donderdag 22 januari 2015 om 10u00

Een langdurige ontsnapping die ontstond na een aanval en het langste volgehouden werd door William Clarke (Drapac) lukte het niet om het vol te houden tot aan de finish in de 3de etappe van de Santos Tour Down Under 2015 vandaag maar, zoals verwacht, werd de etappeoverwinning niet beslist in een sprint. Rohan Dennis bleek de sterkste te zijn in de klim die leidde naar de finish en de Australische renner pakte ook de leiderstrui van het algemeen klassement.

De samenvatting van de 3de etappe van de Santos Tour Down Under 2015: Norwood > Paracombe - 143,2 km

Na een mislukte poging van Martin Kohler (Drapac), was het de beurt aan zijn ploegmaat William Clarke om vroeg in de etappe aan te vallen. De Australische renner, die nog voor de AG2R La Mondiale ploeg gereden heeft, kreeg gezelschap van 3 andere renners, Lasse Norman Hansen (Cannondale-Garmin), Calvin Watson (Trek Factory Racing) en Axel Domont (AG2R La Mondiale) en hun voorsprong liep op tot 3'30" op zo'n honderd kilometer van de finish.

Toen ze terechtkwamen op het circuit rond Lobethal wat ze 3 maal af moesten leggen, was de voorsprong van de kopgroep nog altijd rond de 3 minuten en de initiatiefnemer ervan, William Clarke, wint de eerste tussensprint. Dit deed hij nogmaals in het tweede rondje van het circuit, net voordat de kopgroep een renner kwijt raakte, aangezien Axel Domont zijn inspanningen staakte.
Voor het overblijvende leiderstrio was het wederom William Clarke die de tussensprint won in de 3de ronde van het circuit en zo'n tien kilometer verder vielen Lasse Norman Hansen en even later Calvin Watson ook terug naar het peloton.

Op 15 kilometer van de finish duikt de voorsprong van Will Clarke net onder de minuut terwijl het peloton uit elkaar gevallen is vanwege de versnellingen voorin het peloton om te proberen de kopgroep terug te pakken.

Op 8 kilometer van de finish komt het avontuur van Clarke dan ook ten einde en was alles dus klaar voor een spannende finale van deze etappe, die eindigde met de klim van Torrens Hill, een 2de categorie klim.
In deze klim vielen Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale), Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin), Cadel Evans (BMC Racing Team) en Richie Porte (Team Sky) aan en de Australische renner Richie Porte lijkt echt alles te willen geven voor een etappeoverwinning. Hij had daarbij echter niet gerekend op de ploegmaat van Cadel Evans, Rohan Dennis, die de tegenaanval inzette en hen voorbij reed op weg naar een solo overwinning in deze etappe! Tegelijkertijd neemt Rohan Dennis ook de leiding over in het algemeen klassement.

De klassementen van de Tour Down Under 2015 na de 3de etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement van de 3de etappe tussen Norwood en Paracombe

Hieronder vindt u de top 10 van deze 3de etappe:

1/ Rohan Dennis (BMC Racing Team) - 3h35'08"
2/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +0'03"
3/ Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin)
4/ Maxime Bouet (Etixx-QuickStep) - +0'05"
5/ Michael Rogers (Tinkoff-Saxo)
6/ Richie Porte (Team Sky)
7/ Jack Haig (UniSA Australia)
8/ Ruben Fernandez (Movistar Team)
9/ Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale)
10/ Simon Geschke (Team Giant-Alpecin) - +0'13"

Het algemeen klassement na de 3de etappe

Dankzij zijn etappeoverwinning en de voorsprong die hij had op de andere renners bij de finish neemt Rohan Dennis (BMC Racing Team) ook de leiding over in het algemeen klassement, op 7 seconden gevolgd door zijn ploegmaat voor een paar dagen nog, Cadel Evans.

Hieronder vindt u de top 5 van het algemeen klassement na de 3de etappe van de Santos Tour Down Under 2015:

1/ Rohan Dennis (BMC Racing Team) - 10h17'06"
2/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +0'07"
3/ Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) - +0'09"
4/ Richie Porte (Team Sky) - +0'15"
5/ Jack Haig (UniSA Australia)

De videosamenvatting van de 3de etappe van de Tour Down Under 2015

De etappe van morgen: Glenelg > Mount Barker

De 4de etappe van de Santos Tour Down Under 2015 vindt morgen plaats tussen Glenelg en Mount Barker over een afstand van 144,5 kilometer. Een klim van de 2de categorie in de eerste helft van de etappe zou de sprinters er niet van moeten weerhouden om te strijden voor de etappeoverwinning in deze 4de etappe. Bekijk het parcours van de 4de etappe van de Santos Tour Down Under 2015.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1907x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2015

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus zes ?