home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De selectie van renners voor de verschillende deelnemende ploegen aan de Tour de France 2009

Toegevoegd: donderdag 02 juli 2009 om 13:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De selectie van renners voor de verschillende deelnemende ploegen aan de Tour de France 2009

  oorspronkelijk geplaatst op 23 juni 2009 om 02u15; updates: 23 juni 2009 om 22u55, 24 juni om 21u43, 26 juni om 02u46 en om 22u54, 28 juni om 22u46, 29 juni om 7u59, 30 juni om 01u06 en om 18u42 en op 2 juli om 13u53
  Nog maar 11 dagen voordat de eerste kilometers van de 96ste Tour de France afgelegd zullen worden in Monaco.

  Hoog tijd dus om u de lijst van renners die deelnemen aan de Tour de France 2009 te presenteren!

  In dit artikeltje vindt u de (voor)selecties van de 21 ploegen van de Tour de France! Zodra de rugnummers bekend zijn zullen deze hier ook toegevoegd worden.

  De deelnemende ploegen

  De lijst met ploegen die deelnemen aan de Tour de France 2009 was door de organisator op 17 maart al bekend gemaakt.

  Na Parijs-Nice was deze lijst niet echt een verrassing meer want het was precies dezelfde lijst van deelnemende ploegen: 17 van de 18 UCI ProTour ploegen en 3 Continental Pro ploegen.

  Van de 18 UCI ProTour ploegen is er slechts één niet welkom, Fuji-Servetto (opgericht op basis van wat over was van de Saunier Duval-Scott ploeg (die tijdelijk onder de naam Scott-American Beef verder was gegaan)), vanwege de dopinggevallen in deze ploeg in 2008.

  Naast de UCI ProTour ploegen werden 3 Continental Pro ploegen uitgenodigd: Agritubel, Skil-Shimano en Cervélo TestTeam.

  De ploegen en hun (voor)selecties van deelnemende renners

  Hieronder vindt u voor alle ploegen die deelnemen aan de Tour de France 2009 hun (voor)selectie van deelnemende renners. De ploegen zijn weergegeven in alfabetische volgorde.

  AG2R La MondialeAG2R La Mondiale

  Deze Franse ploeg is de eerste in alfabetische volgorde en het is ook meteen een ploeg die onlangs iets nieuws aankondigde voor de Tour de France! Nu AG2R en La Mondiale samen echt een nieuw verzekeringsbedrijf hebben gevormd heeft het bedrijf ook een nieuw logo gekregen. Nieuw logo, dus een nieuw shirt al was het alleen maar omdat de kleuren van het bedrijf anders zijn dan die van AG2R voorheen: bruin en blauw zijn de twee nieuwe kleuren.
  In het persbericht van het bedrijf hierover stond te lezen: de 9 renners van de ploeg die deelnemen aan de Tour de France 2009 dragen voor het eerst het nieuwe shirt wat speciaal voor de introductie van de nieuwe look van ons bedrijf is gemaakt. Het shirt is wit en bedrukt met verschillende logo's AG2R La Mondiale overal over het shirt. Het nieuwe shirt is hiernaast te zien.
  Vincent Lavenu, de manager van de ploeg, zei over het nieuwe shirt: Ik hoop dat dit nieuwe shirt ook nieuwe kracht geeft aan onze renners zodat ze zich van hun beste kant kunnen laten zien in de Tour de France. Ik hoop dat de nieuwe kleuren die dynamiek en teamwork uitstralen ons in topvorm zullen brengen. Ja, in het Frans klinkt dat allemaal toch wat leuker ;-)!

  De ploeg heeft haar definitieve selectie nog niet had een eerste selectie bekend gemaakt maar met 5 renners zijn al die zeker waren van deelname:
  - Jose Luis Arrieta
  - Cyril Dessel
  - Vladimir Efimkin
  - Stéphane Goubert
  - Lloyd Mondory

  De 4 andere renners zullen gekozen worden uit zijn geworden:
  - Hubert Dupont
  - John Gadret
  - Sébastien Hinault
  - Rinaldo Nocentini
  - Christophe Riblon
  - Nicolas Roche
  - Ludovic Turpin

  AgritubelAgritubel

  Deze tweede Franse ploeg heeft ook een nieuw shirt maar dat was al sinds het begin van dit seizoen het geval ... op de helikopterbeelden zul je de Agritubel renners dus moeten zoeken als blauwe vlekjes ... Agritubel sponsort de ploeg dit jaar trouwens voor het laatst!

  3 renners zijn al zeker van deelname voor deze ploeg:
  - Maxime Bouet
  - David Le Lay
  - Christophe Moreau

  De 6 andere renners zullen werden gekozen worden uit de volgende 10 namen:
  - Freddy Bichot
  - Sylvain Calzati
  - Brice Feillu
  - Romain Feillu
  - Eduardo Gonzalo
  - Yann Huguet
  - Christophe Laurent
  - Geoffroy Lequatre
  - Anthony Ravard
  - Nicolas Vogondy

  AstanaAstana

  Na de financiële problemen van deze ploeg - die hebben geleid tot een deelname aan een deel van de Giro zonder het woord Astana op de shirts - lijkt alles nu weer goed te gaan voor deze ploeg met Kazakhstan als sponsors.

  De ploeg had een eerste voorselectie gemaakt van maar liefst 15 renners, maar ze heeft onlangs een eerste selectie bekend gemaakt van 6 renners die zeker zijn van deelname:
  022 Lance Armstrong
  021 Alberto Contador
  023 Andreas Klöden
  024 Levi Leipheimer
  027 Yaroslav Popovych
  029 Haimar Zubeldia

  De 3 andere renners zullen gekozen worden uit de volgende namen zijn:
  - Assan Bazayev
  - Janez Brajkovic
  - Chris Horner
  - Maxim Iglinskiy
  025 Dmitriy Muravyev
  - Benjamin Noval
  026 Sergio Paulinho
  028 Gregory Rast
  - Tomas Vaitkus

  Alberto Contador heeft had zijn voorkeur al uitgesproken voor 2 renners uit deze lijst: Ik weet zeker dat we zullen kunnen rekenen op mijn twee superknechten, Benjamin Noval en Sergio Paulinho: zij zijn heel belangrijk in de vlakke etappes zodat we zo fit mogelijk kunnen beginnen aan de belangrijke etappes in het hooggebergte. Benjamin Noval zal er dus uiteindelijk niet bij zijn.

  BBox Bouygues TelecomBBox Bouygues Telecom

  Bij BBox Bouygues Telecom (als u naar de Tour de France gaat is de kans klein dat u de reclamecaravaan van dit bedrijf over het hoofd ziet: het woord BBox knippert in het blauw en is zo goed zichtbaar dat we bijna zouden vergeten dat Bouygues Telecom ondertussen alweer een nieuw Internetabonnement op de markt heeft gezet ... met een andere naam!) zijn 6 renners ook al zeker van deelname:
  - Yukiya Arashiro
  - William Bonnet
  - Pierrick Fédrigo
  - Pierre Rolland
  - Yuriy Trofimov
  - Thomas Voeckler

  De 3 andere renners zijn uiteindelijk geworden:
  - Saïd Haddou
  - Laurent Lefèvre
  - Alexandre Pichot

  zullen later bekend gemaakt woorden. Jean René Bernaudeau, de manager van de ploeg, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn renners een extra boost te geven: We zullen geen klassieke selectie maken en er zullen sowieso verrassingen tussen zitten. Didier Rous (de ploegleider die de selectie doet) zal niemand voortrekken: alle renners hebben gelijke kansen en zij zullen zelf hun selectie af moeten dwingen. De geselecteerde renners zullen in topvorm moeten zijn want zij hebben het voorrecht mee te mogen doen aan de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Ze moeten hun ploeg maar ook de Tour de France eer aandoen. Ze zullen moeten denken aan hun vrienden die niet geselecteerd zijn. Ik vraag van hen dus topvorm, durf en enthousiasme.

  Caisse d'EpargneCaisse d'Epargne

  In deze Spaanse ploeg bestaat bestond nog onzekerheid over of hun kopman mee kan doen aan de Tour de France: Alejandro Valverde heeft door het CONI een schorsing opgelegd gekregen die geldig is op Italiaans grondgebied en de etappe van dinsdag 21 juli tussen Martigny en Bourg-Saint-Maurice zal kort door Italië komen. De ploeg schijnt aan de organisator van de Tour gevraagd te hebben om hem in ieder geval deel te laten neem aan de etappes voor die datum maar hiervoor geen groen licht te hebben gekregen.
  Alejandro Valverde heeft besloten de beslissing aan te vechten voor het Sporttribunaal (CAS) om bevestigd te krijgen dat het nationale antidoping Tribunaal van de Italiaanse Olympische Commissie (CONI) in deze zaak niet bevoegd is en deze zaak hiermee te beëindigen. Het CAS heeft laten weten niet voor de start van de Tour de France een uitspraak hierover te kunnen doen.

  Valverde, die vorige week nog op schitterende wijze het Critérium du Dauphiné Libéré won zit zat dus in de voorselectie van zijn ploeg.

  6 renners zijn zeker van deelname.
  - David Arroyo
  - Ivan Gutierrez
  - Luis Pasamontes
  - Oscar Pereiro
  - Luis Léon Sanchez
  - Rigoberto Uran
  - Xavier Zandio

  De 3 overige renners zullen gekozen worden uit zijn:
  - Anthony Charteau
  - Rui Costa
  - Arnaud Coyot
  - José Vicente Garcia Acosta
  - Vasil Kiryenka
  - José Joaquin Rojas
  - Alejandro Valverde

  Cervélo TestTeamCervélo TestTeam

  De winnaar van de Tour de France 2008, Carlos Sastre, zit uiteraard in de selectie van zijn nieuwe ploeg, Cervélo TestTeam. De definitieve selectie voor deze ploeg ziet er als volgt uit:
  002 Iñigo Cuesta
  003 José Ángel Gómez Marchante
  004 Volodymir Gustov
  005 Heinrich Haussler
  006 Thor Hushovd
  007 Andreas Klier
  008 Brett Lancaster
  009 Hayden Roulston
  001 Carlos Sastre

  Xavier Florencio en Gabriel Rasch die in de voorselectie zaten blijven dus uiteindelijk thuis.

  Net als AG2R La Mondiale verandert ook Cervélo TestTeam van shirt. Hier niet vanwege een nieuw logo maar vanwege het feit dat een zwart shirt niet optimaal is voor de zomerse temperaturen. Het nieuwe tenue is dus precies hetzelfde als het oude maar de kleuren wit en zwart zijn omgedraaid waardoor het shirt hoofdzakelijk wit wordt.

  Cofidis, le crédit par téléphoneCofidis, le crédit en ligne

  In de alfabetische lijst is was Cofidis de eerste ploeg die haar definitieve selectie voor deze 96ste Tour de France heeft aangekondigd. De Franse ploeg heeft 6 Franse en 3 buitenlandse renners in haar lijstje staan:
  - Stéphane Augé
  - Samuel Dumoulin
  - Leonardo Duque
  - Bingen Fernandez
  - Christophe Kern
  - Sébastien Minard
  - Amaël Moinard
  - David Moncoutié
  - Rémi Pauriol

  Team Columbia-HTCTeam Columbia-HTC

  De Amerikaanse ploeg Columbia HTC zal aan de start van de Tour voor het eerst een nieuw shirt dragen: de naam van mobiele telefoonfabrikant HTC vervangt de naam van het bedrijf wat eigenaar is van de ploeg, Highroad

  5 renners kregen op dinsdag 23 juni te horen dat hun deelname zeker is:
  - Mark Cavendish
  - George Hincapie
  - Kim Kirchen
  - Tony Martin die in de Tour de witte trui van beste jongere wil winnen
  - Michael Rogers

  De 4 andere renners zullen gekozen worden uit zijn geworden:
  - Michael Albasini
  - Marcus Burghardt
  - Bernard Eisel
  - Bert Grabsch
  - Thomas Lövkvist
  - Maxime Monfort
  - Mark Renshaw

  Euskaltel-EuskadiEuskaltel-Euskadi

  De ploeg uit het Spaanse baskenland komt aan de start in Monaco met de volgende 9 renners:
  - Igor Anton
  - Mikel Astarloza
  - Koldo Fernández de Larrea
  - Egoi Martínez
  - Juan Jose Oroz
  - Alan Pérez
  - Rubén Perez
  - Amets Txurruka
  - Gorka Verdugo

  Inaki Isasi en Inigo Landaluze zaten ook in de voorselectie maar staan nu op de lijst van vervangers.

  Française des JeuxFrançaise des Jeux

  Française des Jeux heeft een vrijwel definitieve selectie aangekondigd. Deze ploeg zal in ieder geval met de volgende renners aan de start verschijnen:
  - Sandy Casar
  - Jérôme Coppel
  - Anthony Geslin
  - Christophe Le Mével
  - Yauheni Hutarovich
  - Sébastien Joly
  - Benoît Vaugrenard
  - Jussi Veikkanen

  De laatste plek gaat ofwel naar Jérémy Roy of naar Rémy Di Gregorio.

  Garmin-SlipstreamGarmin-Slipstream

  De definitieve selectie van deze tweede Amerikaanse ploeg is als volgt:
  052 Julian Dean
  053 Tyler Farrar
  054 Ryder Hesjedal
  055 Dan Martin => vervangen door Martijn Maaskant
  056 David Millar
  057 Danny Pate
  051 Christian Vande Velde
  058 Bradley Wiggins
  059 David Zabriskie

  Team KatushaTeam Katusha

  De Russische ploeg Katusha had een voorselectie van 11 renners bekend gemaakt. Eén ervan, Gert Steegmans, weigert een nieuw contract te tekenen waarin staat dat hij een boete ter hoogte van 5 jaar salaris moet betalen als hij wordt betrapt op dopinggebruik, terwijl een andere renner, Antonio Colom, juist geschorst is na een positieve controle en Robbie McEwen geblesseerd is. Er bleven er dus nog maar 8 over.

  De uiteindelijke selectie van de Russische ploeg is als volgt:
  - Alexandre Botcharov
  - Antonio Colom
  - Joan Horrach
  - Michail Ignatiev
  - Sergey Ivanov
  - Vladimir Karpets
  - Danilo Napolitano
  - Robbie McEwen
  - Evgeni Petrov
  - Filippo Pozzatto
  - Gert Steegmans
  - Nikolai Trusov
  - Stijn Vandenbergh

  Lampre-NGCLampre-NGC

  De Italiaanse ploeg met de renners in blauw en felroze heeft haar selectie nog niet definitief bekend gemaakt maar de volgende had in eerste instantie een selectie van 6 renners zijn zeker van deelname bekend gemaakt:
  - Alessandro Ballan
  - Marco Bandiera
  - Marzio Bruseghin
  - Angelo Furlan
  - Daniele Righi
  - Simon Špilak

  De overige 3 renners zijn:
  - David Loosli
  - Mauro Santambrogio
  - Marcin Sapa
  - Mirco Lorenzetto
  - Marco Marzano
  - Massimiliano Mori


  LiquigasLiquigas

  De andere Italiaanse ploeg, in felgroen gekleed, heeft tot op heden had al een selectie van 4 renners bekend gemaakt:
  - Daniele Bennati
  - Roman Kreuziger
  - Vincenzo Nibali
  - Franco Pellizotti

  De 5 overige renners voor deze ploeg zijn:
  - Aleksandr Kuschynski
  - Fabio Sabatini
  - Brian Vandborg
  - Alessandro Vanotti
  - Frederik Willems

  Team MilramTeam Milram

  De enige Duitse ploeg heeft haar definitieve selectie bekend gemaakt:
  - Gerald Ciolek
  - Markus Fothen
  - Johannes Fröhlinger
  - Linus Gerdemann
  - Christian Knees
  - Niki Terpstra
  - Peter Velits
  - Fabian Wegmann
  - Peter Wrolich

  De twee vervangers zijn Servais Knaven en Martin Velits.

  QuickStepQuickStep

  A.S.O., de organisator van de Tour de France, heeft aangekondigd dat Tom Boonen niet welkom is in de Tour de France na zijn positieve test op cocaïnegebruik: na een gesprek met de vertegenwoordigers van de Quick Step ploeg kan de Tour de France niets anders dan constateren dat het imago en het gedrag van Tom Boonen niet passen bij het imago van de Tour de France en het imago wat een grote held uit zou moeten stralen. Boonen en zijn ploeg hebben deze beslissing aangevochten voor het Tribunal de Grande Instance.

  De selectie van Quick Step bestaat op dit moment uit 8 renners, de laatste plaats zal -afhankelijk van de uitspraak van de rechter dinsdag- ingenomen worden door de kersverse Belgische kampioen Tom Boonen of door Allan Davis.
  UPDATE 30 juni: de rechter heeft zich onbevoegd verklaard hierover een uitspraak te doen en Quick Step heeft de zaak nu dus voorgelegd aan de rechter van het Frans Olympisch commité (CNOSF). De beslissing laat dus nog even op zich wachten.

  De 8 renners zijn:
  - Carlos Barredo
  - Sylvain Chavanel
  - Steven de Jongh
  - Stijn Devolder
  - Jerôme Pineau
  - Sébastien Rosseler
  - Matteo Tosatto
  - Jurgen van de Walle

  RabobankRabobank

  Na de bevestiging van de 6 eerste deelnemers met de twee kopmannen Denis Menchov en Robert Gesink, Oscar Freire, Juan Manuel Garate, Juan Antonio Flecha en Laurens ten Dam, zijn de drie resterende plaatsen nu ook toegekend in deze Nederlandse ploeg: Joost Posthuma, Grischa Niermann en Stef Clement werden verkozen boven Pieter Weening en Koos Moerenhout die op de reservelijst staan.

  Hieronder vindt u de definitieve selectie met tussen haakjes het aantal deelnames aan de Tour voor de 96ste editie van dit jaar
  042 Stef Clement (2)
  049 Laurens ten Dam (1)
  046 Robert Gesink (0)
  041 Denis Menchov (8)
  043 Juan Antonio Flecha (6)
  044 Oscar Freire (5)
  045 Juan Manuel Garate (3)
  047 Grischa Niermann (7)
  048 Joost Posthuma (3)

  Team Saxo BankTeam Saxo Bank

  De definitieve selectie die deze Deense ploeg bekend heeft gemaakt bevat uiteraard onder anderen de broertjes Schleck:
  032 Kurt Asle Arvesen
  033 Fabian Cancellara
  034 Gustav Larsson
  035 Stuart O'Grady
  031 Andy Schleck
  036 Frank Schleck
  037 Chris Anker Sørensen
  038 Nicki Sørensen
  039 Jens Voigt

  Silence-LottoSilence-Lotto

  Deze Belgische ploeg heeft de deelname van de volgende 5 4 renners bevestigd:
  016 Greg van Avermaet
  - Thomas Dekker: uiteindelijk zal Dekker niet de Tour rijden vanwege een positieve dopingcontrole in december 2007
  011 Cadel Evans
  018 Johan Vansummeren
  019 Charles Wegelius

  De 4 5 andere renners zullen gekozen worden uit zijn:
  - Mario Aerts
  012 Mickaël Delage
  013 Sebastian Lang
  014 Matthew Lloyd
  - Roy Sentjens
  015 Staf Scheirlinckx
  017 Jurgen Van den Broeck

  Skil-ShimanoSkil-Shimano

  De tweede Nederlandse ploeg, die voor de allereerste keer mee doet aan de Tour de France heeft Bennie Ceulen, een oud profrenner uit de tijd van Lucien van Impe en Bernard Hinault en sinds 20 jaar de vertegenwoordiger van A.S.O. in Nederland, in dienst genomen voor de externe communicatie in de Tour de France.

  De ploeg heeft een selectie van 6 renners bekend gemaakt - 3 Nederlanders, twee Fransen en één Duitser:
  - Simon Geschke
  - Jonathan Hivert
  - Kenny van Hummel
  - Cyril Lemoine
  - Piet Rooijakkers
  - Albert Timmer

  De 3 andere renners zullen gekozen worden uit het volgende lijstje:
  - Fumiyuki Beppu
  - Floris Goesinnen
  - Thierry Hupond
  - Koen de Kort
  - Tom Veelers
  - Robert Wagner

  The Team VittelThe Team Vittel

  Dit jaar zal er wederom een 21ste ploeg in de Tour de France aanwezig zijn! Het betreft de ploeg The Team Vittel die de Tour de France vorig jaar voor het eerst mee maakte en die dit jaar weer vastberaden is om de Tour te winnen. Tijdens de winterstop heeft een aantal wijzigingen in de selectie plaats gevonden en de selectie voor de 96ste Tour de France komt met een verrassing ...
  - Marc Dumailleau - La Flèche des Ardennes
  - Remy Ancelle - Le Vétéran
  - Thierry Roublard - alias P'tit Filou
  - Bernard Laplume - dit Le Pouète
  - Maria Del Velo - alias La Petite Reine (!!)

  en hun coach Vincent Barteau

  Wilt u zeker zijn niets te missen van The Team Vittel, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van het team!

  De nieuwe sponsor van het ploegenklassement


  AntargazAntargaz neemt het stokje over van Sagem wat betreft de sponsoring van het ploegenklassement. Alweer voor de 14de keer sponsor van de Tour de France zorgt de gasleverancier hiermee voor een grotere exposure: iedere dag op het moment van het uitreiken van de prijs voor de beste ploeg en uiteraard met de naam Antargaz op de 9 gele rugnummers van deze ploeg.

  En dan het laatste nieuwtje ... twee etappes zonder "oortje"

  Tijdens de etappes
  - van 14 juli: Limoges > Issoudun
  - en van 17 juli: Vittel > Colmar
  is het gebruik van een oortje verboden. Het betreft een test om te zien of deze regel weer meer eigen initiatief in de wedstrijd terugbrengt!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 9 reacties | 19220x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France 2009| Tour de France | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 9 reacties!
 1. Beste Thomas,

  allereerst mijn complimenten voor je geweldige wielersite. Erg knap dat je tijd vindt om hem zo up-to-date te houden.

  Ik heb je een paar dagen geleden een email gestuurd, maar je hebt het ongetwijfeld druk met andere dingen. Ik heb een aantal vragen en hoop dat jij ze kan beantwoorden of een site kan doorlinken waarop ik de antwoorden kan vinden.

  Ik ga met zes vrienden van 21 juli tot en met 24 juli de Tour bezoeken. Nu zullen we er effectief maar 2 dagen van kunnen genieten. We hebben namenlijk een hotel in Geneve geboekt omdat we de zware bergetappe op de 22e willen bezoeken en de dag daarop de tijdrit van Annecy. Dinsdag de 21e gaan we 's ochtends vroeg rijden, dus die dag kunnen we geen etappe meer mee pakken en vrijdag de 24e gaan we weer naar huis.
  Geneve leek ons uitstekend te doen vanwege de redelijke korte afstanden tot de etappes.

  Nou zijn er bij ons wat onduidelijkheden over de bergetappe van woensdag 22 juli naar Le Grand-Bornand. De afstand is geen probleem (iets minder dan een uur rijden), maar hoe zit het met het geval "de berg op gaan". Het lijkt ons leuk om op de Col de la Colombiere te staan (in die omgeving), maar hoe komen we de berg op, hoe laat mogen we erop, wat is de uiterste tijd dat we er moeten zijn, waar moeten we de auto laten staan, mogen we wel met de auto enz. enz.
  We zijn nog nooit bij een bergetappe geweest, dus we weten niet precies hoe het werkt. Duidelijk is dat we wel met 2 auto's die richting op gaan, maar dan?

  De tijdrit lijkt ons iets gemakkelijker, Annecy is geen mega-grote stad, dus we kunnen waarschijnlijk daar onze auto ergens parkeren en dan gaan lopen richting het parcours. Toch?

  Ik hoop dat je me wat duidelijkheid kan verschaffen.

  Heel veel succes met alles!

  Met sportieve wielergroeten,

  Micha.

  | Micha | dinsdag 23 juni 2009 om 16:48:42

 2. Hallo Micha,

  Ik had je mailtje inderdaad gezien en aangevinkt als ... één van de vele mailtjes waarop ik nog een antwoord moest sturen! Op dit moment heb ik het verschrikkelijk druk met de laatste voorbereidingen voor de Tour de France en dus komt het er vaak niet van om ... m'n mail te beantwoorden en om m'n blog bij te houden (zoals je wellicht gezien hebt was het een tijdje stil hier ...).

  Leuk dat jullie de Tour gaan bezoeken!! Misschien komen we elkaar ergens langs de route tegen ;-). Ik zal proberen je vragen hieronder te beantwoorden!

  > Geneve lijkt me inderdaad een redelijk goede uitvalsbasis, al zit je daar natuurlijk wel een beetje met het feit dat de wegen daar vaak een omweg maken vanwege de omliggende bergen (ik keek nammelijk even naar de afstand Geneve > Bourg-Saint-Maurice zodat jullie eventueel de rennershotels zouden kunnen bezoeken de 21ste 's avonds maar alhoewel het hemelsbreed niet zo ver lijkt doe je er toch op z'n minst 2 uur over ...)
  > hoe zit het met het geval "de berg op gaan": dat is de klassieke vraag ;-). Het is erg moeilijk hier een precies antwoord op te geven, maar zorg er in ieder geval voor dat je ruim op tijd aan de voet van de berg bent zodat deze nog niet afgesloten is voor het verkeer. Hoe laat dat precies gebeurt is afhankelijk van waar de berg in het parcours ligt (en dus de tijd van doorkomst), hoe deze bereikbaar is (als er verschillende toegangsroutes zijn wordt het parcours zelf vaak eerder afgesloten dan alternatieve routes) en van de beslissingen van de plaatselijke autoriteiten. In het geval van de Colombière gaat het om een berg aan het eind van de etappe: zoals je in mijn artikeltje over de "itinéraires horaires" kunt zien wordt de reclamecaravaan hier om 15u22 verwacht. Ik zou dus zeggen dat de toegang tot een uur of 12 zeker mogelijk zal zijn maar ik durf er m'n hand niet voor in het vuur te steken (don't blame me als het niet zo blijkt te zijn!). Het beste kun je het even navragen bij de plaatselijke Office de Tourisme, bijvoorbeeld die van Le Grand Bornand : telefonisch op +33 4 50 02 78 00 of per e-mail op infos@legrandbornand.com (website : www.legrandbornand.com).
  Voor de auto zoek je een plekje ... langs de kant van de weg (ik durf zo uit mijn hoofd niet te zeggen hoe die berg precies is en of daar veel mogelijkheid toe is; dat is trouwens ook een factor die invloed heeft op de tijd waarop de toegang afgesloten wordt). Als je voor de toegang tot de berg door een gendarme ergens anders heen gestuurd wordt, probeer dan gerust weer terug te komen op je oorspronkelijke route: in het kader van 3 keer links is ook rechts kan ik uit ervaring zeggen dat de volgende gendarme die je tegen komt je wellicht gewoon door laat !!

  > In Annecy zul je inderdaad zonder problemen ergens je auto kunnen parkeren en dan te voet verder gaan. Het vertrek en de aankomst zijn niet op dezelfde plek (ik zal je per mail even de officiële kaartjes van vertrek en aankomst sturen), dus je moet even kijken waar je het beste kunt gaan staan.

  Ik hoop dat je hiermee vooruit kunt! Helaas kan ik weinig concrete antwoorden op je vragen geven, maar vergeet niet ... een bezoekje aan de Tour is vaak een kwestie van: met een beetje improviseren komen we een heel eind!

  Groeten,
  Thomas, fan van The Team Vittel - de 21ste ploeg in de Tour de France !

  | Thomas Vergouwen | woensdag 24 juni 2009 om 0:43:50

 3. Hoi Thomas,

  fantastisch dat je tijd vrij maakt om te reageren! Hardstikke bedankt! Ik heb je mailtje gezien, ook bedankt daarvoor!

  Heel veel succes en veel plezier de komende Tour!

  Groeten,
  Micha

  | Micha | woensdag 24 juni 2009 om 20:39:26

 4. Salut Thomas , alors tu es chez Vittel ! Bon vraiment merci pour ton mail , mais gros problème ,mon épouse a éffacé ton mail ,par erreur !!! pourrais tu me le renvoyer !!! Ce serais vraiment sympa . Pour ma part ce sera encore Christophe Moreau mon préféré et pour l étape que nous allons voir avec Bastien ,ce sera celle du 24 juillet , Bourgoin Jallieu , Aubenas . Bon aors vive l équipe Vittel !Au plaisir de te lire a+

  | Liserois | maandag 29 juni 2009 om 20:29:27

 5. De selectie van Quick Step bestaat op dit moment uit 8 renners, de laatste plaats zal -afhankelijk van de uitspraak van de rechter dinsdag- ingenomen worden door de kersverse Belgische kampioen Tom Boonen of door Allan Davis.

  Aangezien de Franse rechter zichzelf onbevoegd heeft verklaard, zal het dan wel Allan Davis worden...

  | Meggie | dinsdag 30 juni 2009 om 14:48:14

 6. Bonjour,
  Je suis un fan des grands tours, et particulièrement les tours de France. J'ai une attirance sur l'équipe SAXO Bank avec les Shlecks et Chris Anker Sorensen qui va disputé son premier tour de France. Astana on les meilleurs courreurs, et je pense que Contador peut gagner se tour. Après une équipe comme Servéllo avec notemment Sastre peut le gagner

  | benji | woensdag 01 juli 2009 om 14:59:39

 7. Thomas bedankt voor de fijne reactie, tot in de info's van de tour op deze site ik probeer iedere dag te volgen groetjes yvan

  | yvan | woensdag 01 juli 2009 om 22:21:08

 8. Suivre les champions, et sur le Tour lire Barthes, Blondin... et Albin.

  | albin | dinsdag 14 juli 2009 om 10:26:45

 9. Je suis une "fan" du Tour depuis ma jeunesse et je ùe rqppelle du 19 juillet 1958 jour ou Charlie Gaul a qagné le Tour, j'ai antendu cette information en revenant à vélo du mariage d'une collègue. Je me mariais le 26 de la même année !!!

  Bon courage

  Nicole

  | nicole Dessachy | zondag 19 juli 2009 om 16:07:22

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer zes ?