woensdag 08 juni 2011 om 23u51

Vandaag stond een individuele tijdrit van 42,5 kilometer op het programma van het Critérium du Dauphiné 2011. Een bijzondere tijdrit rondom Grenoble want het parcours was precies hetzelfde als dat van de beslissende slottijdrit van de Tour de France 2011.

Het weer had een grote invloed op het resultaat van deze individuele tijdrit, ook al was het niet verrassend hier een specialist als Tony Martin (Team HTC-Highroad) te zien winnen, daar waar Bradley Wiggins (Team Sky) de geel-blauwe leiderstrui van het algemeen klassement wist te pakken.

De samenvatting van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné : Grenoble > Grenoble - tijdrit

De tijdrit van Grenoble was een goede test voor de renners die deel zullen nemen aan de Tour de France 2011 want op 23 juli aanstaande vinden ze precies hetzelfde parcours de dag voor de aankomst van de Tour in Parijs. Zij hebben op deze manier het parcours kunnen ontdekken onder dezelfde omstandigheden als in de Tour en een referentietijd op laten tekenen op basis van hun huidige vorm.
Het is echter helemaal niet zeker of de omstandigheden hetzelfde zullen zijn, niet wat betreft het weer maar ook niet wat betreft het wedstrijdritme, na 19 wedstrijddagen en aan het einde van de Tour in plaats van de 3 wedstrijddagen die er in de Dauphiné aan vooraf gingen en waar deze tijdrit zich middenin de wedstrijd bevindt.

Vandaag wist Tony Martin (Team HTC-Highroad) op een nog droge weg te tonen dat hij één van de specialisten van lange tijdritten is, terwijl andere favorieten voorzichter te werk moesten gaan aangezien zij in de regen van start gingen.

Dat was onder andere het geval voor Bradley Wiggins maar de Britse renner van Team Sky finishte toch 2de, voor Edvald Boasson Hagen die ook een mooie tijd wegzet, op 43 seconden van Martin.

David Zabriskie (Team Garmin-Cervélo) eindigt 4de op 58 seconden en is de laatste renner die binnen de minuut eindigt. Op de 5de plaats vinden we Janez Brajkovic (Team Radioshack) op een achterstand van 1'17" terwijl één minuut en twintig seconden de winnaar scheiden van Cadel Evans (BMC Racing Team) op de 6de plaats. Beste Fransman was Christophe Riblon, op de 8ste plaats achter Geraint Thomas (Team Sky), op 1'37" en op de 16de plaats gevolgd door Jérémy Roy van FDJ die ook een mooie tijd wegzet, op 2'38" achter de winnaar van de etappe van vandaag. Beste Nederlander was Robert Gesink (Rabobank op de 23ste plaats en op 2'49" van Martin.

De reactie van Tony Martin

Tony MartinNa het boeket te hebben ontvangen als etappewinnaar liet Tony Martin, die hiermee zijn 6de overwinning van dit seizoen en -na die van gisteren voor John Degenkolb- de 60ste voor zijn ploeg pakte, liet weten: Ik kwam meteen vanaf de start al in een goed ritme en verder is het allemaal goed verlopen.

Dit was een goede test voor mij en ik voel me nu meer op mijn gemak voor de tijdrit van de Tour de France.

Er zullen dan natuurlijk andere grote namen zijn maar ik hoop dan zelf ook nog een beetje sneller te rijden.

Deze overwinning is belangrijk voor mij want dit toont aan dat ik goed op weg ben naar een goede vorm voor de maand juli.

Ik heb 4 weken niet gekoerst dus de eerste wedstrijddagen hier waren vrij zwaar voor mij, maar nu voel ik me weer helemaal goed.

De klassementen na de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement

De top 10 van deze tijdrit ziet er als volgt uit:

1/ Tony Martin (Team HTC-Highroad) - 55'27"
2/ Bradley Wiggins (Team Sky) - +0'11"
3/ Edvald Boasson Hagen (Team Sky) - +0'43"
4/ David Zabriskie (Team Garmin-Cervélo) - +0'58"
5/ Janez Brajkovic (Team Radioshack) - +1'17"
6/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +1'20"
7/ Geraint Thomas (Team Sky) - +1'36"
8/ Christophe Riblon (AG2R La Mondiale) - +1'37"
9/ Rein Taaramae (Cofidis, le crédit en ligne) - +1'56"
10/ Rui Alberto Faria da Costa (Movistar Team) - +2'00"

Het algemeen klassement na de 3de etappe

Bradley WigginsDeze tijdrit zorgde voor een behoorlijke opschudding in de top 10 van het algemeen klassement waar de geel-blauwe leiderstrui van de schouders van Alexandre Vinokourov (Astana) overgaat op de schouders van Bradley Wiggins (Team Sky). Wiggins eindigde de tijdrit vandaag op de 2de plaats, 2'07" voor Vinokourov die 14de eindigde.

1/ Bradley Wiggins (Team Sky) - 8h41'37"
2/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +1'11"
3/ Janez Brajkovic (Team Radioshack) - +1'21"
4/ Alexandre Vinokourov (Astana) - +1'56"
5/ Rui Alberto Faria da Costa (Movistar Team) - +2'12"
6/ Geraint Thomas (Team Sky) - +2'25"
7/ Jurgen van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) - +2'28"
8/ Christophe Riblon (AG2R La Mondiale) - +2'45"
9/ Ben Hermans (Team Radioshack) - +2'46"
10/ Jérôme Coppel (Saur-Sojasun) - +2'52"

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3166x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2011 | Criterium du Dauphiné Libéré

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Etape sans grande difficulté aujourd hui qui tourne autour de chez moi ( vivement la retraite !)avec le Col du Chat et vue sur le magnifique Lac du Bourget qui correspond a la consommation annuelle en eau douce de la France ( particuliers et entreprises ).

    | liserois | donderdag 09 juni 2011 om 06u58

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus acht ?