donderdag 10 januari 2008 om 22u29

Vandaag heeft de Duitse ploeg Team Milram zijn renners voor 2008 gepresenteerd.

Nieuw in het team zijn met name de nieuwe organisatie, een nieuwe thuisbasis voor het team in Dortmund, een jongere ploeg, nieuwe doelstellingen en een uitgebreid anti-doping programma.


Gerry van Gerwen, de nieuwe general manager van de ploeg zei: ik ben blij een Duits team te kunnen presenteren dat - met een groot aantal jonge renners - mogelijkheden biedt voor de toekomst. De nieuwe organisatie van Team Milram is een voorbeeld in het nieuwe wielrennen.

Team Milram is sinds VeloCity GmbH het Italiaanse bedrijf Ciclosport heeft opgekocht in handen van dit Duitse bedrijf en de ploeg is meeverhuisd naar zijn nieuwe eigenaar in Dortmund. Om regelmatig contact te hebben met de renners en beter met ze te kunnen samenwerken wil Van Gerwen dat de renners van het team in de buurt van Dortmund komen wonen en trainen.

Met de verandering van eigendom van het team is de ploeg nog Duitser geworden - 12 van de 27 renners zijn Duits - en dat wordt op prijs gesteld door de Duitse sponsor Milram, melk- en melkproductenmerk.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De doelstellingen van de ploeg

De ploeg wil zich met name laten zien in de Duitse wedstrijden, maar uiteraard ook in de Tour de France die ook erg populair is in Duitsland.
Naast de Duitse wedstrijden zal Milram uiteraard meedoen aan de ProTour wedstrijden (dat moet ook wel aangezien de ploeg een ProTour licentie heeft).

Het laatste jaar voor Erik Zabel

Eén van de Duitse renners van de ploeg, de sprinter Erik Zabel, heeft tijdens de ploegpresentatie nog eens laten weten dat hij aan het einde van het nieuwe seizoen stopt met het profwielrennen.

100% zeker is dat echter nog niet want tegen het Franse persbureau AFP zei hij: "Ik denk dat dit mijn laatste seizoen op de fiets is. Mocht ik echter merken dat ik er op de fiets nog steeds erg veel plezier in heb of als Alessandro Petacchi me vraagt nog met hem te rijden dan zal ik er nog eens over nadenken.".
Het Team Milram tijdens de ploegpresentatie voor de Tour de France 2007 in Londen
Het Team Milram tijdens de ploegpresentatie voor de Tour de France 2007 in Londen - Photo: Thomas Vergouwen

Het anti-doping programma

Net als Rabobank vond de ploeg het nodig om een groot deel van zijn presentatie te wijden aan zijn nieuwe anti-doping programma.
De ploeg heeft dus uitgelegd dat het bestaande anti-doping programma uitgebreid is en nu gebaseerd is op vijf principes: de officiële regels, vrijwillige extra afspraken, meer maatregelen ter voorkoming van doping, meer transparantie en duidelijke gevolgen voor iedereen.

Team Milram volgt de regels van de UCI, de WADA, het IOC en de anti-doping commissies van de 7 landen waar de renners vandaan komen.

Tijdens het seizoen 2008 worden de renners van Milram 600 keer gecontroleerd, onder andere voor het biologisch paspoort. Daarnaast zal de Deense expert Dr. Rasmus Damsgaard met de ploeg samenwerken om 8 bloedmonsters van iedere renner onafhankelijk van de ploeg te controleren.

Net als Rabobank zal Milram het ADAMS systeem gebruiken voor het registreren van de whereabouts van de renners.

De sponsors van het team

Naast Milram wordt de ploeg ook gesponsord door:
> Colnago voor de fietsen
> Shimano voor de fietsonderdelen en schoenen
> Škoda voor de teamauto's
> SMS Santini voor de kleding
> Garmin voor de GPS systemen voor fiets en auto
> Specialized voor de helmen
> Le Coq Sportif voor de vrijetijdskleding
> Lausitzer Fruchtkonserven voor de jam, fruit en frisdrank
> en minder belangrijke sponsors zoals Panaracer, Prologo voor de zadels, FSA voor het stuur, Sapo, Elite voor de bidons, Tecar, SportsBalm en Multipower

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De renners

De renners van Team Milram in 2008 zijn:
- Vittorio Algeri
- Igor Astarloa
- Luca Barla
- Volodymyr Diudia
- Markus Eichler
- Artur Gajek
- Sergio Ghisalberti
- Ralf Grabsch
- Andrey Grivko
- Dennis Haueisen
- Matej Jurco
- Christian Knees
- Christian Kux
- Brett Lancaster
- Martin Müller
- Alberto Ongarato
- Alessandro Petacchi
- Enrico Poitschke
- Elia Rigotto
- Dominik Roels
- Fabio Sabatini
- Björn Schröder
- Sebastian Schwager
- Niki Terpstra
- Martin Velits
- Marco Velo
- Peter Velits
- Erik Zabel
Team Milram 2008
Team Milram 2008 - Photo: Team MILRAM

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 6685x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Marketing | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Ploegpresentatie 2008

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. cet une équipe

    | simon | woensdag 23 januari 2008 om 16u13

  2. cet une équipe

    | simon | woensdag 23 januari 2008 om 16u13

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus zeven ?