home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De Team Garmin-Cervélo 2012 ploeg gepresenteerd in Boulder (Colorado) in de Verenigde Staten

Toegevoegd: zondag 20 november 2011 om 16:19:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Team Garmin-Cervélo 2012 ploeg gepresenteerd in Boulder (Colorado) in de Verenigde StatenDonderdagavond werd de Team Garmin-Cervélo ploeg voor 2012 officieel gepresenteerd in het theater van Boulder in de staat Colorado in de Verenigde Staten. 30 renners en 5 ploegleiders vormen volgend jaar de nieuwe ploeg: 10 renners hebben de ploeg verlaten en er zijn 11 renners die hun plaatsen innemen en het aantal renners laten groeien naar het maximum aantal van 30*.

  De last minute toevoeging, Thomas Dekker, geschorst van juli 2009 tot en met juli 2011 vanwege een positieve dopingcontrole, was hoogstwaarshijnlijk de belangrijkste informatie van de avond, naast de al eerder aangekondigde komst van Alex Rasmussen, die 3 dopingcontroles had gemist doordat hij zijn whereabouts slecht bijgehouden had maar die uiteindelijk niet gestraft zal worden vanwege een vormfout.


  Normaal gesproken vinden de ploegenpresentaties altijd in januari plaats, ofwel net voor ofwel net na de Tour Down Under. Garmin-Cervélo maakte echter gebruik van het eerste trainingskamp met de nieuwe ploeg voor 2012 om aan het einde hiervan de presentatie te doen.

  De verborgen zangtalenten van David Zabriskie

  Tijdens deze presentatie voerde David Zabriskie, één van de renners van de ploeg en de man achter DZ Nuts, een show op door een originele versie van Proud Mary te zingen: "Rolling on the Garmin":

  (bron: CyclingNews.com)

  De speech van Jonathan Vaughters, manager van de Garmin-Cervélo ploeg

  Jonathan VaughtersTijdens zijn speech tijdens de presentatie van de ploeg benadrukte Jonathan Vaughters, de manager van de ploeg het feit dat hij en zijn ploeg met open armen de vergeten talenten (en dan heeft hij het niet over de zangtalenten van David Zabriskie!), de talenten waarvan het contract niet is verlengd en de talenten waarover anderen vooroordelen hebben ontvangen.

  Hij legde zo uit dat Garmin-Cervélo de eerste is die:
  - probeert te begrijpen en te vergeven
  - aan te tonen dat de wielersport een groepsport is en geen individuele sport
  - het werk van degenen die achter de schermen werken weet te erkennen
  - haar renners als gelijken en als partners behandelt
  - in de nieuwe lichting renners gelooft
  - ieders verwachtingen weet te overtreffen
  - laat zien dat het niet de grootte (van het budget) is wat telt ... met een citaat van Mark Twain, It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog

  U kunt deze speech terugzien in het filmpje van CyclingNews.com hieronder:

  De nieuwe renners van Garmin-Cervélo in 2012

  De volgende 11 renners zijn nieuw in de Garmin-Cervélo ploeg in 2012:
  • Jack Bauer

   Bauer is een jonge Nieuw-Zeelandse renner die zijn 27 jarige verjaardag zal vieren in april 2012 en die naar de Amerikaanse ploeg komt vanuit de Engelse ploeg Endura Racing. Zijn belangrijkste overwinning was die in de Nationale Kampioenschappen van Nieuw-Zeeland in 2010, maar hij noemt zelf ook de Tielt Kermesse in België in oktober 2009 als één van zijn belangrijkste Hij legt dit op de website van zijn huidige ploeg uit: het is geen grote wedstrijd maar het was het begin van belangrijkere dingen voor mij en dus een belangrijke dag! Een ander belangrijk punt in zijn carrière was zijn overwinning in de 2de etappe van de Tour of Southland in 2009 waarmee hij ook de 2de plaats pakte in het algemeen klassement van deze wedstrijd.

   Jack begon zijn wielercarrière op de mountainbike en stapte over naar de weg in 2007.
  • Thomas Dekker

   Thomas DekkerTD, voor Thomas Dekker, heeft tot op heden een turbulente carrière achter de rug. Hij is profwielrenner sinds 2005 en boekte al snel resultaten, met een overwinning in de Tirreno-Adriatico van 2006 en de 6de etappe van de Ronde van Zwitserland in 2007. Hij reed vervolgens een goede Tour de France en werd de laatste winnaar van de Drei-Länder-Tour in Duitsland na er 2 etappes te hebben gewonnen.

   In 2008 heeft Thomas Dekker nooit op de hoogste trede gestaan maar pakte hij wel verschillende podiumplaatsen. Halverweg het seizoen was hij zijn vorm volledig kwijt en eind juli 2008 kondigde de UCI aan abnormale bloedwaarden te hebben gevonden, wat kon duiden op het gebruik van doping.

   Na 4 jaar te zijn uitgekomen voor de Rabobank ploeg besloot Dekker, op het moment dat zijn vriend Michael Boogerd met pensioen ging, om van werkgever te veranderen en tekende hij een 2-jarig contract bij Silence-Lotto. Uiteindelijk heeft hij echter niet veel voor deze ploeg gereden want in juli 2009 kondigde zijn nieuwe ploeg aan dat de UCI hem positief getest had op EPO, op basis van monsters van eind 2007 die opnieuw getest waren. Thomas Dekker bekende al snel dat hij regelmatig doping had gebruikt en hij werd dus 2 jaar geschorst.

   Aan het einde van deze schorsing, in juli dit jaar, begon Thomas Dekker met een paar criteriums en werd hij vervolgens in dienst genomen door het Chipotle Development Team, de opleidingsploeg van Garmin-Cervélo, en donderdag werd dus bekend dat Jonathan Vaughters vond dat hij voldoende vooruitgang had geboekt en dat op een gecontroleerde manier (sinds zo'n anderhalf jaar wordt hij regelmatig getest, zowel wat betreft prestaties als wat betreft bloedwaarden; terwijl zijn prestaties regelmatig vooruit gingen bleven zijn bloedwaarden normaal en de manager van de Amerikaanse ploeg heeft dus besloten hem te vertrouwen en dus een nieuwe kans te geven ...).
  • Koldo Fernandez

   Koldo FernandezVoor een Spaans-baskische renner als Koldo Fernandez is het niet echt verrassend dat hij zijn volledige profcarrière tot op heden (sinds 2004) in de Euskaltel-Euskadi heeft afgelegd.

   In 2012 gaat de Spaanse renner dus een nieuw avontuur beginnen in de Garmin-Cervélo ploeg, op zoek naar nieuwe overwinningen in de sprint ...
  • Nathan Haas

   Net als Will Clarke bij de Leopard-Trek ploeg wordt Nathan Haas in 2012 neo-prof bij Team Garmin-Cervélo afkomstig van de Australische Genesys Wealth Advisers ploeg.

   Na zijn carrière te zijn begonnen op de mountainbike stapte de student filosofie aan de universiteit van Sydney over op het wegwielrennen in 2009. Onlangs wist hij nog de Herald Sun Tour 2011 te winnen, naast renners van ploegen als Skil-Shimano, Saxobank-Sunguard, Omega Pharma-Lotto en zijn toekomstige ploeg, Garmin-Cervelo!
  • Alex Howes

   De Amerikaanse renner Alex Howes heeft altijd al dicht bij de ploeg gestaan waar hij in 2012 naartoe komt (behalve in 2008 toen hij het tenue van de Franse amateurploeg VC La Pomme Marseille droeg). Hij komt nu naar Team Garmin-Cervélo vanuit het Chipotle Development Team, de Continental opleidingsploeg die ook onderdeel uitmaakt van Slipstream Sports. In 2009 werd Howes kampioen van de Verenigde Staten bij de beloften, wedstrijd waar hij in 2010 de zilveren medaille wist te winnen.
  • Robbie Hunter

   De Zuid-Afrikaanse renner Robert Hunter, beter bekend als Robbie (en niet Robby zoals zijn toekomstige ploeg lijkt te denken) is alles behalve een neo-prof. Hij begon zijn carrière in 1999 bij Lampre-Daikin en maakte in 2010 al deel uit van de Amerikaanse ploeg waar hij in 2012 voor uit zal komen, toen nog onder de naam Garmin-Transitions. Na een jaartje bij Team Radioshack te hebben gereden komt hij nu dus terug naar Garmin-Cervélo.

   Zijn belangrijkste overwinningen zijn de etappeoverwinningen die hij pakte in de Vuelta a España in 1999 en in 2001 (Lampre) en in de Tour de France van 2007, destijds voor de Barloworld ploeg. In 2004 won hij, voor Rabobank, de Tour of Qatar en het sprintersklassement van de Tour de Suisse. Dit jaar won hij de Tour de Mumbai II voor Elia Viviani (Liquigas-Cannondale).
  • Raymond Kreder

   Raymond KrederDe broer van Michel Kreder, die al onderdeel uitmaakt van de Garmin-Cervélo ploeg sinds 2010, Raymond Kreder reed al een aantal jaren in de verschillende opleidingsploegen van deze ploeg, in 2011 voor het Chipotle Development Team.

   Hij was eind 2010 al stagiair voor Garmin-Transitions en nam toen onder andere deel aan Paris-Tours (foto).
  • Jacob Rathe

   Een andere renner uit het Chipotle Development Team is de jonge Amerikaan (in maart wordt hij 21) Jacob Rathe.

   Dit jaar wist de jonge Rathe met name de 9de etappe van de Ronde van Portugal en de 4de etappe van de Rutas de América te winnen.
  • Alex Rasmussen

   Het verhaal van Alex Rasmussen is best bijzonder. De baanspecialist is voor het wegwielrennen renner geweest voor de Saxo Bank en HTC-Highroad ploegen voordat hij in 2012 naar Team Garmin-Cervélo komt. Hij heeft echter geen heel jaar gereden voor HTC-Highroad want half september heeft de Amerikaanse ploeg die eind dit seizoen ophoudt te bestaan zijn contract beëindigd toen deze werd ingelicht over een gemiste dopingcontrole die de 3de bleek te zijn voor de Deense renner.

   Meteen na deze aankondiging werd zijn contract dus opgezegd, op basis van het interne reglement van de ploeg, maar verschillende renners reageerden meteen door aan te geven dat er waarschijnlijk geen doping in het spel was, eenvoudigweg omdat Rasmussen de verplichting om zijn whereabouts (op de ADAMS website) door te geven niet serieus genoeg neemt en dat het dus gewoon aan zijn vergeetachtigheid te wijten was.

   Het wereldwijde antidopingreglement houdt echter geen rekening met geheugenverlies van atleten en Alex Rasmussen, die al een contract had getekend met Garmin-Cervélo, zou dus logischerwijze geschorst worden. Een vormfout zorgde er echter voor dat het zover niet kwam: de UCI gaf de derde gemiste dopingcontrole namelijk pas 10 weken na de betreffende datum door terwijl dat binnen de 14 dagen moet gebeuren. De procedure van het Deense antidopingsagentschap vond dus niet plaats en dus werd hij niet geschorst. Hij komt er dus goed van af en kan in 2012 probleemloos bij zijn nieuwe ploeg, Team Garmin-Cervélo, aan de slag.
  • Sebastien Rosseler

   Sébastien RosselerDe Belgische renner Sébastien Rosseler komt naar Garmin-Cervélo vanuit Team Radioshack waar hij in 2010 de 4de etappe van de Volta ao Algarve en de Brabantse Pijl wist te winnen, net als in 2011 de Driedaagse van de Panne.

   De Belge, die een groot deel (2005 tot 2009) van zijn carrière reed voor de Quick Step ploeg, is met name een tijdritspecialist.
  • Fabian Wegmann

   Fabian WegmannEen andere renner met veel ervaring, de Duitser Fabian Wegmann begon zijn profcarrière bij Gerolsteiner in 2002, bracht 2 jaar door bij Milram in 2009 en 2010 en één jaar bij Team Leopard-Trek. Zijn carrière is dus getekend door de risico's van het verdwijnen van wielerploegen (Gerolsteiner die er in 2008 mee op hield, Milram in 2010 en Leopard-Trek die fuseert met Radioshack eind 2011).

   De Kampioen van Duitsland in 2007 en 2008 heeft daarnaast onder andere het bergklassement van de Giro d'Italia 2004 gewonnen en een aantal eendagswedstrijden voor 2011 (Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt 2010, Rund um den Henninger Turm 2009, GP Miguel Indurain 2006 en 2008, ...).


  * onder voorwaarde dat de ploeg 2 tot 5 neo-profs in dienst heeft

  De renners die blijven

  David MillarAlhoewel de Garmin-Cervélo ploeg dus een derde deel van de ploeg vernieuwt (iets wat in principe vrij verrassend is), blijven 19 renners de ploeg trouw en zij vormen de harde kern ervan. Het betreft hier renners als Peter Stetina (bij Slipstream sinds 2007 en zelfs al in 2006 bij TIAA-CREF, de voorganger van de ploeg), Tom Peterson (die dezelfde opeenvolging van ploegnamen heeft gevolgd als Stetina en die er zijn hele carrière heeft afgelegd tot nu toe), Christian Vande Velde (bij deze ploeg sinds 2008), Dan Martin (ook sinds 2008), David Millar (foto; eveneens sinds 2008 in de ploeg), David Zabriskie (ook sinds 2008), de sprinter Tyler Farrar (eveneens 2008), Ryder HesjedalJohan van Summeren (de Canadees rijdt ook al sinds 2008 voor Garmin), net als de Nederlander Martijn Maaskant (ook 2008) en Tom Danielson (idem), Andreas Klier (Cervélo sinds 2009, een Vlaamse klassiekerrenner) en Heinrich Haussler (Cervélo sinds 2009).

  Onder de renners die blijven vinden we ook Andrew Talansky (sinds 2011, een jong veelbelovend talent), Christophe Le Mével (sinds 2011, een renner die het goed doet in de Grote Rondes), de winnaar van Paris-Roubaix 2011 Johan Van Summeren (sinds 2010 bij Garmin), Michel Kreder (ook bij Garmin sinds 2010), de Braziliaan Murilo Fischer (ook sinds 2010), de Litouwse Kampioen Ramunas Navardauskas (sinds dit jaar) en Sep Vanmarcke (idem).

  De renners die elders hun heil zijn gaan zoeken

  Thor HushovdZoals u hierboven heeft kunnen zien zijn 11 renners de Garmin-Cervélo ploeg komen versterken in 2012. Om voor hen plaats te maken zijn 10 renners er van door gegaan ...

  Het betreft hier met name de Wereldkampioen uit 2010, Thor Hushovd, die een interessanter contract wist te vinden bij BMC Racing Team (die voormalige Wereldkampioenen lijkt te verzamelen), maar ook Jack Bobridge, Julian Dean, Brett Lancaster, Cameron Meyer en zijn broer Travis Meyer en Matt Wilson die allen naar de nieuwe Australische ploeg GreenEDGE vertrekken.

  Roger Hammond, Daniel Lloyd en Gabriel Rasch lijken geen nieuwe ploeg te hebben gevonden.

  >> Klik hier om een selectie van foto's van de ploegenpresentatie van Garmin-Cervélo te bekijken (op het Flickr account van de ploeg, opent in een nieuw venster)

  bron afbeelding illustratie van dit artikel: achtergrond: Robert S. Donovan, Flickr, Creative Commons; aanpassing: Thomas Vergouwen / velowire.com

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 6548x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2012 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer acht ?