home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van het Critérium International 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's

Toegevoegd: woensdag 24 maart 2010 om 23:59:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van het Critérium International 2010 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema'sIn december 2009 kondigde ik u al aan dat het Critérium International 2010 op Corsica zal plaatsvinden, in en rondom Porto-Vecchio. Na 9 edities in de Ardennen is het de eerste keer dat het Critérium International op het Franse eiland plaats vindt.

  In dit artikel kunt u, zoals inmiddels gebruikelijk voor de verschillende wielerwedstrijden, het parcours van het Critérium International 2010 op Google Maps en in Google Earth vinden, evenals de route- en tijdsschema's van de wedstrijd die dit weekend plaats zal vinden.


  Jens Voigt (Team Saxo Bank) heeft het Critérium International voor de 5de keer gewonnen in 2009 (waarvan 4 keer in de Ardennen, in 2009, 2008, 2007 en 2004 en één keer in de Vaucluse in 1999), maar het was verre van zeker dat het parcours op Corsica het hem mogelijk zou maken een 6de overwinning hieraan toe te voegen. Uiteindelijk doet zijn ploeg, Team Saxo Bank, niet mee en kan hij zijn titel dus niet verdedigen.
  Na zijn overwinning in Paris-Nice 2010, besloot Alberto Contador (Astana) ook mee te doen aan het Critérium International en deze wedstrijd zal dus de eerste zijn in 2010 waarin hij de strijd aan gaat met zijn voormalig ploegmaat en grote tegenstander Lance Armstrong (Team Radioshack).

  Het parcours en de route- en tijdsschema's van het Critérium International 2010

  1/ zaterdag 27 maart 2010 - Porto-Vecchio (port) > Col de l'Ospedale - 175,5 km

  De eerste etappe van het Critérium International 2010 is een vrij selectieve bergetappe met meteen na vertrek uit Porto-Vecchio de beklimming van de Col de Parmentile in de zuidpunt van Corsica. De renners volgen daarna een lus, allereerst naar het westen via Sartène en Propriano en vervolgens terug naar het oosten via de steden Sainte-Lucie-de-Tallano en Levie en vervolgens de klim van de Col de Bacinu. Na een sprint vlakbij Porto-Vecchio zal met name de Col de l'Ospedale, waar de finishlijn van deze eerste etappe ligt, alle kansen geven aan een renner die goed kan klimmen om een optie te plaatsen op de eindoverwinning van dit Critérium International.

  Het vertrek van deze etappe vindt plaats in de Port de Plaisance van Porto-Vecchio om 11u00 en de renners rijden vervolgens via de Avenue Georges Pompidou, de Rue Giudice Di Cinarca, de Avenue du Maréchal Leclerc, de Rue Jean Jaurès en de Rue Maréchal Juin naar het werkelijke vertrek op de N.198. De finish ligt bovenop de Col de l'Ospedale op de D.368 ter hoogte van het Lac de l'Ospedale aan de linkerkant, met een rechte lijn tot de finish van 450 m en na een slotklim van 14,2 km @ 6,2%.
  3 tussensprints staan op het programma, in Pianottoli-Caldarello, in Sartène en bij de doorkomst in Porto-Vecchio net voor de klim van de Col de l'Ospedale. De renners kunnen een hapje eten in de ravitailleringszone in Propriano.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de kaart op Google Maps van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het route- en tijdsschema van de 1ste etappe van het Critérium International 2010 Het profiel van de eerste etappe van het Critérium International 2010 De kaart van het parcours van de eerste etappe van het Critérium International 2010 sur Google Maps

  1/ Porto-Vecchio (port) > Col de l'Ospedale

  [X] Close

  1/ Porto-Vecchio (port) > Col de l'Ospedale

  [X] Close

  2/ zondag 28 maart 2010 ochtend - Porto-Vecchio > Porto-Vecchio - 75 km

  De tweede etappe vindt plaats op zondagochtend en vormt een dubbele lus rondom Porto-Vecchio.
  In de slechts 75 kilometer zou een kopgroep het best wel eens tot de finish vol kunnen houden en de etappe-overwinning kunnen schenken aan één van de renners uit die groep. In dat geval is het dus een kwestie van het juiste moment afwachten om aan te vallen en, afhankelijk van de voorsprong, wellicht ook een optie te plaatsen op de eindoverwinning.

  Het vertrek van deze etappe vindt plaats op de Quai Pascal Paoli in Porto-Vecchio om 9u10 om vervolgens via de Rue Commandant l'Herminier, de Voie Romaine, de Rue du 9 Septembre 1943, de Rue Maréchal Juin, de N.198 om ten slotte een weg zonder naam in te slaan waar het werkelijke vertrek plaats vindt. De finish is in de Rue Maréchal Juin, aan het einde van een rechte lijn van maar liefst 1 km.
  1 tussensprint staat op het programm, bij doorkomst door Porto-Vecchio na de eerste lus ten zuiden van de stad. De enige klim van de etappe is die van Pagliaggiolo.

  Hieronder vindt u het route- en tijdsschema, het profiel en de kaart op Google Maps van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het route- en tijdsschema van de 2de etappe van het Critérium International 2010 Het profiel van de tweede etappe van het Critérium International 2010 De kaart van het parcours van de tweede etappe van het Critérium International 2010 sur Google Maps

  2/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio

  [X] Close

  2/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio

  [X] Close

  3/ zondag 28 maart 2010 middag - individuele tijdrit - Porto-Vecchio > Porto-Vecchio - 7,7 km

  In de stad Porto-Vecchio vindt op zondagmiddag het laatste deel van de triptiek van het Critérium International voor de editie 2010 plaats: een individuele tijdrit op een vrij technisch parcours van 7,7 kilometer. Deze laatste mogelijkheid om de tijd verloren in de twee voorgaande etappes terug te pakken zou dus best wel eens benut kunnen worden door een tijdritspecialist die er op die manier wellicht vandoor gaat met de titel van winnaar van het Critérium International 2010!

  De renners starten in de Rue John Antoine Nau, ter hoogte van de Quai Pascal Paoli aan de rechterkant, terwijl de finishlijn getrokken zal worden op de Avenue Georges Pompidou aan het einde van een rechte lijn van 400 meter.
  De eerste renner vertrekt om 13u40 en de laatste tegen 15u40 en op basis van een gemiddelde snelheid van 48 km/u wordt de tijd tussen start en finish geschat op 10 minuten.
  Het route- en tijdsschema van de 3de etappe van het Critérium International 2010 Het profiel van de derde etappe van het Critérium International 2010 De kaart van het parcours van de derde etappe van het Critérium International 2010 sur Google Maps

  3/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio

  [X] Close

  3/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio

  [X] Close

  Het parcours van het Critérium International 2010 in Google Earth

  Hierboven heeft u alle details van de etappes van deze 79ste editie van het Critérium International kunnen ontdekken met met name de route- en tijdsschema's (itinéraires horaires), de etappe-profielen en voor iedere etappe de Google Maps kaart met het parcours.

  Als u het volledige parcours van het Critérium International 2010 ineens op een kaart wenst te zien, kunt u onderstaand bestand downloaden en openen met Google Earth.
  > Download het parcours van het Critérium International 2010 in Google Earth

  Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours van één of meerdere etappes te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van het Critérium International 2010 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
  - Kantelhoek van camera : 80.0 graden
  - Camerabereik : 150.0 meter
  - Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

  Volg het Critérium International 2010 op www.velowire.com

  Ik zal op Corsica aanwezig zijn om de 3 etappes van het Critérium International 2010 te volgen en dit weekend kunt u dus hier de wedstrijd volgen met samenvattingen van de etappes in de rubriek Critérium International en foto's van het Critérium International 2010.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 4701x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium International | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-du-criterium-international-2010-sur-google-maps-47342757.html

  Bonne journée à tous

  | Roland TISSIER | donderdag 25 maart 2010 om 6:00:46

 2. Le criterium avait l'image d'une course réunie sous 3 disciplines différentes. Une routière pour les routiers ou sprinters, une course de cote pour grimpeurs et un CLM pour rouleur. La course a changé et ne donne plus la brillance d'avant.

  | Faure | woensdag 31 maart 2010 om 22:45:49

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer drie ?