home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Een trieste dag voor de wielersport: Wouter Weylandt overlijdt in de Giro d'Italia

Toegevoegd: maandag 09 mei 2011 om 22:46:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Een trieste dag voor de wielersport: Wouter Weylandt overlijdt in de Giro d'ItaliaU heeft het nieuws vast al ergens anders gezien: de jonge Belgische renner Wouter Weylandt van Team Leopard-Trek is overleden na een val in een afdaling in de 3de etappe van de Giro d'Italia 2011.

  Ik kan moeilijk beschrijven waar ik aan dacht toen ik het slechte nieuws las op de officiële website van de Giro.

  Een trieste dag voor de wielersport ...


  Het nieuws kwam rond 16u20 vanmiddag: een renner is zwaar ten val gekomen in de afdaling van de Passo del Bocco op zo'n 25 kilometer van de finish. Schijnbaar is hij met zijn pedaal in de afdaling in de bocht tegen een muurtje gekomen en vervolgens ten val gekomen.
  Het wordt dan al snel duidelijk dat het er slecht uit ziet voor Wouter Weylandt die bewusteloos op de weg blijft liggen en die veel bloed lijkt te hebben verloren. De medische staf van de Giro is ter plaatse en probeert de Belgische renner te reanimeren.

  Dit alles blijft echter zonder resultaat en ruim een uur na zijn val kondigt de arts van de Ronde van Italië aan dat de renner die pas 26 was overleden is.

  Ik denk dat iedereen hem zo graag nog vaak lachend als altijd zou willen hebben gezien:-(.

  Wouter Weylandt
  Wouter Weylandt (Team Leopard-Trek), 27/09/1984 - 09/05/2011


  De arts van de Giro, Giovani Tredici, liet weten: we hebben geprobeerd hem gedurende 40 minuten te reanimeren, zonder succes. Hij had een schedelfractuur en wonden in het gezicht.

  Weylandt laat zijn vrouw en toekomstig kind wat in september geboren zal worden achter zich. Ik hoop dat zijn vrouw, familie en vrienden steun kunnen vinden bij elkaar en bij de mensen om hen heen en dat we deze renner die ons te vroeg verlaten heeft nooit zullen vergeten.

  De Belgische renner die prof was geworden bij Quick Step in 2004 en die dit jaar overgestapt was naar zijn huidige ploeg, Team Leopard-Trek, pakte zijn mooiste overwinningen in de 17de etappe van de Vuelta in 2008 en vorig jaar tijdens de derde etappe van de Giro d'Italia 2010 in Middelburg.

  Zijn vorige ploeg Quick Step laat in een bericht op de website dan ook weten: Wij zullen hem herinneren met zijn armen in de lucht en ontzettend gelukkig na een overwinning, zoals in Middelburg precies een jaar geleden. Dit is het beeld dat wij allemaal met ons meedragen in onze harten, voor altijd..

  De renners van Team Leopard-Trek besluiten vanavond of zij nog verder gaan in de Giro d'Italia 2011 of niet en Angelo Zomegnan liet weten de keuze te laten aan de renners hoe de etappe van morgen zal verlopen. Deze 4de etappe zou dus geneutraliseerd kunnen worden. In ieder geval wordt voor de start één minuut stilte in acht genomen uit eerbetoon aan Wouter Weylandt en verlopen de finish en prijsuitreiking zonder muziek en feeststemming.

  Na dit trieste voorval heb ik besloten geen samenvatting van deze etappe te schrijven. De etappe werd gewonnen door Angel Vicioso (Androni Giocattoli) en de roze trui gaat over naar David Millar (Team Garmin-Cervélo).

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 7931x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2011 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. J'ai été terriblement touché et choqué par cette tragédie, c'est tellement triste. C'est affreux de mourir de cette façon j'imagine la douleur de ses proches... Et dire que Wouter allait être papa en septembre... Je ne sais pas quoi dire, cela me touche encore plus que pour Kivilev.

  Bon courage là où tu es Wouter, le monde du cyclisme et du sport ne t'oubliera pas!

  | thibaut | dinsdag 10 mei 2011 om 10:54:01

 2. Bonsoir,

  La "neutralisation" de l'étape d'aujourd'hui entre Quarto dei Mille et Livorno me semblait le moindre des hommages à rendre au coureur d'outre-Quiévrain. J'ai beaucoup apprécié qu'Eurosport Deutschland ait diffusé les 102 derniers kilomètres de ce "cortège funèbre" de même que les commentaires, empreints de respect et de dignité, de Gerhard Leinauer et Karsten Migels. Parmi les émotions les plus intenses, que la formation Leopard Trek ait accueilli Tyler Farrar (Garmin Cervélo), qui considérait le défunt comme un "frère". Demain, l'Américain quittera le Giro. Même si je ne connaissais pas bien le natif de Gand, le décès de celui-ci m'a profondément attristé. Mes pensées s'adressent à Anne-Sophie, la compagne du malheureux, ainsi qu'à ses proches et ami(-e)s. Ce qui est particulièrement terrible: une seconde d'inattention dans la descente du Passo del Bocco a coûté la vie à Wouter Weylandt. Presque un an, jour pour jour, après sa victoire, dans le troisième tronçon de l'édition 2010, entre Amsterdam et Middelbourg. J'espère que désormais il pédale ou repose en paix.

  René HAMM

  | René HAMM | dinsdag 10 mei 2011 om 21:56:29

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus zeven ?