home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Openingswedstrijd van het Europese wielerseizoen: de Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2012, het parcours op Google Maps/Google Earth en de deelnemende ploegen

Toegevoegd: zondag 15 januari 2012 om 13:44:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Openingswedstrijd van het Europese wielerseizoen: de Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2012, het parcours op Google Maps/Google Earth en de deelnemende ploegenTerwijl de UCI WorldTour dinsdag van start gaat met de Tour Down Under, wordt er ook hard gewerkt aan de start van het Europese wielerseizoen en dat gebeurt in Frankrijk ... Op zondag 29 januari 2012 vindt de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012 plaats en zoals gebruikelijk is dit de eerste wedstrijd van het seizoen in Frankrijk en zelfs in Europa.

  Deze wedstrijd gaat de Etoile de Bessèges voor die op 1 februari van start zal gaan en de Grand Prix La Marseillaise is ook de eerste wedstrijd van de Coupe de France.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze wedstrijd en met name het gedetailleerde parcours op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema, het profiel en de lijst van deelnemende ploegen aan de Grand Prix Cycliste La Marseillaise.

  De wedstrijd die je niet moet winnen

  Deze wedstrijd heeft een slechte naam in het Franse peloton. "Waarom dan?" hoor ik u al zeggen! Ja, inderdaad, het is een mooie wedstrijd, maar er wordt over gezegd dat het winnen ervan ongeluk brengt voor de rest van het seizoen. In 2011 heeft Jérémy Roy een heel mooi seizoen gehad, met name met zijn vele ontsnappingspogingen waarvoor hij de titel van meest strijdlustige renner van de Tour de France 2011 wist te veroveren, maar na de Grand Prix Cycliste La Marseillaise te hebben gewonnen, won hij vorig jaar inderdaad geen enkele andere wedstrijd ...

  De manager van zijn ploeg FDJ BigMat, Marc Madiot, zei tijdens de presentatie van de ploeg dat je in deze wedstrijd strijdlustig moet zijn, deze bijna moet winnen, maar hem niet echt moet winnen en vervolgens vertelde hij een anekdote over Philippe Gilbert die de wedstrijd bijna wist te winnen maar dat dit uiteindelijk niet lukte omdat hij door een politie-agent de verkeerde kant op werd gestuurd ...

  Als het alleen aan Jérémy Roy, op dit moment in de Tour Down Under, lag zou hij dit jaar wederom de Marseillaise winnen ... maar zal hij aan de start verschijnen de week na het einde van de Australische wedstrijd?!

  Het parcours van de Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2012 op Google Maps

  De 33ste editie van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise heeft een parcours wat enigszins gewijzigd is ten opzichte van het parcours van vorig jaar. De doorkomst door de Var is dit jaar namelijk iets langer.

  Het begin van de wedstrijd is precies hetzelfde als voorheen met vertrek om 12u30 voor het Conseil Général des Bouches-du-Rhône (13) in Marseille en vervolgens de werkelijke start 9 kilometer verderop in Allauch (Logis Neuf; rond 12u50). Zoals gebruikelijk vertrekken de renners noordwaarts naar het achterland van Marseille via Gréasque en Fuveau tot aan het noorden van Châteauneuf-le-Rouge.

  Ze rijden vervolgens langs de snelweg A8 tot aan Rousset waar ze vervolgens weer afdalen tot aan Les Michels voordat ze terugkeren naar Fuveau. Van daar uit zetten ze de reis verder zuidwaarts tot aan Belcodène en vervolgens weer terug naar het noorden via Peynier en Trets.
  Via de Pas de la Couelle, ook wel luisterend naar de bijnaam Petit Galibier (GPM 1; gemiddeld stijgingspercentage van 4,3% over 7,3 km met een maximum van 7%), komen ze in het departement de Var en de stad Saint-Zacharie uit. Daar wijkt het parcours dan af van vorig jaar want in plaats van rechtsaf te slaan naar Auriol, gaat het parcours verder naar links richting Nans-les-Pins.

  In Plan-d'Aups-Sainte Baume komen ze dan weer terug op het gebruikelijke parcours en beklimmen ze de Col de l'Espigoulier (GPM 2). 723 meter hoog en de hoogste via de weg bereikbare berg van de Bouches-du-Rhône. Via Gémenos komen ze dan boven op Julhan les Bastides (GPM 3).

  Via Roquefort-la-Bédoule en Cassis keren ze terug naar Marseille waar de finish tussen ongeveer 16u30 en 16u40 plaats zal vinden voor het Stade Velodrome na 148,1 kilometer.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, de Google Maps kaart met het parcours en het profiel van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2011 Het profiel van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2011 De kaart met het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2011 op Google Maps

  Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2011

  [X] Close

  Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2011

  [X] Close

  Het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012 in Google Earth

  Als u het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012 liever in Google Earth bekijkt om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken, kunt u het downloaden in Google Earth door op onderstaande link te klikken:
  > Downloadt het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012 in Google Earth

  De lijst met deelnemende ploegen aan de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012

  De Grand Prix Cycliste La Marseillaise is een klasse 1.1 wedstrijd van de UCI Europe Tour kalender. Dit betekent dat de organisator tot aan 50% van het peloton aan UCI ProTeams uit kan nodigen, maar ook Continental Pro ploegen, Continental ploegen en nationale ploegen.

  In dit geval zullen de volgende 17 ploegen deelnemen aan de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012 (3 UCI ProTeams, 9 Continental Pro ploegen en 5 Continental ploegen):Wat betreft de nationaliteiten komen deze ploegen voor 59% uit Frankrijk (10 ploegen), 24% uit België (4 ploegen), 12% uit Nederland (2 ploegen) en 6% uit de Verenigde Staten (één ploeg).

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 7134x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grote Prijs la Marseillaise| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. bonjour,

  Le départ est avancé à 12h00 au lieu de 12h30

  | AUGUSTE Bernard | maandag 21 januari 2013 om 11:06:40

 2. Bonsoir Bernard,

  Vous avez commenté l'article au sujet du Grapd Prix La Marseillaise 2012. L'année dernière le départ était bien à 12h30.

  L'article avec le parcours du Grand Prix La Marseillaise 2013 vient (enfin, désolé pour le retard) d'être publié ce soir.

  | Thomas Vergouwen | donderdag 24 januari 2013 om 22:38:17

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus drie ?