home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van het Critérium International 2011 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: donderdag 24 maart 2011 om 0:51:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van het Critérium International 2011 op Google Maps/Google EarthDit weekend vindt de 80ste editie van het Critérium International plaats op Corsica, rondom de stad Porto-Vecchio.
  Met grofweg gezien dezelfde etappes als vorig jaar, toen het Critérium International voor het eerst een bezoekje bracht aan Corsica, is het parcours toch iets gewijzigd voor de eerste etappe en voor de individuele tijdrit (derde etappe).

  In dit artikel komt u alles te weten over het parcours van het Critérium International op Google Maps/Google Earth.

  1/ Porto-Vecchio > Col de l'Ospedale - 198 km - zaterdag 26 maart 2011

  De eerste etappe is soortgelijk als die van vorig jaar en verbindt de stad Porto-Vecchio met de slotklim van de Col de l'Ospedale. Dit is een bergetappe die ditmaal niet via Bonifacio loopt maar direct afsnijdt via Sotta en Figari alvorens de renners langs de kust rijden via de sprint in Pianottoli-Caldarello.

  Het tweede deel van de etappe is dan een stuk zwaarder met de klim van de Col de Celaccia maar zeker ook die van de Col de Saint-Eustache (1008 meter). Na de afdaling en de tussenliggende klim van de Côte d'Aullène, beklimmen de renners de Col de Bacinu voordat ze weer afdalen richting Porto-Vecchio waar ze wederom een sprint zullen betwisten. Vervolgens begint de stijle slotklim van de Col de l'Ospedale.

  Tijdens deze etappe legde Pierrick Fédrigo (destijds BBox Bouygues Telecom, nu bij FDJ) de basis voor zijn eindoverwinning in het Critérium International 2010.

  De organisator van het Critérium International spreekt met betrekking tot de wijzigingen in deze etappe over een nog zwaarder parcours : de aangebrachte wijzigingen voor 2011 zorgen voor een echte bergetappe die goed staat voor bija zes uur in het zadel.

  Volgens Laurent Bezault, verantwoordelijk voor de sportaspecten van het Critérium International bij ASO, was het de wens om deze etappe langer te maken. In vergelijking met vorig jaar hebben we dus bijna 25 kilometer toegevoegd. De eerste etappe zal dus meteen een uithoudingsrace worden. Deze verandering werd vastgesteld door het reliëf van het eiland want door noordelijker te gaan vonden we een zwaarder parcours. De beklimmingen van de Cols de Celaccia en de Saint-Eustache zijn beide zo'n 10 kilometer lang. Wij hopen dat de renners dit zien als een uitnodiging om aan te vallen en aanvallers hoeven niet te wachten op de klim naar Ospedale om in actie te komen.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van het Critérium International 2011 Het profiel van het eerste etappe van het Critérium International 2011 De kaart met het parcours van de eerste etappe van het Critérium International 2011 op Google Maps

  1/ Porto-Vecchio (port) > Col de l'Ospedale

  [X] Close

  1/ Porto-Vecchio (port) > Col de l'Ospedale

  [X] Close

  2/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio - 75 km - zondag 27 maart 2011 ochtend

  De tweede etappe vindt op zondagochtend plaats en vormt een dubbele lus rondom Porto-Vecchio. Deze etappe is precies hetzelfde als vorig jaar toen Russell Downing (Team Sky) hem won.

  Vorig jaar werd de etappe beslist in een massasprint maar in de slechts 75 kilometer zou een kopgroep er best wel eens vandoor kunnen gaan tot aan de finish en zo de overwinning schenken aan één van de renners uit de kopgroep. Het zou dus voldoende kunnen zijn om op het juiste moment aan te vallen en, afhankelijk van de voorsprong, wellicht ook een optie nemen op de eindoverwinning.

  De start van deze etappe vindt plaats op de Quai Pascal Paoli van Porto-Vecchio om 9u00 om vervolgens via de Rue Commandant l'Herminier, de Voie Romaine, de Rue du 9 Septembre 1943, de Rue Maréchal Juin, de N.198 naar de werkelijke start te rijden op een naamloze weg. De finish vindt plaats in de Rue Maréchal Juin, in een rechte lijn van maar liefst 1 km.
  1 tussensprint staat op het programma, bij doorkomst in Porto-Vecchio na de eerste lus ten zuiden van de stad. De enige klim van deze etappe is die van Pagliaggiolo.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 2ème etappe van het Critérium International 2011 Het profiel van het deuxième etappe van het Critérium International 2011 De kaart met het parcours van de deuxième etappe van het Critérium International 2011 op Google Maps

  2/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio

  [X] Close

  2/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio

  [X] Close

  3/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio - 7 km - individuele tijdrit - zondag 27 maart 2011 middag

  In de stad Porto-Vecchio vindt de zondagmiddag dan het laatste deel van het drieluik van het Critérium International editie 2011 plaats: een individuele tijdrit op een parcours van 7 kilometer. Een tijdritspecialist zou dus wel eens van deze laatste mogelijkheid gebruik kunnen maken om een eventuele achterstand terug te pakken die hij in de twee voorgaande etappes zou zijn opgelopen (zoals dat vorig jaar het geval was met David Millar) en, wellicht er met de titel van eindoverwinnaar van het Critérium International 2011 vandoor te gaan!

  De tijdrit vermijdt dit keer het centrum van Porto-Vecchio vanwege de kantonale verkiezingen. De startschans staat op de Quai Pascal Paoli terwijl de finish in de Avenue Georges Pompidou plaats zal vinden na een rechte lijn van 400 meter.
  De eerste renner start om 13u50 en de laatste rond 15u53 en op basis van een gemiddelde snelheid van 48 km/h zou de tijd die ze erover doen geschat worden op 9 minuten.
  Het tijd- en routeschema van de 3ème etappe van het Critérium International 2011 Het profiel van het troisième etappe van het Critérium International 2011 De kaart met het parcours van de troisième etappe van het Critérium International 2011 op Google Maps

  3/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio (CLM)

  [X] Close

  3/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio (CLM)

  [X] Close

  Het parcours van het Critérium International 2011 in Google Earth

  Hierboven heeft u alle details over de etappes van deze 80ste editie van het Critérium International kunnen ontdekken met de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en de kaart met het parcours op Google Maps.

  Als u wilt kunt u het volledige parcours van het Critérium International 2011 bekijken door het volgende bestand te downloaden en te openen in Google Earth.
  > Downloadt het parcours van het Critérium International 2011 in Google Earth

  Met dit bestand kunt u niet alleen het volledige parcours in Google Earth bekijken maar ook een virtuele vogelvlucht maken over één of meerdere etappes.

  Een terugblik op het Critérium International 2010

  De etappes van het Critérium International 2011 lijken dus erg op die van de editie 2010. Wilt u terugblikken op het Critérium International 2010 en de foto's van de wedstrijd bekijken? Klik dan op onderstaande links:
  > Pierrick Fédrigo wint de eerste etappe van het Critérium International 2010
  > de foto's van de eerste etappe

  > Tweede etappe van het Critérium International 2010: Russell Downing wint nipt de sprint
  > een leuke anecdote van de tweede etappe: Lance Armstrong helpt nieuw talent vooruit in het Critérium International 2010
  > de foto's van de tweede etappe

  > Pierrick Fédrigo wint het Critérium International 2010
  > de foto's van de derde etappe

  Zoals ik tijdens Paris-Nice al aankondigde, zullen tijdens het Critérium International de Cadets Juniors voor het eerst ook aanwezig zijn in 2011.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 36099x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium International| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. bonjur je suis fan de l equipe ( bmc europcar leopard astana cofidis etc..................................) et j abite a lisieux a 50
  metres de l arrive

  | quentin | donderdag 19 mei 2011 om 20:55:22

 2. The Google Earth file is the wrong one, it is for Paris-Nice 2011. The file contains

  <Url>
  <name>Critérium International 2011</name>
  <href>http://paris.thover.com/images/blog/paris-nice/2011/paris-nice-2011.kml</href>
  </Url>

  Can you fix it? Thanks for the good work.

  | Name | zondag 06 oktober 2019 om 22:03:32

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer drie ?