dinsdag 17 maart 2009 om 23u58

De Tour de France 2009 vertrekt op zaterdag 4 juli aanstaande vanuit het prinsdom Monaco om 3 weken later (op 26 juli 2009) op de Champs-Elysées in Parijs aan te komen.

Terwijl het parcours al sinds 22 oktober 2008 bekend was, was het vandaag tijd voor de bekendmaking van de geselecteerde ploegen door de organisator van de Tour, Amaury Sport Organisation (A.S.O.).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


17 van de 18 UCI ProTour ploegen

Na het bekendmaken van de lijst van deelnemende ploegen voor Parijs-Nice 2009, is de lijst met ploegen voor de Tour de France 2009 zonder echte verrassingen: hij is namelijk precies hetzelfde!

Van de 18 UCI ProTour ploegen is slechts één ploeg niet uitgenodigd, Fuji-Servetto (opgericht op de basis van de resten van de Saunier Duval-Scott (in de tussentijd nog even Scott-American Beef geheten) ploeg), vanwege de dopinggevallen in die ploeg in 2008.

Hierover zei Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France: Wij willen de voormalige Saunier Duval ploeg niet hebben in onze wedstrijden. Onze aanpak is wat dat betreft niet veranderd en zal ook niet veranderen.

3 Continental Pro ploegen

Naast deze UCI ProTour ploegen, zijn 3 Continental Pro ploegen uitgenodigd: Agritubel, Skil-Shimano en Cervélo TestTeam.

Nicolas VogondyDe uitnodiging van de Agritubel ploeg is niet echt een verrassing want het is alweer de 4de keer (na de eerste uitnodiging in 2006) dat deze Franse ploeg uitgenodigd wordt voor deelname aan de Tour de France. We zullen dus hoogstwaarschijnlijk renners als Christophe Moreau, de huidige Franse kampioen Nicolas Vogondy (foto) en misschien Geoffroy Lequatre, Nicolas Jalabert en Romain Feillu terug zien op de wegen van la Grande Boucle.

De twee andere Continental Pro ploegen die uitgenodigd zijn voor deelname aan de 96ste editie van de Tour de France zijn:

- de Nederlandse ploeg Skil-Shimano die in 2008 ervoor had gekozen niet aan de Tour de France mee te willen doen en waarover Christian Prudhomme zei: We hebben deze ploeg al uitgenodigd in de Tour du Picardie, in de Tour du Qatar, voor Parijs-Nice vorig jaar. Deze ploeg is samen met ons enorm gegroeid de afgelopen jaren, die op een goede wijze opgebouwd is. Hun filosofie van de wielersport komt overeen met wat wij erover denken.
Jonathan HivertIn Parijs-Nice was met name de Fransman Jonathan Hivert (foto) die veel vooraan te zien was en knap op een 8ste plaats eindigde in het algemeen klassement, 2de in het jongerenklassement. Hij eindigde overigens 2de in de vierde etappe en vierde in de laatste etappe.
Iwan Spekenbrink, de manager van de ploeg zei nadat hij het goede nieuws had vernomen: We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de directie Cyclisme van de A.S.O. in onze organisatie én onze visie stelt Onze ploeg heeft de afgelopen twee jaar de nodige groei doorgemaakt: zowel in organisatorische opzicht, als voor wat betreft ons rennerspotentieel. We zijn de laatste twee jaar in de breedte een stuk sterker geworden en onze renners hebben bewezen dat ze het hoogste niveau aankunnen.

Wat betreft de doelstellingen voegde hij daar nog aan toe: Onze doelstelling voor de Tour de France is eigenlijk hetzelfde als voor de meeste andere wedstrijden waarin we aan de start komen: aanvallend, attractief én met een sterke teamspirit koersen.

- de Zwitserse ploeg Cervélo TestTeam met daarin met name de winnaar van de Tour de France 2008, Carlos Sastre

Thomas Campana, ploegleider bij Cervélo, had het over erg goed nieuws voor ons: het is een eer dat de organisator van de Tour de France vertrouwen in ons stelt voor deelname aan de Tour 2009. Wij zijn blij dat Carlos Sastre zijn titel kan verdedigen. Dit is echt een hele goede dag voor ons.

Wellicht zullen sommige mensen het jammer vinden dat de Tour de France het dus zonder bijvoorbeeld Barloworld (met renners als de bolletjestrui van de Tour de France 2007 Mauricio Soler, Robert Hunter en Christopher Froome) en Vacansoleil (met renners als Baden Cooke of de veelbelovende Clément Lhotellerie).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De lijst met ploegen per land en het bijbehorende shirt

Hieronder ziet u de lijst met 20 uitgenodigde ploegen, gesorteerd per land met een afbeelding van het shirt van de teams. Iedere ploeg mag 9 renners selecteren (de definitieve selectie van de deelnemende renners zal pas in juni beschikbaar zijn, na de Nationale Kampioenschappen), zodat er zoals gebruikelijk een peloton van 180 renners van start zal gaan in Monaco.
Duitsland
Team Milram
Team Milram
België
QuickStep
QuickStep
Silence-Lotto
Silence-Lotto
Denemarken
Team Saxo Bank
Team Saxo Bank
Spanje
Caisse d'Epargne
Caisse d'Epargne
Euskaltel-Euskadi
Euskaltel-Euskadi
Verenigde Staten
Garmin-Slipstream
Garmin-Slipstream
Team Columbia-High Road
Team Columbia-High Road
Frankrijk
AG2R La Mondiale
AG2R La Mondiale
Agritubel
Agritubel
BBox Bouygues Telecom
BBox Bouygues Telecom
Cofidis, le crédit en ligne
Cofidis, le crédit par téléphone
Française des Jeux
Française des Jeux
Italië
Lampre-NGC
Lampre-NGC
Liquigas
Liquigas
Kazakhstan
Astana
Astana
Nederland
Rabobank
Rabobank
Skil-Shimano
Skil-Shimano
Rusland
Team Katusha
Team Katusha
Zwitserland
Cervélo TestTeam
Cervélo TestTeam

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 18405x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2009

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Très belle variété et couleur des maillots.
    Bravo pour la sélection des équipes Françaises.
    de toutes les façons ASO ne pouvait pas inviter tout le monde

    | BAICRY Jean-Claude | woensdag 18 maart 2009 om 09u41

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus negen ?