home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Tour de France 2008: ploegenselectie bekend gemaakt

Toegevoegd: donderdag 20 maart 2008 om 23:15:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tour de France 2008: ploegenselectie bekend gemaaktHet wachten wordt eindelijk beloond: ASO wilde eerst zien hoe Parijs-Nice 2008 alvorens de selectie van wielerploegen die uitgenodigd worden voor de Tour de France 2008 aan te kondigen, maar nu is het dan eindelijk zover.

  Uiteindelijk is het een lijstje geworden zonder al te veel verrassingen: zonder Astana, met de 17 andere UCI ProTour ploegen en 3 extra ploegen: 2 ervan die op zijn minst al éénmaal eerder de Tour gereden hebben (Agritubel en Barloworld) en één nieuwe ploeg voor de Tour (Slipstream Chipotle).

  Agritubel en Barloworld: niet verrassend

  De uitnodigingen voor Agritubel en Barloworld waren eigenlijk wel te verwachten:
  - Agritubel maakt onderdeel uit van het Tour de France peloton sinds 2006 en heeft één etappe-overwinning op haar naam staan (de 10de etappe van de Tour de France 2006: Juan Miguel Mercado)
  - Barloworld was de verrassende nieuweling in de Tour de France 2007 en heeft laten zien de uitnodiging verdiend te hebben met met name de bolletjestrui van Juan Mauricio Soler en twee etappe-overwinningen (9de etappe: Juan Mauricio Soler en 11de etappe: Robert Hunter). Of zoals Claudio Corti tegen mij zei tijdens de Tour: de ploeg verdiende deze uitnodiging vanwege haar sportieve prestaties

  De verrassingsuitnodiging van 2008: Slipstream-Chipotle

  De uitnodiging voor de Slipstream Chipotle ploeg kwam wellicht iets minder verwacht: alhoewel de ploeg al een uitnodiging had gekregen voor Paris-Nice van afgelopen week was het niet echt de ploeg die zich het meeste had laten zien buiten de UCI ProTour ploegen om. Een ploeg als Skil-Shimano heeft veel betere prestaties laten zien tijdens deze Race naar de zon met met name de bolletjestrui van Clément Lhotellerie en de goede prestaties van Hubert Dupond. Alleen Trent Lowe kan eventueel tot de positieve verrassingen van deze Paris-Nice 2008 gerekend worden.

  De gemiste uitnodiging: Skil-Shimano

  Na het ontvangen van haar uitnodiging voor Paris-Nice had Skil-Shimano eerst laten weten niet aan de Tour te willen deelnemen voordat dat eventueel toch tot de mogelijkheden gerekend werd ... Na een uitstekende Paris-Nice waar Clément Lhotellerie de bolletjestrui wist te pakken, had de ploeg in de Nederlandse pers laten weten dat de kans om uitgenodigd te worden voor de Tour de France 2008 90% was. Uiteindelijk heeft de organisator van de Tour de France toch gekozen voor de Amerikaanse in plaats van de Nederlandse ploeg met haar keuze voor Slipstream-Chipotle.

  De redenen hiervoor zijn niet bekend, maar deze beslissing zou wel eens gebaseerd kunnen zijn op het "ready for the Tour" niveau van de ploeg: Skil-Shimano zou zeker moeite hebben gehad om een ploeg samen te stellen die in staat zou zijn een etappekoers van 3 weken zoals de Tour de France uit te rijden.

  De lijst van uitgenodigde wielerploegen voor de Tour de France 2008

  Hieronder vindt u de volledige lijst van wielerploegen die uitgenodigd zijn voor deelname aan de Tour de France 2008 die op 5 juli vertrekt vanuit Brest (zie hier het volledige parcours van de Tour de France 2008). De lijst is geordend per land waar de ploegen officieel gevestigd zijn:Zoals gebruikelijk kan iedere ploeg 9 renners selecteren voor deelname aan de Tour de France 2008 en in totaal zal het peloton dus 180 renners tellen bij het vertrek van de Tour vanuit Bretagne.

  Uiteraard heeft de organisator van de Tour de France deze ploegenselectie bekend gemaakt onder voorwaarde dat de ploegen de ethiek en eerlijkheid die op de eerste plaats komen in het wielrennen respecteren.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1655x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2008 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus zeven ?