zondag 03 februari 2008 om 23u19

De Franse wielerploeg Française des Jeux voor 2008 is afgelopen donderdag officieel gepresenteerd. Terwijl de ploeg vasthoudt aan een politiek van jonge renners, gokt de sponsor op successen in de toekomst met het goede nieuws dat tijdens deze presentatie werd aangekondigd!

Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en 16 van de 27 renners van 25 jaar of jonger, is de Franse ploeg in 2008 de jongste ProTour ploeg. Wat dat betreft blijft de ploeg dus vasthouden aan zijn bestaande principes en aan de wens van zijn sponsor: de samenstelling van de ploeg is gedaan met het jeugdige karakter in gedachten want - naast het vertrek van Ludovic Auger, Carlos Da Cruz, Christophe Detilloux en Thierry Marichal die hun carrière eind vorig seizoen beëindigden en Johan Lindgren die stopt met wielrennen na één jaar als professional - werden de contracten met Bradley McGee (binnenkort 32; is naar Team CSC gegaan) en Ian McLeod (27; terug gegaan naar Zuid-Afrika om bij MTN Cycling te gaan rijden) niet verlengd.
Daarnaast is de jonge Fransman Fabien Patanchon (24) vertrokken naar de Spaanse ploeg met Franse sponsor Caisse d'Epargne terwijl de Zweed Thomas Lövkvist gekozen heeft voor de Duitse ploeg Team High Road.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De nieuwelingen

De 9 nieuwelingen van de Française des Jeux wielerploeg zijn met name jonge renners (gemiddelde leeftijd van 23 jaar), waaronder drie Franse neo-profs:
- Jérôme Coppel (21)
- Yoan Offredo (21)
- Anthony Roux (20)
Deze drie jonge renners maakten deel uit van het Cycle Formation programma van Française des Jeux wat het mogelijk maakt de start van een sportieve carrière te combineren met een goede opleiding voor het geval het niet lukt en voor na deze carrière.

De andere nieuwelingen zijn:
- de Wit-Rus Yauheni Hutarovitch (24) die van Roubaix Lille-Métropole komt
- de wat minder jonge Yoann Le Boulanger (32), een Fransman die vorig jaar nog het lichtblauwe Bouygues Telecom tenue droeg
- Guillaume Levarlet, een jonge Fransman (22) afkomstig van Auber 93
- de Belg Gianni Meersman (22) die in 2007 nog bij de Amerikaanse Discovery Channel ploeg reed
- een andere Belg, Tom Stubbe (26) die Chocolade Jacques heeft verlaten om de ploeg met het klavertje vier te komen versterken
- een derde Belg die samen met Stubbe bij Chocolade Jacques reed, Jelle Vanendert (22, binnenkort 23)

De renners die de ploeg met het witte shirt trouw zijn gebleven

Uiteraard waren er niet alleen maar nieuwe renners: de 9 nieuwelingen hebben zich gevoegd bij een bestaande ploeg van 18 renners.

Sandy Casar, tijdens de Tour de France 2007 - klik om hem groter te zienDe kopmannen:
- de Belg Philippe Gilbert, 25, is dé kopman van de ploeg en Marc Madiot, de manager, gaf aan dat hij wellicht een klassieker als Milaan-San Remo kan winnen
- de Fransman Sandy Casar (foto) die gisteren zijn 29ste verjaardag vierde en die zich waarschijnlijk in de Tour zal laten zien, net als vorig jaar toen hij de 18de etappe won (op 27 juli 2007)

De ouderen van de ploeg:
- Frédéric Guesdon (Fransman, 36) die waarschijnlijk met name aan de klassiekers mee zal doen
- Christophe Mengin (Fransman, 39)

De andere renners:
- Sébastien Chavanel (Fransman, 26)
- Mickaël Cherel (Fransman, 21), die bij Française des Jeux tijdens het seizoen 2007 prof-wielrenner is geworden
- Mickaël Delage (Fransman, 22) die op de 4de plek eindigde in de Tour Down Under 2008
- Rémy Di Grégorio (Fransman, 22), in 2007 nog de beste klimmer in de Dauphiné Libéré
- Arnaud Gérard (Fransman, 23)
Matthieu Ladagnous, tijdens de Tour de France 2007 - klik om hem in het groot te zien
- Timothy Gudsell (Nieuw-Zeelander, 23, binnenkort 24)
- Lilian Jégou (Fransman, 32)
- Sébastien Joly (Fransman, 28) die zijn come-back maakt in het peloton na een jaar afwezigheid vanwege kanker
- Matthieu Ladagnous (Fransman, 23; foto)
- Cyrille Monnerais (Fransman, 24)
- Françis Mourey (Fransman, 27)
- Jérémy Roy (Fransman, 24)
- Benoît Vaugrenard (Fransman, 26), Frans kampioen tijdrijden in 2007
- Jussi Veikkanen (Fin, 26)

De doelstellingen voor het seizoen 2008

De ploeg Française des Jeux richt zich in 2008 met name op drie grote evenementen: de Olympische Spelen in Peking, de Giro d'Italia en de Tour de France.

Daarnaast zijn de Belgische nieuwelingen met name aangetrokken voor de noorderlijke klassiekers.

De ploegleiding

In de leiding van de ploeg is eigenlijk geen verandering gekomen: Marc Madiot blijft general manager en de ploegleiders zijn zijn broer Yvon Madiot, Martial Gayant, Franck Pineau (de vader van Cédric Pineau van de AG2R-La Mondiale ploeg) en Thierry Bricaud.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De verlenging van het sponsorcontract

Christophe Blanchard-Dignac, Algemeen Directeur van Française des Jeux zei tijdens de presentatie: Bij Française des Jeux zijn we al 11 jaar fan van het wielrennen. Al deze jaren hebben we het lef en temperament van onze renners en hun begeleiders gezien, maar ook van de supporters. Vervolgens bevestigde hij de verlenging met twee jaar van het sponsorcontract met de wielerploeg van Marc Madiot: De ondernemingsraad van Française des Jeux heeft unaniem aangegeven door te willen gaan met onze investering in het wielrennen voor nog eens twee jaar, dat wil zeggen in 2009 en 2010.

Hij voegde daar echter wel aan toe: De volgende vergadering met de ondernemingsraad is in juni om hen te vertellen of er vooruitgang is geboekt in de strijd tegen doping na de inwerking treding van het biologisch paspoort en om duidelijk te maken op welke manier Française des Jeux een financiële en sportieve bijdrage zal leveren.

Wat betreft de conflicten tussen de organisatoren van de grote ronden en de UCI zei hij: Vorig jaar vroeg ik nog "heeft de ProTour nog een toekomst?". Ik denk dat we nu weten waar we op kunnen rekenen. Het vraagteken is niet meer nodig. Het enige wat wij willen is deelnemen aan de Tour de France en de andere grote wedstrijden.
De Française des Jeux 2008 ploegfoto

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

11 reacties | 12019x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Ploegpresentatie 2008 | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Marketing

Reacties

Er zijn 11 reacties!
  1. Eigenlijk zou je bij alle ploegenpresentaties uitgenodigd moeten worden... Kun je overal zo'n leuk verslag van schrijven ;-)

    | Meggie | dinsdag 05 februari 2008 om 18u26

  2. I\'d like to wish the team every success for the season. Can you tell me when the replica team kit will be available in the shops or online?

    | nick porter | woensdag 06 februari 2008 om 12u56

  3. Hi Nick!

    The replica team kit is already available for some teams (online), but for most teams it will become available in March/April (the "historical" start of the cycling season even though it now starts in January already ...). I think Française des Jeux' team kit will be available around that time as well. They currently still propose their 2007 kit here though.

    Strangely they don't have the bibshorts, but only the normal shorts ...

    | Thomas Vergouwen | zondag 10 februari 2008 om 14u28

  4. Thanks Thomas. I don't know if you or anyone else connected with the team has any idea if any shops in the UK stock the team kit. I have been searching unsuccessfully on the web! Many thanks, Nick

    | nick porter | vrijdag 15 februari 2008 om 11u01

  5. Check http://www.trikotboerse24.com/english/. Here they sell pro tour outfits by Nalini.

    | peter | vrijdag 22 februari 2008 om 00u42

  6. Goededag heeft eddy van hasselt ook bij deze ploeg gezeten???

    | Carlo | maandag 19 mei 2008 om 11u59

  7. Hallo Carlo,

    Voorzover ik weet niet hoor ...

    Groeten,

    | Thomas Vergouwen | maandag 19 mei 2008 om 20u06

  8. chavanel tu é tro booooooooooo

    | dauphin | zondag 13 juli 2008 om 20u14

  9. chavanel tu é tro booooooooooo

    | dauphin | zondag 13 juli 2008 om 20u14

  10. Bonsoir .
    Je vous envoie ce mail pour vous dire que je suis un grand fan de Cyclisme , je regarde les courses à la télé , j'adore le tour de France , et je suis un grand fan de l'equipe la Française des Jeux , j'habite à Langres en Haute- Marne , mon rève c'est de rencontrer un jour Sébastien Chavanel de le voir en vrai , de pouvoir discuter avec de vélo , j'adore aussi son frère Sylvain qui lui est dans une autre équipe , je vous laisse , bravo à l'équipe Française des Juex pour ce qu'elle fait dans le vélo , bonne soirée à vous TOUS .

    | Leseur | woensdag 01 oktober 2008 om 23u39

  11. Bonjour Leseur,

    Pour avoir l'occasion de rencontrer les frères Chavanel, je pense que tu trouveras peut-être ton bonheur dans le Tour de France 2009 car si les rumeurs se confirment il y aura une arrivée à Vittel le 16 juillet et un départ le 17 juillet. Au départ les coureurs sont relativement disponibles (surtout si on compare à d'autres sports où les joueurs sont quasiment inaccessibles !), donc je pense que le 17 juillet ça vaut le déplacement !

    On se verra peut-être là-bas alors ! ;-)

    | Thomas Vergouwen | zaterdag 04 oktober 2008 om 14u52

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus vier ?