zaterdag 23 juli 2011 om 22u02

Zoals te verwachten was werd de eindoverwinning van de Tour de France 2011 vandaag bepaald in de individuele tijdrit in Grenoble. De Australische renner Cadel Evans (BMC Racing Team) kwam er als beste uit door op de tweede plaats te eindigen op het parcours van 42,5 kilometer in de straten van Grenoble, achter Tony Martin (Team HTC-Highroad) die deze tijdrit ook al had gewonnen tijden het Critérium du Dauphiné. Na zijn tweede plaatsen in 2007 en 2008 wordt Evans namelijk de eerste Australische winnaar van de Tour de France morgen op de Champs-Elysées in Parijs!

Onder een dreigende lucht vertrok de eerste renner vanochtend en het duurde dan ook niet lang voordat de regen uit de hemel kwam vallen op de renners tijdens hun individuele krachtsinspanning. Deze regen speelde een belangrijke rol in het resultaat van deze tijdrit. Fabian Cancellara (Team Leopard-Trek), gezien als één van de favorieten van deze etappe, legde deze namelijk grotendeels af in de regen en alhoewel hij de tot dan toe beste tijd van Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) wist te verbeteren, bleken deze weersomstandigheden hem uiteindelijk slechts de 8ste plaats op te leveren op 1'42".

Op een weg die ondertussen weer opgedroogd was wisten Richie Porte (Saxo Bank-Sungard) en Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) respectievelijk 12 en 13 seconden onder de tijd van de Zwitserse tijdritspecialist te komen. Dit was ook het geval voor Tony Martin (Team HTC-Highroad) en toen bleek dat de Duitser de tijd van De Gendt verbeterde met maar liefst 1'29" werd al snel duidelijk dat hij zijn prestatie van het Critérium du Dauphiné aan het herhalen was.

De nummer twee in het algemeen klassement voor deze etappe, Cadel Evans (BMC Racing Team), reed ook een hele mooie tijd, op 7 seconden achter de winnaar Tony Martin! 57 seconden scheidden hem van de gele trui Andy Schleck (Team Leopard-Trek) en al bij de tussenliggende tijdswaarsnemingspunten zagen we dat de Australiër veel beter was dan de jonge Luxemburger in een dergelijke race. Schleck finishte uiteindelijk op de 17de plaats op 2'38" achter Martin en dus op 2'31" achter Evans. De 57 seconden die hen scheidden werden er dus 94 terwijl ze van plaats gewisseld zijn. Andy Schleck zal zich dus voor de 3de achtereenvolgende keer tevreden moeten stellen met een tweede plaats terwijl zijn broer Fränk 3de blijft op 2'30".

De klassementen van de Tour de France 2011 de dag voor de finish in Parijs

De klassementen van de Tour de France veranderen slechts heel zelden de laatste dag en de huidige klassementen voor de verschillende truien zouden dus logischerwijze hetzelfde moeten zijn als de definitieve klassementen.

De Tour de France 2011 wordt dus gewonnen door Cadel Evans die morgen in de gele trui op het podium zal klimmen terwijl de bolletjestrui voor beste klimmer voor Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) zal zijn en de groene trui voor het puntenklassement voor de Brit Mark Cavendish (Team HTC-Highroad). Beste jongere en dus witte trui is de winnaar van de etappe op Alpe d'Huez gisteren, Pierre Rolland (Team Europcar) die hard gewerkt heeft voor zijn kopman Thomas Voeckler toen deze gedurende 10 dagen in het geel reed.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het algemeen klassement

Cadel EvansCadel Evans (BMC Racing Team) neemt dus de leiding over in het algemeen klassement na deze etappe. De Australiër zal dus morgen voor het eerst in de gele trui over de Champs-Elysées rijden, niet alleen voor het eerst voor de voormalig Wereldkampioen maar ook voor zijn land!

1/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 83h45'20"
2/ Andy Schleck (Team Leopard-Trek) - +1'34"
3/ Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) - +2'30"
4/ Thomas Voeckler (Team Europcar) - +3'20"
5/ Alberto Contador (Saxo Bank-Sungard) - +3'57"

Wat opvalt in het algemeen klassement is dat waar vorig jaar de top 20 een maximaal verschil liet zien van 26'37", de verschillen dit jaar groter zijn want Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto), die op de 20ste plaats staat, heeft 31'42" achterstand op Cadel Evans !

Puntenklassement

Mark CavendishHet puntenklassement werd een aantal dagen geleden al betwist en in tegenstelling tot vorig jaar, hangt de groene trui stevig om de schouders van Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) die José Joaquin Rojas (Movistar Team) voor 15 punten achter zich laat!

1/ Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) - 280 punten
2/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - 265 punten
3/ Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) - 230 punten
4/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 208 punten
5/ Thor Hushovd (Team Garmin-Cervélo) - 195 punten

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Bergklassement

Samuel SanchezDe Spanjaard Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) wint voor het eerst de bolletjestrui van het bergklassement en in dit klassement staat Andy Schleck ook op de 2de plaats.

1/ Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) - 108 punten
2/ Andy Schleck (Team Leopard-Trek) - 98 punten
3/ Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto) - 74 punten
4/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 58 punten
5/ Frank Schleck (Team Leopard-Trek) - 56 punten

Jongerenklassement

Pierre RollandIn de strijd om de witte trui en de Yéti van Škoda behoudt Pierre Rolland de eerste plaats die hij gisteren wist te pakken na zijn overwinning bovenop Alpe d'Huez. Slechts 46 seconden scheiden hem van de Estonische renner die deze trui voorheen had, Rein Taaramae (Cofidis).

1/ Pierre Rolland (Team Europcar) - 83h56'03"
2/ Rein Taaramae (Cofidis, le crédit en ligne) - +0'46"
3/ Jérôme Coppel (Saur-Sojasun) - +7'53"

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

5 reacties | 4007x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2011

Reacties

Er zijn 5 reacties!
  1. Et bien voila , un Tour comme on les aime ,avec du suspense , et de belles étapes .Bravo a tous . Liserois

    | liserois | zondag 24 juli 2011 om 08u51

  2. congrats to you thomas and your team Europcar you guys work very hard ,and also gave a good acount of your self ,am proud of you guys .
    I think that 4th is a well battle one ,next time you will get a higher place .
    you and your team still have my surpport bro .
    we are very happy in St.Lucia that you in top 5 place .

    | winston williams | zondag 24 juli 2011 om 20u14

  3. bravo to cadel evans you are a strong rider ,.you rod very smart ,its a well
    deserved victory for you.

    | winston williams | zondag 24 juli 2011 om 20u22

  4. très beau tour, belle victoire d'Evans sur ce dernier Contre la Montre, et beau spectacle de l'equipe Europcar

    | Novemo | dinsdag 26 juli 2011 om 17u23

  5. great tour de france, Rabobank a little disaponting, we had a geat time at alp d Huez this year. Now waiting what next year wil bring.

    | muydearj | vrijdag 30 september 2011 om 12u29

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus drie ?