zondag 28 maart 2010 om 10u11

Een uurtje geleden vond de start van de tweede etappe van het Critérium International 2010 plaats vlakbij de haven van Porto-Vecchio.

Wij waren aanwezig bij het vertrek onder een lichtbewolkte lucht maar de sfeer was geweldig. Niet alleen onder het publiek langs de kant van de weg maar ook op het parcours want toen een jong wielrennertje van de Sprint Racing Club Bastiais zich midden in het peloton bleek te bevinden, besloot Lance Armstrong het jonge talent vooruit te helpen ...


Het jongetje had namelijk besloten het vertrek met de profwielrenners te doen en ... hij maakte vanochtend zijn droom waar!

De beste manier om u dit unieke moment mee te laten beleven is natuurlijk met de twee foto's die u hieronder vindt ...

Lance Armstrong net achter het jongetje
Het jongetje gaat van start, met Armstrong net achter hem

Lance Armstrong helpt het jongetje een handje
Lance Armstrong helpt het jongetje vooruit, onder toeziend oog van David Lopez Garcia

Hoe kwam hij in hemelsnaam daar terecht?

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


update 1 april 2010

Na dit artikeltje geplaatst te hebben heeft de moeder van het jongetje contact met mij opgenomen en nu weet ik dus hoe hij midden in het peloton terecht is gekomen!

Ze legde mij uit dat de kinderen eigenlijk voor de profwielrenners zouden hebben moeten vertrekken maar dat haar zoon, Lisandru Salaris, en zijn vriend Ange-Marie Damerval (waar ik geloof ik ook een foto van heb) van de Sprint Racing Club Bastiais, zich, zonder echt te begrijpen wat er aan de hand was, ineens middenin het peloton stonden.
Omdat Lisandru moeite had zijn schoen in zijn pedaal te clipsen en aangezien het begin van de etappe bergop ging, kwam hij zeer moeizaam op gang en de Amerikaan, zevenvoudig winnaar van de Tour de France, besloot hem daarom te duwen!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

5 reacties | 5669x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium International

Reacties

Er zijn 5 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-quand-lance-armstrong-fait-progresser-les-jeunes-talents-au-47531220.html

    | Roland TISSIER | zondag 28 maart 2010 om 10u51

  2. Quand j'ai lu le titre de l'article, j'ai cru qu'il s'agissait d'un billet sur Tiago MACHADO :-)

    | Mart1 | zondag 28 maart 2010 om 15u30

  3. C'était bien voulu que le titre crée du suspense ;-)

    | Thomas Vergouwen | zondag 28 maart 2010 om 19u52

  4. Il va s en rappeler le petit , ce n est pas permis a tout le monde d être dans un peloton pro et poussé par Lance Amstrong..!! finalement j aimerais être petite pour que JAJA me porte dans ses bras ..;-))

    | vaucaire Nath | dinsdag 30 maart 2010 om 23u21

  5. En effet maintenan j'ai 13 ans et je m'en rapelle encore et je m'en rapellerait toujour de se moment. La veste que je portait sur moi et accrocher au mur de ma chambre depuis ce moment elle y est accrocher et elle le restera c'etait magnifique se qui c'est passer et maintenant j'ai comme accompli un rêve

    | Salaris | maandag 29 april 2013 om 22u30

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus zes ?