home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De tweets van de week: Brajkovic klaagt over de AFLD en het peloton eet geen worst meer

Toegevoegd: vrijdag 18 maart 2011 om 23:30:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De tweets van de week: Brajkovic klaagt over de AFLD en het peloton eet geen worst meerDe belangrijkste Tweets van de week (van vorige week eigenlijk) gaan over de nervositeit in Parijs-Nice, de worst van Thomas De Gendt en spraakgestuurde schakelmechanismes met Ted King en Taylor Phinney. Zonder natuurlijk Jani Brajkovic en zijn aanval richting de AFLD te vergeten die zorgden voor een buzz-effect over dopingcontroles.

  Veel later dan gebruikelijk vindt u in dit artikel de meest interessante, grappige en intrigerende Tweets ... De komende week zal ik er zeker voor zorgen dat de Tweets vroeg in de week geplaatst zullen worden!!

  Jani Brajkovic klaagt over de AFLD

  De Tweet van Jani Brajkovic (Team Radioshack) waarin hij klaagde over het feit dat hij al 4 dopingcontroles had ondergaan tijdens Paris-Nice 2011 terwijl zijn ploegmaat Andreas Klöden al aan de 7de toe was, zorgde voor nogal wat buzz! Hij sloot zijn berichtje af door aan te geven dat de controleurs simpelweg zeiden: wij zijn de AFLD en wij doen wat we willen.
  Jani Brajkovic - tweet of the week
  De reacties op deze Tweet lieten niet lang op zich wachten en vielen Brajkovic met name aan op het feit dat hij als wielrenner onderhand gewend zou moeten zijn aan dopingcontroles en het nut ervan zou moeten kennen.

  Brajkovic leek zich echter meer te beklagen over het feit dat voor Klöden het aantal controles overeen kwam met één controle per dag sinds het begin van de wedstrijd en ... over het feit dat de controleurs van de AFLD zich arrogant en respectloos zouden gedragen richting de renners!
  Jani Brajkovic - tweet of the week
  Zo blijkt maar weer ... 140 tekens op Twitter kunnen leiden tot misverstanden!

  Stef Clement had het deze week ook over zijn ervaring met dopingcontroleurs. Bij hem had een controleur gevraagd of het niet waar was dat je om de Tour de France te winnen wel doping moest gebruiken ... Zou de UCI nu ook al aanzetten tot dopinggebruik?? Gelukkig had Clement waarschijnlijk niet het plan om te proberen de Tour de France te gaan winnen!
  Stef Clement - tweet of the week

  Parijs-Nice: nervositeit, een boycot op worst, uitrusten voor de tijdrit en slecht weer

  Paris-Nice 2011 zorgde uiteraard ook voor andere discussies op Twitter.

  Allereerst met de nerveuse tweede etappe: Geraint Thomas (Team Sky) en Tejay van Garderen (HTC-Highroad) stelden voor de koffieconsumptie te beperken terwijl Brent Bookwalter (BMC Racing Team) Paris-Nice een nieuwe bijnaam geeft. KK in zijn Tweet is uiteraard zijn ploegmaat Karsten Kroon die een paar dagen later zich nog van voren liet zien in een kopgroep.
  Geraint Thomas - tweet of the week

  Tejay van Garderen - tweet of the week

  Brent Bookwalter - tweet of the week
  Na zijn overwinning in de eerste etappe van Paris-Nice 2011, liet Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) aan de pers weten dat hij 4 kilo afgevallen was in 6 weken tijd sinds de Tour Down Under en dat dat te danken was aan zijn beslissing om geen worst en salami meer te eten. De Belgische renner gaf namelijk toe dat dat zijn zwakke punt was: Ik eet graag alles wat een profwielrenner eigenlijk niet zou moeten eten.

  Andere renners die zo ontdekten dat het eigenlijk toch wel heel makkelijk is om een etappe te winnen besloten ook met dit idee aan de slag te gaan ...

  Allereerst Robert Gesink (Rabobank) die dankzij Haussler en de Gendt ontdekte dat wielrennen eigenlijk niet zo heel erg ingewikkeld is.
  Robert Gesink - tweet of the week
  of Craig Lewis (HTC-Highroad) die besloot ook geen worst meer te eten ...
  Craig Lewis - tweet of the week
  Jeff Louder gaf op zijn beurt toe al langer geen worst te eten. Hij leek dus geen voordeel te kunnen trekken uit de verklaringen van Thomas De Gendt, maar de renner van het BMC Racing Team lijkt toch de oplossing gevonden te hebben: alsnog worst gaan eten om vervolgens ... ermee te kunnen stoppen! Louder besluit deze aanpak toch maar eerst te delen met zijn volgers op Twitter om te kijken of dat zou kunnen werken.
  Jeff Louder - tweet of the week
  Deze 69ste editie van Paris-Nice was iets anders dan anders met de tijdrit tegen het einde van de week. Deze verandering was dusdanig groot voor Roman Kreuziger dat hij uitrust van zijn tijdrit nog voor zijn vertrek (de Tweet werd geplaatst om 12u08) ... hij had het hoogstwaarschijnlijk over zijn warmrij-rondje in plaats van het uitrusten!
  Roman Kreuziger - tweet of the week
  Zoals u waarschijnlijk wel heeft gezien, op TV, of gelezen op deze site vielen de laatste etappes van Parijs-Nice een beetje in het water. Zo erg zelfs dat het de vraag was of Nice echt wel in Zuid-Frankrijk ligt en waarom we deze wedstrijd de bijnaam de Race naar de zon geven!

  De renners bemerkten dat natuurlijk ook en hadden het erover op Twitter. Tejay van Garderen vat het allemaal samen in twee zinnen ...
  Tejay van Garderen - tweet of the week
  Op hetzelfde moment vond ook de Tirreno Adriatico 2011 plaats in Italië. Daar vonden ook etappes plaats onder erbarmelijke omstandigheden en één van de renners die deelnam aan deze wedstrijd, Mark Renshaw (HTC-Highroad) liet zich hierover uit. Allereerst met een foto die ... meer zegt dan duizend woorden. En vervolgens met een commentaar: Ik had graag iets positiefs gezegd over vandaag maar er valt niets te zeggen ...
  Mark Renshaw - tweet of the week

  Mark Renshaw - tweet of the week
  Fabian Cancellara (Team Leopard-Trek) liet zich dezelfde dag ook uit over de wedstrijdcondities. Naast het weer was het vooral het feit dat de etappe 240 kilometer lang was bergop en bergaf wat Spartacus irriteerde:
  Fabian Cancellara - tweet of the week

  Het project van spraakgestuurd schakelen van Ted King en Taylor Phinney

  Ted King (Liquigas-Cannondale) liet in meerdere berichtjes op Twitter weten samen met de Wereldkampioen onder de 23 jaar, Taylor Phinney (BMC Racing Team), zijn inkomstenbron voor na zijn wielercarrière veilig te hebben gesteld: spraakgestuurd schakelen zou dé winstgevende uitvinding moeten zijn!

  Ted King verliest tijdens deze Tweets één van zijn volgers en denkt dus dat het gaat om een gefrustreerde medewerker van Shimano voordat hij besluit terug te komen op dit briljante idee. Wellicht hebben de twee jonge renners begrepen dat als iedereen tegen zijn schakelmechanisme gaat roepen dat wel eens gevolgen zou kunnen hebben voor de renners om hen heen?
  Ted King - tweet of the week

  Ted King - tweet of the week

  Ted King - tweet of the week

  Ted King - tweet of the week

  Ted King - tweet of the week
  Wat zou hun nieuwe idee zijn? Tot op heden heeft de King of Style dit idee nog niet aangekondigd ...

  Het geel staat hem zo goed ...

  Als je profwielrenner bent wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Het zou wat zijn als je later een foto ontdekt op Internet waar je niet op een al te beste manier op staat!

  Matt Brammeier (HTC-Highroad), de Ierse kampioen weg, gaat hier behoorlijk ver in. Als hij ontdekt dat het parcours van de Volta Ciclista a Catalunya 2011 op maat gemaakt lijkt te zijn voor hem, besluit hij zijn gele Oakley-bril in zijn koffer te doen voor het geval dat ... Gelukkig weet zijn ploegmaat Craig Lewis hem op tijd uit te leggen dat de leiderstrui van het algemeen klassement van deze wedstrijd wit en groen is (net als de Ierse kampioenstrui van Brammeier overigens). Deze wedstrijd zal maandag van start gaan.
  Matt Brammeier - tweet of the week

  Craig Lewis - tweet of the week

  Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

  Wist u al dat u www.velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


  Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2887x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer vijf ?