home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 205 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Aanpassing aan de kaart van de Tour de France 2008 en Nestlé Aquarel niet meer in de Tour?!

Toegevoegd: zondag 06 april 2008 om 14:44:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Aanpassing aan de kaart van de Tour de France 2008 en Nestlé Aquarel niet meer in de Tour?!Vorige week is de kaart van de Tour de France 2008 op de website van de Tour ineens veranderd. In dit artikeltje kunt u lezen waarom!

  De Tour de France heeft verschillende sponsors en 4 daarvan vormen de Club du Tour de France: Nestlé Aquarel is er één van maar voor hoe lang nog?!

  De aanpassing van de kaart van de Tour de France 2008

  Op 25 oktober 2007 maakte ik hier het parcours met de kaart van de Tour de France 2008 bekend (klik hier om het precieze parcours van de verschillende etappes en het volledige parcours van de Tour de France 2008 in Google Earth te zien).
  Als u regelmatig hier komt weet u dus dat het Grand Départ van de Tour dit jaar niet georganiseerd wordt door één stad maar door een hele regio: Bretagne. De kaart van de Tour de France gaf daarom dus middels een kader de regio Bretagne aan ... maar dat was in het verkeerde keelgat geschoten voor een aantal mensen die in februari 2008 het Collectif Breton "Non au Tour" op hebben gericht.
  Deze groepering strijdt voor de hereniging van Bretagne: ofwel de opname van het departement Loire-Atlantique in de regio Bretagne. Vroeger maakte dit departement deel uit van de provincie Bretagne, maar tegenwoordig is het onderdeel van de regio Pays de la Loire en dus niet van de noordelijker gelegen regio Bretagne. Het kader op de kaart van de Tour de France bevatte dus niet de Loire-Atlantique aangezien de regio Bretagne het Grand Départ betaalt ...

  Het Collectif Breton "Non au Tour de France" heeft dus op 20 februari aan A.S.O. gevraagd de onaanvaardbare presentatie (van Bretagne) te wijzigen op alle communicatiemiddelen rondom de Tour de France 2008, ofwel door de Loire-Atlantique erin op te nemen of door de grenzen van Bretagne zoals deze op de kaart staan te verwijderen. Op 6 maart plaatste het Collectif vervolgens op Internet een petitie waarin hetzelfde gevraagd werd. Deze petitie werd door slechts 67 mensen getekend!!
  Ondanks het kleine aantal handtekeningen onder deze online petitie - maar waarschijnlijk dankzij de steun van een aantal lokale beroemdheden - heeft A.S.O. op 26 maart het kader rondom de administratieve regio Bretagne verwijderd van de kaart van de Tour de France 2008.

  Het Collectif heeft hier tevreden op gereageerd met de woorden: Deze overwinning, voor sommigen waarschijnlijk slechts van symbolische waarde, is voor ons een belangrijke stap in de strijd voor de Bretonse hereniging. De Tour heeft wereldwijd een grote invloed, dit gebaar is dus heel belangrijk ....

  Tijdens de Tour de France zullen we dus waarschijnlijk overal de kaart van de Tour zien met alleen het woord Bretagne vetgedrukt maar zonder het kader rond de regio Bretagne. Blijkbaar maakt dat sommige mensen blij maar het was eigenlijk natuurlijk al te laat want sinds eind oktober is overal de kaart met het gewraakte kader al verschenen.
  de kaart van de Tour de France met het kader rondom Bretagne
  de kaart van de Tour de France met het kader rondom Bretagne

  de kaart van de Tour de France zonder het kader rondom Bretagne
  de kaart van de Tour de France zonder het kader rondom Bretagne

  Zien we Nestlé Aquarel nog terug in de Tour dit jaar?

  Nestlé AquarelNestlé Aquarel is sponsor en officieel waterleverancier van de Tour de France sinds 2001 en is op dit moment één van de 4 belangrijkste sponsors van de Grande Boucle als lid van de Club du Tour de France.

  Haar contract met de Tour is in oktober 2003 met 6 jaar verlengd en zou dus normaal gesproken lopen tot eind 2009 (het contract wordt geschat op 3 à 4 miljoen euro per jaar). Normaal gesproken zouden we de dokter, de clowns en de gekke brandweerman van de meest populaire reclamecaravaan dus nog twee jaar lang kunnen zien op de wegen van de Tour ...

  Het vreemde is echter dat alle verwijzingen naar de aanwezigheid van Nestlé Aquarel in de Tour de France verwijderd zijn van de officiële website van het watermerk en de website www.leaufficiel.fr - in 2007 voor het eerst online als de Internettak van het dagblad van de reclamecaravaan wat uitgedeeld werd door de auto's van het watermerk die voor de reclamecaravaan uitreden - werkt niet meer en de domeinnaamregistratie is geannuleerd. Wat betreft de speciale rubriek Tour de France op de website van Nestlé Aquarel zou je nog kunnen denken dat de marketingafdeling van Nestlé Aquarel erachter is gekomen dat het niet echt nuttig is een dergelijke rubriek te hebben als die niet meer is bijgewerkt sinds 2005 (zoals ik vorig jaar had opgemerkt), maar het verdwijnen van een site die net nieuw is doet toch erg twijfelen aan de toekomst van de sponsoring van de Tour de France door Nestlé Aquarel.

  Op dit moment wordt het merk op de site van de Tour nog genoemd als lid van de Club du Tour de France, maar in de komende weken/maanden weten we waarschijnlijk pas echt zeker of Nestlé Aquarel aanwezig zal zijn in de Tour of dat een ander merk het officiële water van de Tour de France wordt (na het verdwijnen van Café Grand Mère [waarvoor A.S.O. voorzover ik weet geen vervanger heeft gevonden] zou dit al de tweede drankleverancier van de Tour zijn die ermee stopt ...).

  En de kleine Antoine moet dus waarschijnlijk ook van merk veranderen ... even kijken: wat rijmt er goed? Vittel t'es(t) belle ? ;-) (toevallig maakt Vittel ook onderdeel uit van Nestlé Waters en heeft dat merk sport hoog in het vaandel staan ...).

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 19085x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France 2008| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Salut Thomas,
  bien vu cette info annoncée avant tout le monde, sur la fin de la marque AQUAREL comme sponsor officiel du Tour, qui est remplacée par sa "soeur" VITTEL (groupe NESTLE) accompagnée par la remplaçante de GRAND'MERE par RICORE (groupe Nestlé aussi).
  Et oui, une page se tourne pour Aquarel mais de nouvelles se dessinent graçe à Vittel et Ricoré qui vont être, je l'espère, des marques scénarisées par Idéactif car le groupe Nestlé travaille avec cette agence.
  a+ pour des nouvelles news...

  | JP | zaterdag 12 april 2008 om 10:38:56

 2. Et oui, là-dessus ma boule de cristal a bien fonctionnée ;-).

  Les caravanes de Vittel et de Ricoré vont effectivement être le résultat du travail d'Idéactif qui fait depuis quelques années l'ensemble des caravanes de Nestlé.

  J'avais publié un petit article hier déjà sur le blog Orange dans le Tour mais je n'avais plus eu le temps d'écrire un article complet pour mon blog perso (celui-ci donc). Mon dernier article donne toute la liste et tous les changements au niveau des partenaires du Tour de France.

  à bientôt JP !

  | Thomas Vergouwen | zondag 13 april 2008 om 0:47:19

 3. continuez comme ça !

  | caro | donderdag 17 december 2009 om 23:38:50

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer vijf ?