home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Veranderingen in de sponsors van de Tour de France: en de groene trui? En de witte trui dan?!

Toegevoegd: woensdag 18 maart 2015 om 23:31:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Veranderingen in de sponsors van de Tour de France: en de groene trui? En de witte trui dan?!Zoals ieder jaar zijn er ook dit jaar weer wat wijzigingen in de sponsors van de Tour de France. Amaury Sport Organisation (A.S.O.) kondigde net voor Paris-Nice al de sponsoring van Dimension Data aan, maar er zijn nog andere wijzigingen. En één daarvan is de lang verwachte informatie over de sponsoring van de groene trui aangezien niets daarover bekend was gemaakt sinds PMU heeft aangekondigd deze niet langer te sponsoren.

  En aangezien we het over de sponsoring van de groene trui hebben ... zullen we het ook moeten hebben over de sponsoring van de witte trui! Ontdek hieronder waarom!

  De stoelendans van de sponsors wat betreft de truien

  We wisten al voor het einde van de Tour de France 2014 dat PMU niet langer de sponsor zou zijn van de groene trui van de Tour de France 2015 en A.S.O. was dus op zoek naar een nieuwe sponsor om deze trui van het puntenklassement, waarin we met name de sprinters terug vinden, te sponsoren.

  Op 24 november plaatste L'Equipe een artikel op de laatste pagina van de Franse sportkrant met de titel "Maillot vert cherche équipier", waarin de krant van de groep Amaury (waar A.S.O. ook onderdeel van uit maakt) aangaf dat PMU, sponsor van de groene trui sinds 1991, de Tour de France verlaat na 25 jaar trouw te zijn geweest aan de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Volgens de krant zou het bedrijf zich concentreren op de sponsoring van voetbal, wat een interessantere markt is voor de gokwereld, en heeft dus geen gehoor willen geven aan het verzoek van A.S.O. om op te klimmen van de partenaire officiel status naar lid van de Club du Tour net als de andere truiensponsors (LCL voor de gele trui, Carrefour voor de bolletjestrui, Škoda voor de witte trui en Vittel). Volgens de Franse sportkrant betalen de leden van de Club du Tour tussen de 3,5 en 7 M€ aan sponsoring aan de Tour de France terwijl een "partenaire officiel", het niveau van PMU, rond de 1,5 M€ bijdraagt.

  De krant liet ook Laurent Lachaux, commercieel directeur en directeur sponsoring bij A.S.O., aan het woord, daarbij aangevend datt het profiel van de ideale sponsor zich bevindt ergens tussen "een mooi Frans bedrijf wat zich internationaal wil profileren of een buitenlands bedrijf wat zijn naamsbekendheid wil vergroten dankzij de Tour". Het artikel van L'Equipe eindigde met de opmerking dat om nieuwe sponsors aan te trekken, ASO de mogelijkheid biedt, tegen meerkosten, andere wedstrijden aan de deel toe te voegen zoals bijvoorbeeld de Tour of Qatar of de Tour of Oman. Het leek wel een verborgen reclame van L'Equipe om de aandacht te trekken voor een interessant aanbod!

  En als we zien wie de nieuwe sponsor van de groene trui is zien we al snel dat het inderdaad een buitenlands bedrijf is wat zijn naamsbekendheid wil vergroten dankzij de Tour (en wat dat overigens al een paar jaar doet!) en ook dat dit bedrijf ook sponsor is van de groene trui van in ieder geval de Tour of Qatar* (voor de Tour of Oman is dit niet goed te controleren want de sponsorlijst staat niet op de site). ŠkodaHet betreft hier namelijk een bestaande sponsor van de Tour de France (sinds 2004) die tot op heden de witte trui van het jongerenklassement sponsorde: Škoda. De groene trui zal waarschijnlijk een nog grotere exposure geven aan het automerk en de kleur van de trui past goed bij het logo wat grotendeels groen is.

  Tijdens Paris-Nice vorige week was Škoda niet de sponsor van de groene trui van het puntenklassement want dit klassement werd gesponsord door RAGT Semences die ook sponsor was van de etappeoverwinning. Dit was dus ofwel omdat Škoda niet, net als PMU, ervoor heeft gekozen om deze trui te sponsoren voor de andere etappekoersen van A.S.O. of simpelweg om de officiële aankondiging binnenkort te kunnen doen zonder deze informatie prijs te geven voor Paris-Nice.

  Aanstaande maandag organiseert Škoda een persconferentie in de Ambassade van de Tsjechische Republiek met de ambassadeurs van Škoda France en Tour-winnaars Bernard Hinault en Stephen Roche, de directeur van Škoda France, Christian Prudhomme en Yann Le Moenner, de algemeen directeur van A.S.O., en tijdens deze persconferentie zal deze nieuwe sponsoring met A.S.O. officieel aangekondigd worden. We zullen dan waarschijnlijk ook meer te weten komen over de lijst van gesponsorde wedstrijden.

  * met het merk VW van de Volkswagen groep waar Škoda sinds 1991 onderdeel van uit maakt, naast de merken Volkswagen, Audi en Seat

  En de witte trui dan?

  KrysNu Škoda sponsor wordt van de groene trui was er dus ook een plaats beschikbaar voor een sponsor van het jongerenklassement! Škoda was namelijk tot op heden sponsor van de witte trui van het jongerenklassement maar dat is nu voorbij. Het automerk sponsort namelijk niet én de groene trui én de witte trui en daarom was dit klassement ook op zoek naar een nieuwe sponsor.

  En deze sponsor werd ook gevonden onder de bestaande sponsors van de Tour de France, in dit geval een meer recente sponsor (sinds 2014 is het bedrijf sponsor van de Tour de France die we kennen in de wielerwereld maar ook van de Tour de France in de zeilsport, ook georganiseerd door A.S.O.). Hiermee ziet u wellicht al wie deze sponsor is, de brillenwinkel Krys wordt sponsor van de witte trui, in het tweede jaar van het partnership met de Tour de France.

  opmerking: ik wilde deze informatie al een tijdje terug delen maar met alle artikelen en foto's rondom Paris-Nice heb ik hier niet eerder de gelegenheid voor gehad!

  De andere veranderingen wat betreft de sponsors van de Tour de France 2015

  Dimension Data

  Dimension DataZoals al aangegeven in de introductie van dit artikel heeft A.S.O. officieel net voor Paris-Nice aangekondigd dat Dimension Data de Tour zal sponsoren. Het bedrijf, een filiaal van de Japanse NTT Group en internationale leverancier voor ICT diensten, heeft een contract van 5 jaar getekend met Amaury Sport Organisation om de officiële technische sponsor te worden van de organisator voor de verschillende wielerwedstrijden die A.S.O. organiseert.

  Welke diensten het bedrijf precies zal leveren aan de Tour werd niet aangegeven maar het doel van deze sponsoring is om de kijkbeleving van de miljoenen wieleramateurs wereldwijd te verbeteren door de beste informatie over de wedstrijd te delen met de commentatoren en alle kijkers. Het is dus te verwachten dat de real time informatie over de verschillende wielerwedstrijden van A.S.O. nog completer wordt tijdens de TV uitzendingen en op de verschillende digitale platformen zoals de website letour.fr of de mobiele app van de Tour de France.

  In onderstaande video vinden we een voorproefje van wat Dimension Data tijdens de Tour de France van plan is, op basis van de pijlers "digitaal", "big data" en de "cloud".

  De andere sponsors

  Over en uit voor ...

  Verschillende merken staan niet langer in de lijst van sponsors van de Tour de France. Naast PMU betreft dat de volgende merken:
  • Belin, geen aperitiefcrackers meer in de Tour dus!
  • Sodexo, ondanks het feit dat deze leverancier hoogstwaarschijnlijk wel nog aanwezig zal zijn in de Tour de France
  • Vision Plus: het merk Krys van dezelfde groep heeft de sponsoring dus volledig overgenomen, zeker nu het merk opklimt in de sponsoringhiërarchie door sponsor van de witte trui te worden
  • P&O Ferries die een tijdelijke sponsor was voor de overtocht naar Engeland voor de Tour de France 2014
  • Courtepaille die de sponsoring beëindigt na 3 jaar van een contract wat oorspronkelijk gepland was voor 5 jaar
  • Europcar
  • de Fédération Nationale des sapeurs-pompiers de France die niet langer institutioneel sponsor zal zijn maar wel nog aanwezig zal zijn in de Tour, net als voor 2014 toen de vereniging ook geen sponsor was
  • het Centre des Monuments Nationaux

  De nieuwe sponsors

  Op dit moment is er slechts één nieuwe sponsor bekend voor de Tour de France, Le Gaulois die officieel leverancier (fournisseur officiel) wordt.

  Zoals we kunnen zien in onderstaand filmpje zou er een reclamecaravaan moeten zijn van dit merk met maar liefst 6 voertuigen!


  Het merk Kleber, tot op heden technisch partner van de wedstrijd wordt in 2015 officieel leverancier van de Tour de France.

  dit artikel wordt indien nodig bijgewerkt op basis van nieuwe aankondigingen of andere informatie over de sponsors van de Tour de France 2015 vóór de maand juli!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 7 reacties | 10416x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2015| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. Ne serait-il pas une bonne occasion, (le changement de parrainage) pour que le maillot vert devienne Maillot de la Regularité?: Mêmes points que la place obtenue dans chaque étape ( 1 point pour le premier; deux pour pour le deuxième, etc. On finirait avec la "tricherie" de courrir aujourd'hui et de faire la sieste demanin puisque l'etape est trop dure...

  | Francisco | donderdag 19 maart 2015 om 9:14:52

 2. Je partage tout à fait l'avis et la proposition de Francisco ! C'est, de mon point de vue de partisan de l'honnêteté sans faille et de la transparence, cousu de bon sens !
  P 22

  | Pierre CROLAIS | donderdag 19 maart 2015 om 11:34:52


 3. "Vous commencez peut-être déjà à y voir un peu plus clair, il s'agit des opticiens Krys qui deviendront partenaire du maillot blanc ..."

  Vous ne manquez encore pas d'humour, M.Thomas W... Pour Skoda, il n'y a rien de surprenant ; Le gaulois avec le coq et les poules qui remplace les petits chevaux PMU ... ; mais c'est promis on y verra plus clair grâce à Krys !!!

  _________________


  Justement, Francisco pour donner du punch ... la victoire d'étape devrait donner un droit à ne pas participer à l'étape du lendemain !!! Tu fais parti de ceux qui trouvent que le tour n'est pas assez dur! Non mais, sans rire, il est normal qu'un coureur soit rincé le lendemain d'une grosse étape. tu as beau t'appeler Quintana ou Nibali ou qui tu veux ... tu fais rarement plusieurs grosses étapes de montagne de suite !!! A la rigueur, je ne vois qu'un coureur qui en était capable c'était Armstrong ... donc sans commentaire !!!

  Ca dépend aussi des objectifs que les types se fixent sur le tour. Il y a des coureurs (froome; nibali; Quintana ...) ou des équipes qui se fixent la victoire finale. En revanche, certains ne se fixent que des victoires d'étape. Tu as des mecs qui visent simplement une victoire d'étape !!! Par exemple, T. Voeckler ne gagneras pas le Tour. Il sait qu'il n'a plus 20 ans. il va viser une étape pour un baroude d'honneur avec une victoire à Beille ou à Mende ou à Saint Martin ; et après rideau ! Demande à un coureur breton si il n'a pas envie de se cramer un peu les jambes dans le Mur de Bretagne. Tu va avoir des mecs comme Pinot ou Pineau qui viseront peut être le maillot à poids !!! Sagan vise quelques sprints et le maillot vert. Il sait très bien qu'il ne gagnera jamais le tour !!!

  Et justement, c'est peut-être l'une des qualité du parcours du Tour de cette année. C'est que tout le monde pourra se mettre un coup en avant. Les gros bras pourront s'expliquer entre Pra Loup et L'ADH ! ca va un peu attaquer tous les jours. Tu sais ... faut les taper les Mur de Bretagne, les huy et autre joyeuseté ... Un ca passe, deux la routine, mais a bout de 7 ou 8 ca commence à faire beaucoup pour certains !!

  il sera donc tout à fait normal de voir des coureurs se cramer sur une étape sur le tour 2015. Je ne partage pas votre avis ; le mot de "tricher" ne convient pas ! Dire qu'un mec qui gagne une étape est un tricheur, c'est un peu débile C'est le film que se fait un ado 15 ans qui suit son père dans le col des machins dans les alpes en été ... gagner une étape, c'est passer du rêve à la réalité... On a besoin de ces rêveurs, de ces fous ... sans il n'y a pas le moindre intérêt à suivre le Tour ...

  en attendant le passage du coq gaulois, je vous conseillerais de ne pas laisser votre vélo dans votre garage trop longtemps ; le printemps reviens ... il a envie de sortir ...

  Bonne journée

  | laurent | donderdag 19 maart 2015 om 12:11:05

 4. Holà, Laurent ! Pas de crise de nerf entre nous, ni de violence verbale déplacée, SVP ! On a tout à fait le droit de ne pas être d'accord avec un commentaire sans pour autant laisser à croire que son auteur est un peu..."débile". Je crois comprendre que vous "faites du vélo". Avez-vous conscience que vous n'êtes pas le seul et que d'autres, bien d'autres, même âgés comme moi ont "bouffé du boyau et du pneu" dans leur jeunesse (compétition) et encore maintenant (loisir). Il faut, de mon point de vue, comprendre l'esprit du commentaire de Francisco, et non le prendre au pied de la lettre en lui faisant dire plus que ce qu'il suggère.
  P 22

  | Pierre CROLAIS | donderdag 19 maart 2015 om 13:46:01

 5. Commentaire pour Pierre :

  "On finirait avec la "tricherie" de courrir aujourd'hui et de faire la sieste demanin puisque l'etape est trop dure..."

  Entre "tricher" et "faire la sieste" sur une étape du tour de France ... Mais bien sur, c'est remarquable !!! Des tricheurs on en a vu, mais des mecs qui font la sieste, je ne m'en souviens pas !!! Là où on serait à fond, les 2/3 du peloton serait dans un état de sommeil très profond !!! Dsl, le mot "débile" est un peu fort, et je m'en excuse ... Mais c'est 2 termes qui me choque et je rentre dans le tas !!! Le tour de France, c'est surement l'une des compétitions les plus dures qui soient ... j'ai du mal à trouver une compétition qui soit aussi dure. Peut être l'ultra trail Mont Blanc et encore ca dure quelques dizaines d'heures !!! Peut être le Vendée Globe (mais je connais mal la voile) !! mais le tour de France c'est Hors Norme ... tu finis le tour à Paris ... Même si tu es dernier ... respect !!! Respect !!! même si tu fais le tour des champs elysée en "faisant la sieste" respect !!!

  Si le mec veut s'arracher sur une étape ... qu'il s'arrache ! Il y a le prix de la combativité, je crois, non ? A quoi peut-il servir ce prix de la combativité ? Non à votre prix qui rendrait la course monotone ; oui au cinglé qui s'envolent dans les cols, oui au mec qui se battent pour arracher une victoire à la barbe des sprinteurs ... Les mecs s'entrainent pendant 6 mois (voire des années) ... et il n'aurait pas la possibilité d'aller chercher leur étape !!!

  Dernier point ! le plus régulier a priori logiquement le plus costaud donc c'est le maillot jaune !!!

  | laurent | donderdag 19 maart 2015 om 18:26:25

 6. Je m'excuse d'avoir employé des mots (toujours au sens figuré) pas trop heureux (tricherie, sieste) mais j'iniste: Etre le permier une étape et le dernier les deux journées suivantes peuvent donner un maillot "historiquement" rattaché à la reguralié.Et cela ne me semble pas juste.
  D'ailleurs, personne ne discute les difficultés, souvent inhumaines, du cyclisme. Mais...

  | Francisco | vrijdag 20 maart 2015 om 10:35:05

 7. Du coup, au niveau de la charte graphique design des barrieres portique d'arrivée etc, je verrai bien skoda passer du blanc au vert et krys remplacer skoda dans les marquages au sol autour de la ligne. Par ailleurs, est ce que ca arrive parfois a quelqu'un d'avoir des infos sur les minis changement design du tour comme on en voit plus ou moins tous les ans? J'ai pu remarquer des details l'année derniere comme le changement d'habillage de vittel sur les lignes d'arrivée, en 2013, leger modif du design des lignes de depart mais surtout, l'habillage des cabines commentateurs coloriés. J'aime bien ces petits changements graphiques sur le tour

  | benji71 | donderdag 23 april 2015 om 22:37:43

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer negen ?