home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 215 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de Classic de l'Indre 2014 op Google Maps / Google Earth

Toegevoegd: woensdag 20 augustus 2014 om 22:51:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2014 op Google Maps / Google EarthU heeft onlangs het parcours van de Vuelta a España 2014 op Google Maps/Google Earth kunnen ontdekken, maar dichter bij huis, in Frankrijk, vindt aanstaande zondag de 13de (van 16) wedstrijden van de Coupe de France PMU plaats. Het betreft hier natuurlijk de Classic de l'Indre 2014, 11de editie van de wedstrijd rondom Châteauroux, ten zuid-oosten van Châteauroux om precies te zijn dit jaaar.

  Voor het derde jaar alweer heeft de organisator van deze wedstrijd een beroep gedaan op velowire.com om de Google Maps kaart van de wedstrijd te ontwikkelen, in de vorm van een kaart met het parcours, met daarop verschillende icoontjes die foto's tonen van alle sprints en andere interessante punten in het parcours als je er op klikt. Sinds de officiële presentatie van het parcours is deze kaart dus al te vinden op de officiële website van de Classic de l'Indre.

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2014 op Google Maps

  Zoals ik de voorbije jaren al uitlegde is het parcours van de Classic de l'Indre ieder jaar anders. In 2011 vond de wedstrijd ten noord-oosten van de stad Châteauroux plaats terwijl de renners in 2012 vertrokken zijn in zuid-oostelijke richting. In 2013 ging het echt zuidwaarts vanaf Châteauroux en dit jaar vindt de wedstrijd wederom ten zuid-oosten van deze stad plaats (de eerste helft van het parcours lijkt trouwens veel op dat van 2012).

  Ondanks het feit dat het parcours steeds verandert blijft het slotcircuit ieder jaar hetzelfde ... en sinds 2004 en de eerste editie van de wedstrijd eindigt deze dan ook in een sprint (met uitzondering van 2006 toen Nicolas Vogondy 2 seconden voor zijn eerste concurrent finishte).

  In de 203,8 kilometer op het programma deze zondag zien we waarschijnlijk een kopgroep er van door gaan maar zal de overwinning waarschijnlijk toch beslist worden in de sprint. Tenzij het feit dat de organisator het aantal rondjes op het circuit terug heeft gebracht tot 3 een invloed heeft op het verloop van het slotstuk van de koers!

  Na het vertrek vanuit Châteauroux ligt de km 0 in Ardentes. De renners gaan dan via Jeu-les-Bois, Lys-Saint-Georges, Fougeroles en Saint-Denis-de-Jouhet naar Chassignoles waar ze op kilometer 38,1 de Prime du Conseil Général de l'Indre betwisten.
  Ze gaan vervolgens verder naar het zuiden via Crevant en Sainte-Sévère-sur-Indre waarna ze de 1ste sprint Challenge Citroën betwisten op Chez Piot en de wedstrijd gaat dan verder naar de eerste sprint Opticiens Mutualistes in Sazeray.
  Daar beginnen ze dan de terugreis naar het noorden, allereerst via Sainte-Sévère-sur-Indre waar ze twee gele vlaggen tegenkomen (de vlaggetjes die gevaar aangeven in een wielerkoers), die bij wijze van uitzondering aangegeven zijn op de kaart. De eerste betreft namelijk een smalle doorkomst onder de Porte du Marché terwijl de tweede een andere originele doorkomst aangeeft, onder de Halle de Sainte-Sévère. Even later betwisten ze de tweede sprint van de Challenge Citroën voordat ze koers zetten naar het noord-oosten via de bevoorradingszone in Feusines. Via Urciers rijden ze dan verder naar Vicq-Exemplet, waar de reis zich voortzet naar het westen, via de sprint Opticiens Mutualistes in Verneuil-sur-Igneraie.

  Terug in Lys-Saint-Georges (waar ze op de heenweg ook al door kwamen), betwisten ze dan de 3de sprint Challenge Citroën. Via Jeu-les-Bois komen ze dan terecht op de terugweg die recht opklimt naar het noorden richting Châteauroux, via de 3de sprint Opticiens Mutualistes in Le Poinçonnet.

  Ze moeten dan nog 4 keer over de finishlijn komen (in plaats van 6 voorheen) want het circuit van 7,4 kilometer wordt 3 maal afgelegd na de eerste doorkomst over de finishlijn. Bij de tweede doorkomst over de finishlijn kent de stad Châteauroux een prijs toe aan de renner die als eerste over de streep komt.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de Classic de l'Indre 2014. Om de leesbaarheid van de kaart te verbeteren en met name omdat het parcours van de terugweg dat van de heenweg kruist, zijn verschillende kleuren gebruikt voor het parcours: het zwarte stuk is geneutraliseerd, het rode stuk is de heenweg en het groene stuk is de terugweg. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de Classic de l'Indre 2014 Het profiel van de Classic de l'Indre 2014 De kaart met het parcours van de Classic de l'Indre 2014 op Google Maps

  Classic de l'Indre 2014

  [X] Close

  Classic de l'Indre 2014

  [X] Close

  Klik op de verschillende icoontjes op de kaart om de foto van de betreffende plaats te bekijken!

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2014 in Google Earth

  Bekijkt u het parcours liever in Google Earth of wilt u een virtuele vogelvlucht maken over dit parcours? Dat kan! Hiervoor hoeft u alleen maar het onderstaande KML bestandje te downloaden te openen in Google Earth.

  >> Download het parcours van de Classic de l'Indre 2014 in Google Earth

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2014 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 3919x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Classic de l'Indre | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Bien présenté. MERCI.
  Peut-on connaître rapidement la liste des engagés ?

  "P 22"

  | Pierre CROLAIS | donderdag 21 augustus 2014 om 13:39:02

 2. @Pierre, la liste des engagés est disponible sur le site officiel de la course.

  | Thomas Vergouwen | donderdag 21 augustus 2014 om 13:45:03

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer drie ?