home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De Ligue Nationale de Cyclisme en haar 5-jaren project ... project zegt u?!

Toegevoegd: donderdag 17 maart 2011 om 22:36:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Ligue Nationale de Cyclisme en haar 5-jaren project ... project zegt u?!Kent u de Ligue Nationale de Cyclisme in Frankrijk niet? Dat komt goed uit, u gaat nu kennis maken met deze organisatie en met haar project voor de komende 5 jaar. Kent u deze organisatie wel? Lees dan toch ook verder! U komt dan meer te weten over dit project ... wat nog in de kinderschoenen staat ...

  De Ligue Nationale de Cyclisme heeft onlangs haar project (PDF bestand, 3,67 MB) - of eigenlijk aanzet tot een project - voor de komende vijf jaar op haar website geplaatst. We vinden hierin 4 grote thema's waarvoor verschillende "voorstellen" worden gedaan met betrekking tot onder andere de Coupe de France, de Franse etappekoersen en de communicatie van de LNC. Maar voordat we dieper ingaan op dit project nemen we eerst een kijkje op de organisatie en haar doelstellingen.

  Een acteur in de Franse professionele wielersport

  De Ligue Nationale de Cyclisme , voorheen luisterend naar de naam Ligue du Cyclisme Professionnel Français, is onafhankelijk geworden van de Fédération Française de Cyclisme (FFC) in 2008 en heeft als doel om de professionele wielersport in Frankrijk te managen. Op haar website staat te lezen dat de LNC « als roeping heeft om de algemene belangen van het wielrennen te verdedigen » door:
  • - de bescherming van de lichamelijke integriteit van professionele wielrenners
   - het garanderen van gelijkheid en ethiek in de sport zowel op individueel als collectief gebied
   - het verdedigen van de waarden van en het aanprijzen van de wielersport
   - het waarborgen van de officiële goedkeuring of ministeriële delegatie die de FFC toekomt.
  De LNC stond onder andere aan de bsis van de Coupe de France en de instelling van een juridische en financiële controle over de ploegen.

  Een project in wording

  Vanaf nu wil de LNC « haar autonomie volledig aanvaarden en op zoek gaan naar een eigen identiteit ten behoeve van de professionele Franse wielersport ». Dat is de reden achter de definitie van een nieuw project. Op het eerste gezicht, als we de eerste pagina's van de PDF bekijken, verwachten we precieze en concrete voorstellen. Maar als je op de laatste pagina van de PDF aan bent belandt kom je er achter dat dit project toch wel erg onduidelijk is. En daar is een simpele verklaring voor: het gaat hier eigenlijk alleen nog maar om een eerste opzet van dit project. « De PDF die online is gezet op onze website is het resultaat van rijp beraad. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering hebben we besloten 4 thema's te bepalen waar we meer verder willen. Dit project lijkt een beetje vaag maar dat komt doordat we onze ideëen nog aan het uitwerken zijn », volgens de verantwoordelijke van de LNC, Arnaud Platel.

  Een nieuwe opzet voor de Coupe de France?

  Hiermee werd het dus moeilijk meer over dit project te weten te komen! Maar Arnaud Platel kon ons toch wat informatie geven over bepaalde punten. Bijvoorbeeld over het nieuwe leven dat geblazen zou worden in de Coupe de France [Axe n°1: « Consolider nos produits et en développer de nouveaux »]. Platel legt uit: « Het doel is om de Coupe de France bekend te maken voor de gewone mens, voor degenen die bijvoorbeeld de Tour de France kijken. We willen deze coupe beter verkopen, meer zichtbaarheid geven en vooral verder door ontwikkelen! ». En deze ontwikkeling zou wel eens gepaard kunnen gaan met verandering van de opzet. Dit jaar, ten opzichte van de editie van 2010, staan drie extra wedstrijden op het programma, waarmee het totaal aantal komt op 15 (14 hoogstwaarschijnlijk want de Trophée des Grimpeurs gaat niet door). Maar in 2012 zou er wel eens wat nieuws op het programma kunnen staan: « Wat betreft een eventuele verandering in de opzet van de Coupe de France is er gesproken over het toevoegen van etappekoersen. Maar dat is op dit moment nog maar een suggestie » volgens Arnaud Platel.

  Een project voor de etappekoersen

  De LNC vindt het jammer dat de Franse ploegen niet deel kunnen nemen aan alle etappekoersen van de kalender [Axe n°1]. Om dit probleem op te lossen zijn meerdere dingen mogelijk: « We hebben verschillende ideëen bijvoorbeeld om de kalender te herstuctureren om te voorkomen dat verschillende koersen dezelfde dag vallen » aldus de verantwoordelijke van de LNC. Hij voegde hier nog aan toe: « Aangezien de Franse ploegen zelden worden uitgenodigd in het buitenland, denken we ook aan het opzetten van nieuwe wedstrijden ». En aan het ontwikkelen van nieuwe partnerships die ook belangrijk zijn om « de communicatie te optimaliseren » [Axe n°2] door bijvoorbeeld een visuele identiteit te ontwikkelen, met name in de media.

  Een gala-avond in november in Vincennes

  Maar alhoewel het « project » nogal vaag overkomt is er één iets wat, in tegenstelling tot de rest, goed op weg lijkt te zijn: de gala-avond!

  « Het doel is om een gala-avond te organiseren met onze sponsor en zo een VIP publiek aan te spreken » benadrukt Arnaud Platel. En aangezien dit evenement in kannen en kruiken moet zijn voor het einde van het jaar is de LNC er nu al druk mee bezig: « We willen een avond opzetten samen met onze sponsor PMU. De avond staat gepland op 4 november, in Vincennes ... Het is een dag waarop gewed kan worden op paardenrace's dus is het waarschijnlijk extra druk! », geeft de verantwoordelijke van de LNC enthousiast aan. Tijdens deze avond zouden de verschillende winnaars van de Coupe de France gehuldigd moeten worden onder toeziend oog van de sponsors. Het gewone publiek zal nog altijd de prijsuitreiking tijdens de laatste wedstrijd bij kunnen wonen.

  Een project wat vragen of opmerkingen oproept?

  En u? Wat vindt u van dit project (PDF bestand, 3,67 MB)? Heeft u vertrouwen in de ontwikkeling van de professionele wielersport in Frankrijk in de komende 5 jaar? Of denkt u dat de LNC haar rol niet goed vervult? Aan u het woord in de reacties onder dit artikel!

  dit artikel is geschreven door Thomas Djezzane

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1045x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Coupe de France PMU| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus zeven ?