! Leuk artikel; ik zal je volgen

  | wil | zaterdag 25 juni 2011 om 16:54:31

 2. Succes Thomas met de nieuwe naam. Inderdaad makkelijker dan Thover etc. en genieten straks bij de Tour. Ik denk dat ik de etappe 16 kom bekijken. Ik ben dan waarschijnlijk in de buurt van de Mont Ventoux.

  | Peter Tetteroo | zaterdag 25 juni 2011 om 17:16:56

 3. bien ce nouveau site... en effet, identique au précédent, quelques modifications de couleurs, top...

  | Nicolas | zaterdag 25 juni 2011 om 17:52:20

 4. Bravo Thomas pour ce changement de nom, qui reflète tout à fait ton énorme travail de "journaliste amateur" sur la petite reine. Amateur!!!! au non car digne d'un professionnel qui recherche la véracité de ses futures infos avant de nous les servir sur un "Plateau" et en primeur très souvent.Te connaissant depuis 2006 sur ton site, depuis 2008 sur les étapes du tour et aussi collègue prof, je souhaite longue vie à ton nouveau site et à bientôt sur le tour 2011 à Chateauroux .merci encore pour ton travail fabuleux.

  | Gillou le Samerien | zaterdag 25 juni 2011 om 19:43:35

 5. GENIAL !!! Oui un nom plus proche du cyclisme ,alors longue vie a VELOWIRE .a+ THOMAS

  | liserois | maandag 27 juni 2011 om 7:21:34

 6. Als vrouw zijnde en een ontzettende fietsliefhebster van alle grote en kleine fietswedstrijden, ben ik blij je eindelijk weer gevonden te hebben. Je nieuwe site meteen in m'n favorieten opgeslagen.
  Geweldig werk wat je doet, hoop je nog jaren te mogen volgen.

  | Marianne | donderdag 30 juni 2011 om 16:09:40

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zes ?