zondag 06 maart 2011 om 02u15

Sinds 10 jaar is de actie Cadets Juniors een groot succes in de Tour de France. Dankzij deze actie kunnen 4 cadets (15/16 jaar) en 4 juniors (17/18 jaar) al 10 jaar lang een droomdag beleven in de bekendste wielerkoers ter wereld.

Dit jaar heeft ASO besloten deze actie uit te breiden naar de belangrijkste andere etappekoersen die georganiseerd worden door het bedrijf uit Issy-les-Moulineaux: Paris-Nice, het Critérium International, het Critérium du Dauphiné en zoals gebruikelijk de Tour de France. Afgelopen zondag werd het seizoen 2011 van deze actie dus al ingeluid.

Het principe van de actie Cadets Juniors

De actie Cadets Juniors, gesponsord door Culture Vélo, maakt het jonge wielrenners mogelijk een dag te beleven als een profwielrenner.

Na de ontvangst door iemand van ASO, gaan de jonge rennertjes -in hun officiële tenue geleverd door de sponsor van de actie- naar het podium waar ze intekenen net als de profrenners, terwijl de officiële speaker, Daniel Mangeas, hen presenteert aan het publiek dat bij de start aanwezig is.

Les Cadets JuniorsIn de Tour de France leggen ze vervolgens de eerste 30 kilometer van de etappe af op de fiets en stappen vervolgens in de auto's die meerijden in de reclamecaravaan. Ze stappen vervolgens weer op de fiets voor de laatste 30 kilometer voordat ze over de finishlijn komen en op het podium mogen klimmen. Het is geen wedstrijd en het idee is dus dat ze samen rijden in plaats van tegen elkaar!

Tijdens Paris-Nice is het programma een beetje anders: ze bekijken het intekenen van de profwielrenners en de start van de etappe voordat ze een rondje rijden over het lokale circuit voor de 1ste en 7de etappe en de laatste 19,5 kilometer voor de 4de. Na hun finish wonen ze net als in de Tour op de eerste rij de finish van de etappe bij.

Afgelopen zondag reden de eerste Cadets Juniors dus op de wegen van Paris-Nice 2011. Hun doorkomst over het parcours voor de 3 etappes waar deze actie wordt opgezet tijdens Paris-Nice 2011 (voor meer informatie over het parcours, raad ik u aan mijn artikel Het parcours van Parijs-Nice 2011 op Google Maps/Google Earth te lezen) zijn als volgt:
Les Cadets Juniors> 1ste etappe - Houdan > Houdan : één rondje op het korte circuit (24 km) tussen 12u00 en 12u45 tussen de start en de finish in Houdan
> 4de etappe - Crêches-sur-Saône > Belleville : de laatste 19,5 kilometer van Chénas tot aan de finish in Belleville tussen 14u45 en 15u45
> 7de etappe - Brignoles > Biot-Sophia Antipolis : één rondje op het circuit rondom Biot (18,5 km) tussen 14u40 en 15u20 met vertrek en finish vanaf de finishlijn in Biot

De jonge renners die mee zullen doen zijn:
  • LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


    1ste etappe - Houdan > Houdan

    Cadets :
    - Thomas Viera (ESD Houdannais)
    - Pierre Ronxain (ESD Houdannais)
    - Charles Gotchac (UC Gambaisienne)
    - Alexis Brumard (UC Gambaisienne)

    Juniors :
    - Anthony Viera (ESD Houdannais)
    - Rémi Lopez (ESD Houdannais)
    - Maxime Grasdepot (US Poigny Rambouillet)
    - Loïc Le Guyader (US Poigny Rambouillet)
  • Les Cadets Juniors avec Culture Vélo

    4de etappe - Crêches-sur-Saône > Belleville

    (allen Union Cycliste Bellevilloise)
    Cadets :
    - Maxence Colvray
    - Antoine Ponsard
    - Rémy Serrurier
    - Camille Vincent

    Juniors :
    - Damien Charreyron
    - Amandin Colvray
    - Cédric Depardon
    - Anthony Laubal
  • LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


    7de etappe - Brignoles > Biot-Sophia Antipolis

    Cadets
    - Quentin Charme (ACAM Team)
    - Mathilde Seguin (ACAM Team)
    - Florian Seguin (ACAM Team)

    Juniors
    - Jérémy Cuanon (ACAM Team)
    - Enzo Orlando (ACAM Team)
    - Thomas Poli (ACAM Team)
    - Rodolphe Von Berg (OCC Antibes)

>> Bekijk ook de pagina van de Cadets Juniors op Facebook !

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 4940x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011 | Parijs-Nice | Tour de France | Criterium du Dauphiné Libéré | Critérium International

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus negen ?