dinsdag 03 april 2007 om 21u50

UPDATE 9 april 2007: toevoeging 'La P'tite Boucle Nesquik' voor Nesquik.

Na vorige week een artikeltje te hebben geplaatst over hoe de verschillende Toursteden op Internet communiceren over het evenement wat in hun stad in juli plaats zal vinden, is het nu tijd voor de officiële partners van de Tour. Ook hier zullen we weer zien dat sommige merken heel uitgebreid stil staan bij hun sponsoring van de Tour de France 2007, terwijl andere merken het er helemaal niet over hebben. Over het algemeen blijkt de communicatie rondom dit evenement nogal statisch te zijn en soms zelfs al een paar jaar geleden te zijn geschreven zonder daarna nog ge-update te worden.
Een rondje langs de verschillende merken ...

De leden van de Club du Tour de France

  • Champion

    Champion

    Concours de décoration des villes et villagesDe Champion supermarkten zijn officieel partner van de Tour de France en sponsor van de bolletjestrui voor de beste klimmer sinds 1993. Daarnaast is Champion samen met Doublet en Eco-Emballages sponsor van de decoratiewedstrijd voor de steden en dorpen waar de Tour de France doorkomt, het Concours de Décoration des Villes et Villages . Ten slotte is Champion uiteraard aanwezig in de reclamecaravaan waarin zij de bekende rood-witte bolletjespetten uitdelen.
    Op de website van Champion vinden we een artikeltje met een overzicht van alles wat Champion rondom de Tour doet: de bolletjestrui, acties in de verschillende supermarkten, de reclamecaravaan met daarin de Champion ambassadeurs Richard Virenque, Jacky Durand en Eddy Seigneur en de decoratiewedstrijd voor de steden en dorpen waar de Tour de France doorkomt.
  • LCL - Le Crédit Lyonnais

    LCL - Le Crédit Lyonnais

    Sinds 1981 is LCL (Le Crédit Lyonnais) al partner van de Tour de France en sinds 1987 ook sponsor van de gele trui. Daarnaast is LCL uiteraard ook aanwezig in de reclamecaravaan.
    Op haar website heeft LCL in de rubriek sponsoring een speciaal dossier gewijd aan het partnerschap tussen LCL en de Tour de France. Hier vinden we onder andere algemene informatie over dit partnerschap , een vooruitblik op de Tour 2007 en een een terugblik op de Tour 2006 .
    Tijdens de Tour doet LCL verslag van de etappes en zetten zij foto's van iedere etappe online. Vorig jaar ontdekte ik zo bijvoorbeeld dat LCL bijna dezelfde foto had gemaakt als ik: die van mij vind je hier en die van LCL hier (klik op Voir les photos > Etape 17 > foto linksonderaan) .
  • Nestlé Aquarel

    Nestlé Aquarel

    Nestlé Aquarel is het officiële water van de Tour de France sinds 2001. Sinds 2003 is Nestlé Aquarel sponsor van de ceremonie van de etappewinnaar. Daarnaast is Nestlé Aquarel aanwezig in de reclamecaravaan en heeft daarmee al meerdere prijzen gewonnen. Veel mensen staan de reclamecaravaan van Nestlé Aquarel dan ook echt op te wachten om een beetje verfrissing te krijgen (Nestlé Aquarel deelt de 'Eaufficiel du Tour de France en flesjes water uit en geeft mensen een verfrissende douche).
    Op de website van Nestlé Aquarel vinden we een speciaal dossier over het partnerschap met de Tour de France . Hierin vinden we wat algemene informatie over het partnerschap, over de Tour en over de reclamecaravaan. Helaas is deze informatie sinds 2005 niet meer bijgewerkt .
    De werknemers van de Nestlé Aquarel reclamecaravaan hebben vorig jaar, na de Tour de France, nog een speciale website opgezet met daarop allerlei foto's en wat verhaaltjes over de reclamecaravaan.
  • Skoda

    Skoda

    Skoda is partner van de Tour de France sinds 2004 en sponsor van de witte trui (beste jongere renner). Daarnaast levert Skoda de auto's van de organisatie (ASO) en van verschillende wielerploegen en is het merk uiteraard aanwezig in de reclamecaravaan, waar ze onder andere witte petjes uitdelen.
    Op de website van Skoda is een speciaal dossier gewijd aan de Tour de France met daarin informatie over de verschillende etappes, de sponsoring van Skoda, een uitleg van wat Skoda allemaal doet in de Tour en een aantal foto's en video's, maar helaas gaat dit allemaal nog over de Tour de France 2006 en is er nog niets te vinden over de Tour de France 2007.

De officiële partners

De officiële leveranciers

De technische partners

De 'institutionele' partners

  • Ministère des Transports, de l

    Ministerie van Verkeer & Waterstaat

    Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (eigenlijk Ministère des Transports, de l'Equipement, du Tourisme et de la Mer in het Frans) zorgt ervoor dat de wegen waar de Tour over gaat in goede staat zijn en is dus partner van de Tour de France.
    Op de website van het ministerie vinden we alleen een klein artikeltje over de Tour 2006 (een soortgelijk artikeltje bestaat ook voor voorgaande edities). Veel meer hoeven we van het ministerie waarschijnlijk ook niet te verwachten ...
  • Assemblée des Départements de France

    Vereniging van Departementen van Frankrijk

    Aangezien het beheer van een deel van de wegen overgedragen is van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat aan de Vereniging van Departementen van Frankrijk (eigenlijk de Assemblée des Départements de France) zijn zij sinds een paar jaar ook partner van de Tour de France.
    Op hun website wordt geen aandacht besteedt aan de Tour.
  • Eco-Emballages

    Eco-Emballages

    Eco-Emballages is de 'milieu-partner' van de Tour (en ook van Paris-Nice) en maakt het tijdens een aantal etappes mogelijk om gescheiden afval in te zamelen. Waarschijnlijk zullen zij ook weer aanwezig zijn in de reclamecaravaan, net als vorig jaar met de grote gele vuilnisbakken. Daarnaast is Eco-Emballages samen met Doublet en Champion sponsor van de decoratiewedstrijd voor de steden en dorpen waar de Tour de France doorkomt, het Concours de Décoration des Villes et Villages .
    Op haar website staat een artikeltje met wat uitleg over dit partnerschap met de Tour de France .
  • Agence Régionale Pour l

    Agence Régionale Pour l'Environnement (ARPE) Midi-Pyrénées

    Op de website van de ARPE Midi-Pyrénées vinden we geen informatie over de Tour de France en het wordt dus ook niet echt duidelijk waarom zij partner zijn van de Tour.
  • Agence de l

    Agence de l'Environnement et de la Maîtrise de l'Energie (ADEME)

    Ook de website van ADEME bevat geen enkele informatie over de Tour de France.

De officiële uitzenders

  • France 2France 3

    France 2 / France 3

    France 2 en France 3 zijn de officiële uitzenders van de Tour de France.
    Tijdens de Tour de France verzorgen zij uiteraard ook op Internet een live verslaggeving, maar op dit moment is op de speciale website ook al wat informatie te vinden over de Tour de France 2007.


Ik heb geprobeerd dit artikeltje zo compleet mogelijk te schrijven, maar mocht u nog andere informatie over deze partners op Internet hebben gevonden die de moeite waard is om hier vermeld te worden, laat het dan gerust even weten door uw reactie hieronder achter te laten. Ook andere reacties op dit artikeltje zijn natuurlijk welkom!!

Ook dit artikel zal in de komende maanden weer bijgewerkt worden als deze partners meer informatie op hun websites plaatsen.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

6 reacties | 19763x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2007 | Marketing

Reacties

Er zijn 6 reacties!
  1. la flamme rouge du dernier kilométre, c'est pas Doublet, c'est Movico. Elle existe depuis 2001, Doublet n'est fournisseur que depuis 2002.
    J'ai retrouvé cette page Doublet http://www.doublet.fr/doublet/doublet_sur_le_tour.html sur leur participation au Tour 2005. Il y est mieux décrit leurs activités et leurs moyens...

    | Harry | dinsdag 24 april 2007 om 13u09

  2. Merci Harry pour ces infos !

    Je viens de mettre l'article à jour avec ces infos. C'est dommage que Doublet n'a plus mis à jour sa page depuis 2005 :-(.

    | Thomas Vergouwen | vrijdag 27 april 2007 om 22u22

  3. LCL profite de son partenariat de longue date du maillot jaune pour sortir une carte visa collector avec 3 visuels (une nouveauté en France).
    On peut choisir un coureur en maillot jaune, un dérailleur qui rappelle pas mal les génériques de France Tv, et un autre cycliste stylisé argenté).
    La carte apporte en plus des fonctionnalités habituelles quelques avantages dans le monde du vélo (3 numéros de Vélo Mag, des réductions chez certains revendeurs ...)
    Accessible au nouveau souscripteur, mais aussi au possesseur d'une carte moyennant 9€50. J'adore l'idée d'avoir un maillot jaune dans mon portefeuille !

    | François | maandag 25 juni 2007 om 20u20

  4. Bonjour François,

    J'avais effectivement vu des infos sur la carte Cléo Vélo de LCL il y a quelque temps. Ça me fait d'ailleurs penser à ce que je dois mettre à jour cet article (et celui sur les villes), mais ce dernier temps je n'ai pas trop eu le temps de le faire ... Vous savez maintenant pourquoi ;-).

    L'idée d'avoir un maillot jaune dans son portefeuille est pas mal effectivement ... encore faut-il être client de LCL ;-).

    Je vais donc voir si je trouve un peu de temps bientôt pour le faire !!

    | Thomas Vergouwen | maandag 25 juni 2007 om 21u29

  5. erreur pour Brandt :sur son site on parle des news,des classements du tour de France.des prix du combatif de chaque jour. et on trouve même des vidéos de remise de ce prix de la combativité.cordialement www.brandt.com

    | lebegue | maandag 30 juli 2007 om 09u10

  6. Bonjour lebegue,

    Brandt a effectivement crée un site dédié au prix de la combativité et un site sur le casting pour ses hôtesses mais cela a été fait après la publication de mon article ...

    Comme tu l'as peut-être vu, j'étais moi-même dans le Tour de France pour faire le blog Orange dans le Tour et du coup je n'ai plus pu mettre à jour mon blog depuis quasiment mi-juin ...

    | Thomas Vergouwen | dinsdag 31 juli 2007 om 23u40

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer twee ?