woensdag 14 december 2011 om 23u55

Afgelopen weekend, in Othis, vlakbij het kantoor van Française des Jeux in Moussy-le-Vieux, werd de FDJ BigMat 2012 gepresenteerd tijdens een weekend wat speciaal georganiseerd was voor de fans van de ploeg die lid zijn van de Club des Supporters de la FDJ.

Een fietstocht op zaterdagmiddag, een gezellige avond met de presentatie van de ploeg voor 2012 op zaterdagavond en een cyclocross (veldrijden) op zondag vormden het programma van dit weekend.

De fietstocht en het interview met Jérémy Roy

Zaterdagmiddag, nadat de renners van de FDJ BigMat ploeg 's ochtends al een trainingsrit hadden gedaan in een lus tussen Moussy-le-Vieux en Senlis, stond een fietstocht van 37 kilometer tussen Moussy-le-Vieux, Plailly, Ermenonville, Eve en Othis en vervolgens terugkeer naar Moussy-le-Vieux op het programma voor de fans van de ploeg, die het mogelijk maakte voor de fans om met hun favoriete renners te rijden.

De perfecte gelegenheid om hun favoriete renners van dichtbij te zien en een stuk met hen op te rijden in een gezellige sfeer.

Ook de perfecte gelegenheid voor mij om Jérémy Roy te interviewen en u zult in het filmpje hieronder zien dat Jérémy besloot ook de rollen om te draaien en mij ook te interviewen!
In dit interview gaf Jérémy Roy nog aan voor de eerste plaats te willen gaan in de veldrit van Moussy-le-Vieux. Ondertussen weten we dat Jérémy uiteindelijk de tweede plaats wist te pakken, achter Christophe Delamarre zoals u heeft kunnen lezen in het artikel Moussy-le-Vieux: de veldritwedstrijd die Jérémy Roy verdiende te winnen! (waar ik nog altijd achter sta, ondanks de negatieve reacties van de winnaar zelf en zijn vrienden onder dit artikel; het bewijs daarvan is dat ik hetzelfde artikel in omgekeerde versie zou hebben geschreven als Jérémy Roy continu in het wiel van Christophe Delamarre zou zijn gebleven en hem in de laatste meters van de wedstrijd voorbij zou zijn gereden, dat heeft natuurlijk niets te maken met het feit of ik de renner in kwestie ken of niet!).

(mijn excuses voor de desynchronisatie tussen beeld en geluid en het volume van het stuk waar Jérémy Roy het omgekeerde interview doet)

Ik had u al eerder een fimpje gepresenteerd op Kinomap tijdens de Tour de France 2011. Deze dienst maakt het mogelijk gelijktijdig en synchroon een kaart van het parcours en de video van een fietsrit te tonen. Hieronder vindt u een filmpje van een deel van het parcours van deze fietstocht op deze dienst (om het volledige parcours te zien, klikt u hier):

De presentatie van de FDJ BigMat 2012 ploeg

Op zaterdagavond, in de sportzaal van Othis, werd de 2012 ploeg van FDJ BigMat gepresenteerd aan de fans die lid zijn van de Club des Supporters, na een inleiding door de sponsormanagers van Française des Jeux en van BigMat France (als vertegenwoordiger van BigMat International die de nieuwe sponsor van de ploeg wordt in 2012, zie het artikel hierover voor meer informatie) en door Marc Madiot, de manager van de ploeg. Dit alles werd gepresenteerd door Daniel Mangeas.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het interview van Marc Madiot: terugblik op het seizoen 2011 en de toekomst van de wielersport in Frankrijk

Allereerst blikte Marc Madiot terug op de successen van 2011 van de FDJ ploeg en hamerde op het feit dat de ploeg verdiend terugkeert op UCI ProTeam niveau.

Hij vervolgde zijn speech, meer in de rol als Voorzitter van de Ligue Nationale de Cyclisme, door het goede nieuws voor de Franse wielersport te presenteren: in 2012 zijn er 10 Franse professionele ploegen en nieuwe wedstrijden die deel uitmaken van de Coupe de France. Zijn speech was een soort van vervolg op de speech die hij hield tijdens de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2011.

De renners die blijven en de overwinningen in 2011

Aan het einde van het seizoen 2011, verlieten slechts 3 renners de Franse ploeg: Olivier Bonnaire waarvan het contract niet werd verlengd, Gianni Meersman die vertrokken is naar Lotto-Belisol en Wesley Sulzberger die het nieuwe Australische UCI ProTeam GreenEDGE als Australiër niet kon weerstaan.

In 2011 behaalde de FDJ ploeg 28 overwinningen in wegwedstrijden. Deze overwinningen stonden op naam van 10 belangrijke renners voor de ploeg (in chronologische volgorde van de eerste overwinning van iedere renner):Met uitzondering van Gianni Meersman blijven al deze renners de ploeg dus trouw, net als William Bonnet, Arnaud Courteille, Mickaël Delage, Pierrick Fédrigo, Arnaud Gérard, Anthony Geslin, Frédéric Guesdon die in principe zijn laatste seizoen start, Arnold Jeanneson, Francis Mourey, Yoann Offredo, Rémi Pauriol, Cédric Pineau, Dominique Rollin en Benoît Vaugrenard.

De nieuwelingen

5 renners zijn nieuw in de FDJ BigMat ploeg in 2012 om zo te komen tot een totaal aantal van 29 renners. Dit zijn, in alfabetische volgorde, 2 neo-profs, twee renners afkomstig van de Omega Pharma-Lotto ploeg en één renner van Garmin-Cervélo:
 • David Boucher om te beginnen, die de FDJ BigMat 2012 ploeg komt versterken afkomstig van de Belgsiche ploeg Omega Pharma-Lotto die zijn contract niet wilden verlengen na één jaar in de ploeg gesponsord door de Belgische Lotto! Hij legt uit dat hij altijd al voor een Franse ploeg heeft willen rijden en met name voor FDJ, ploeg die hem perfect ligt .... zeker na de manier waarop ik in België behandeld ben.
 • Arnaud Démare toont de nieuwe FDJ BigMat 2012 truiArnaud Démare, de eerste neo-prof van de Franse ploeg in 2012, maar niet zomaar een neo-prof. Het is namelijk de Wereldkampioen Wegwielrennen Beloften in Kopenhagen.
 • Kenny Elissonde, ook neo-prof, een jonge renner van 20 jaar oud, die in 2011 de Ronde de l'Isard d'Ariège won na daar de 2de etappe te hebben gewonnen.

  Samen met Arnaud Démare presenteerde hij trouwens officieel het nieuwe FDJ BigMat tenue voor 2012!

  Zoals Arnaud Démare in onderstaand filmpje aangeeft is Elissonde een klimmer en dat is, volgens de Wereldkampioen Beloften, niet echt verrassend aangezien hij niet veel naar boven te sjouwen heeft ...
 • Gabriel Rasch, een wat meer ervaren renner (hij begint aan zijn 5de jaar als prof), kwam eerder al uit voor een Franse ploeg, Crédit Agricole, in 2008, maar is zijn Frans tijdens zijn verblijf bij Cervélo/Garmin-Cervélo (die zijn contract niet verlengde aan het eind van het seizoen) kwijtgeraakt. Toen bleek dat zijn contract niet werd verlengd was het niemand minder dan Thor Hushovd zelf die contact opnam met Marc Madiot om voor hem een plaatsje veilig te stellen in de FDJ BigMat ploeg voor 2012.

  Wat betreft zijn Frans zal hij dus voldoende tijd hebben om dat weer te leren en ... de eventuele interviews kunnen zo lang in het Engels! Tenzij iemand Noors praat?
 • En ten slotte Jussi Veikkanen. De Finse renner werd in 2005 prof in deze zelfde ploeg, die toen nog luisterde naar de naam La Française des Jeux. Eind 2010 had hij de Franse ploeg verlaten voor een uitstapje naar België, ook in een ploeg die gesponsord wordt door de plaatselijke Lotto, Omega Pharma-Lotto. Het spel van splitsingen en fusies ter plaatse betekende echter dat Veikkanen zonder contract kwam te zitten aan het einde van het seizoen en we vinden hem dus weer terug bij FDJ BigMat in 2012!

De foto's van de ploegenpresentatie van FDJ BigMat 2012

Als u deze nog niet gezien heeft kunt u de foto's bekijken op:
>> De 65 foto's van de ploegenpresentatie van FDJ BigMat 2012

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 8451x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2012 | Hoe is het met Jérémy Roy?

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus vier ?