home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Productest: CUCU Barcelona wielershirt

Toegevoegd: zondag 09 november 2014 om 20:01:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Productest: CUCU Barcelona wielershirtAf en toe test en presenteert velowire.com u een nieuw product of een origineel en interessant product wat al langer verkrijgbaar is, in de producttest categorie van de website*. Dit is vandaag het geval voor de "Tourmalet" wielertrui van CUCU Barcelona.

  In dit artikel vindt u meer informatie over dit wielershirt met een mooi retro design die deel uit maakt van een serie van andere wielershirts die gewijd zijn aan Hautacam of het Plateau de Beille.

  Het "Tourmalet" wielershirt van CUCU Barcelona

  CUCU Barcelona is een nieuwkomer op de toch al overvolle markt van wielerkleding. Het Tourmalet wielershirtDe Spaanse leverancier maakte dus waarschijnlijk de enige juiste keuze door het design van de shirts de onderscheidende factor te maken en het resultaat is zeker geslaagd, zoals u kunt zien in de complete lijn van wielershirts en met name met het "Tourmalet" shirt. Dit shirt bevat van boven naar onder een wit deel met daarop het CUCU merk, een rood stuk met "Tourmalet" en de hoogte van deze berg, "2.115 m", erop geschreven, en een blauw deel tot aan de onderkant van het shirt. De blauwe en rode kleuren komen terug op de mouwen en op het kraagje van het shirt en samen maakt dit een samenhangend geheel wat er goed uit ziet (zie de foto's rechts en links van deze tekst), met name ook omdat de kleuren niet al te opvallend zijn.

  De achterkant van het Tourmalet wielershirtOp de achterkant van het shirt vinden we dezelfde kleuren die overgenomen worden van de voorkant en onderaan, op het blauwe deel, vinden we drie zakjes die gemaakt zijn van dezelfde elastische stof als de rest van het shirt (100% polyester), waarvan de middelste breder is dan de twee andere en waarvan de rechtse rood is en waarop wederom het "CUCU" merk geschreven is, ditmaal verticaal. Aangezien de blauwe band van het shirt hoger is dan de zakjes is het jammer dat de zakjes niet wat dieper zijn. Een energiereep steekt er al een beetje bovenuit en mijn mobiele telefoon komt er zelfs zover bovenuit dat ik bang zou zijn om hem kwijt te raken als hij omhoog wipt vanwege de hobbels in de wegen rondom Parijs!

  Het gebruiksgemak

  Als het enthousiasme over het design enigszins over is kunnen we een kijkje nemen naar het gebruiksgemak van dit wielershirt.

  De stof
  Het wielershirt met het Tourmalet logo

  Het wielershirt is gemaakt van 100% polyester, een stof die prettig is om te dragen en die vaak gebruikt wordt voor wielershirts. Voor dit shirt lijkt deze stof echter geconcentreerder te zijn dan voor andere wielershirts die ik regelmatig draag en bij het gebruik merkte ik op dat dit shirt een soort van spons wordt die zweet concentreert in plaats van het af te voeren.

  Daarnaast is de siliconen band op de elastische strip onderaan heet shirt niet ruw genoeg om het shirt op zijn plaats te houden. Na een ritje van zo'n honderd kilometer is het shirt naar boven op gekropen, terwijl het shirt wat ik normaal gesproken gebruik (OK, ik moet toegeven dat dit een shirt is wat ik heb gekregen van een profwielrenner en dit is dus een officieel shirt, niet eens een replica) perfect op zijn plek blijft.

  De rits
  De rits is vrijwel onzichtbaarHet wielershirt van CUCU Barcelona heeft een rits van zo ongeveer driekwart van de hoogte van het shirt. Het is jammer dat er geen volledige rits in zit want dat is toch wel erg handig in het dagelijks gebruik! Dat is echter niet het enige nadeel van deze rits: deze rits lijkt net zo retro te zijn als de look van het shirt. De rits en en zijn runner zijn namelijk heel dun en hij lijkt op de ritsen die we zo'n tien jaar geleden in wielershirts vonden. Het voordeel is dat de rits vrijwel onzichtbaar is maar het grootste nadeel is dat de rits vrijwel niet bruikbaar is. Als je het shirt met één hand wil openen (wat erg handig kan zijn als je bijvoorbeeld graag je andere hand op het stuur houdt), dan blijkt dat heel moeilijk te zijn en de enige manier om het shirt te openen lijkt te zijn om het shirt met je andere hand vast te houden om zo eenvoudig de rits te openen. Van een shirt met deze prijs (€72 op het moment van publicatie van dit artikel) zouden we een beter gebruiksgemak kunnen verwachten.

  Hét pluspunt
  Voor mij is hét pluspunt van dit wielershirt, naast het retro design met de mooie kleuren, is het "hoedje" bovenop de rits, waarmee deze volledig verborgen is en dit ziet er erg verzorgd uit (zie foto hieronder).

  Conclusie

  Dit wielershirt van CUCU Barcelona onderscheid zich duidelijk met zijn design, net als zijn broertje uit de verzameling van wielershirts, maar het Spaanse bedrijf heeft nog wat werk te verrichten wat betreft de stof en de rits (het juiste resultaat ligt binnen handbereik!) om de prijs van dit shirt te verantwoorden.

  Wellicht zien we een volgende generatie van wielershirts van het Spaanse merk wat aan deze verwachtingen voldoet!.

  Het wielershirt in foto's

  U vindt hieronder een aantal extra foto's van het Tourmalet wielershirt van CUCU Barcelona:
  Het Tourmalet wielershirt van CUCU Barcelona Het Tourmalet wielershirt van CUCU Barcelona Het Tourmalet wielershirt van CUCU Barcelona Het Tourmalet wielershirt van CUCU Barcelona Het Tourmalet wielershirt van CUCU Barcelona  * heeft u een product of dienst die u wilt laten testen? Stuur dan gerust uw voorstel naar info@velowire.com en wellicht wordt uw product dan binnenkort besproken in de producttest categorie van de website!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 4043x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Producttest | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus zes ?