home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parkoers van de twee laatste etappes van de Tour de France 2024 aangekondigd: Nice, col de la Couillole en Monaco van de partij!

Toegevoegd: maandag 13 maart 2023 om 14:24:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parkoers van de twee laatste etappes van de Tour de France 2024 aangekondigd: Nice, col de la Couillole en Monaco van de partij!Na de aankondiging van het Grand Départ van de Tour de France 2024 in Italië, waarvan wij u al de gedetailleerde kaarten op Open Street Maps aan hebben kunnen bieden, heeft Amaury Sport Organisation vandaag de details bekend gemaakt van de laatste twee etappes van de Tour de France 2024 die, vanwege de Olympische Spelen in Parijs, de renners niet zullen zien stralen op de Champs-Elysées in Parijs maar ze zullen zien in de buurt van Nice en Monaco, zoals begin december 2022 al aangekondigd werd.


  Nice > Col de la Couillole via een bergachtig parkoers en een tijdrit die ook niet gemakkelijk zal zijn tussen het Prinsdom van Monaco en de Place Masséna in Nice, dat is wat de 111de editie van de Tour de France af zal sluiten, minder dan een week voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024 in Parijs!

  Het parkoers van de twee laatste etappes van de Tour de France 2024

  Na de start vanuit Italië (3 volledige etappes .. en misschien de start van de 4de etappe?) volgt de Tour de France 2024 een parkoers was - zoals gebruikelijk - zal worden besproken op basis van de analyse van de geruchten in september en oktober 2023 om zo de verschillende etappesteden te ontdekken. Wat betreft de laatste twee etappes kennen we nu dus al de details. De bijzondere organisatie vanwege de Olympische Spelen in Parijs, die het onmogelijk maken om de gebruikelijke finish te organiseren op de Champs-Elysées minder dan een week voor de start van de Olympische Spelen, hebben ertoe geleid dat de inhoud van deze twee etappes veel eerder dan gebruikelijk bekend gemaakt is.

  En wat er op het programma staat zal niet eenvoudig zijn voor de renners die na 3 weken bijna terugkeren op het punt waar ze Frankrijk binnen reden, met een korte bergetappe vol met klimmetjes en een individuele tijdrit als slotrit, die ook niet eenvoudig zal zijn voor alle deelnemers. Hierdoor blijft het spannend tot het einde en wellicht gaat de kop van het algemeen klassement nog op de schop, net als in 2020 tussen Primož Roglič en Tadej Pogačar of zoals het spannende einde met Greg LeMond en Laurent Fignon in 1989 toen de Amerikaan slechts 8 seconden voor de Fransman eindigde, het kleinste tijdverschil in de geschiedenis van de Tour.

  20/ zaterdag 20 juli 2024 - Nice > Col de la Couillole - 132 km

  De voorlaatste etappe van de Tour de France 2024 zal een bergetappe zijn met start in Nice.

  Deze etappe is kort, slechts 132 kilometer, maar bevat een opeenvolging van klimmetjes, waaronder die naar de finish die dus ook bergop is.

  Deze etappe lijkt op de etappes die we de laatste jaren aan het einde van Paris-Nice zien. De etappe begint vlak richting het achterland van Nice, waar de weg al snel bergop zal gaan om te beginnen aan de klim van de Col de Braus (1.002 m). Een stukje verderop beklimmen de renners dan de Col de Turini (1.607 m) en na een stukje in de vallei met de sprint in Saint-Martin Vésubie (923 m), staat de Col de la Colmiane (1.500 m) dan op het programma. Na de lange afdaling daarvan is het dan alweer tijd voor de slotklim naar de Col de la Couillole die afgelopen zaterdag nog op het programma van Paris-Nice 2023 stond!

  21/ zondag 21 juli 2024 - Monaco > Nice - individuele tijdrit - 35,2 km

  De laatste dag van de Tour de France 2024 zal bij wijze van uitzondering een tijdritdag zijn. De afgelopen jaren waren we namelijk gewend geraakt aan de tijdrit de dag voor de slotrit maar ditmaal zal de tijdrit de slotrit zijn! We zullen dus niet zoals gebruikelijk de champagneglazen zien op de wegen van deze laatste etappe.

  Ditmaal zullen de renners één voor één van start gaan in Monaco, net als voor de eerste etappe in 2009 (maar toen betrof het een tijdrit met start én finish in Monaco). Ze klimmen dan naar La Turbie en vervolgens naar de Col d'Eze voordat ze afduiken richting Nice om daar een stukje op en neer te rijden op de Promenade des Anglais en vervolgens naar de finish op het Place Masséna.

  MEER INFORMATIE VOLGT, met name de gedetailleerde routekaarten op Open Street Maps!  📷 illustratiefoto: de vlaggen die verwijzen naar de etappes van het einde van de Tour de France 2024 met het logo I Love Nice - © A.S.O. / Philippe Viglietti

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 1342x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2024| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Un petit tour par la Bonette pour l'étape 19 ça serait vraiment cool ;-)

  | benji du 63 | maandag 13 maart 2023 om 21:29:46

 2. Je suis très content du chrono final dans un décor grandiose, avec un profil interessant.

  Par contre je suis beaucoup moins convaincu par cette avant dernière étape.Je trouve que l'idée de l'enchainement de col ne suffit pas;pour que l'étape soit interessante il faudrait des profils de cols variés.Les 4 cols présentés ont de pourcentages très régulier, sans haute altitude;et surtout ,elle part de Nice;c qui m'effraie c'est que j'ai peur qu'encore une fois, toute une partie des Alpes du Sud (les Alpes de Haute Provence), le coin qui a le moins de moyen financier des Alpes du Sud soit encore snobé , malgré l'interêt de la vallée de l'Ubaye.

  | arpettaz | dinsdag 14 maart 2023 om 15:40:24

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer negen ?