zaterdag 23 maart 2019 om 21u30

Terwijl op 10 januari jongstleden door Amaury Sport Organisation (A.S.O.) al de deelname van een Belgische ploeg (Wanty-Groupe Gobert) en een Franse ploeg (Cofidis, solutions crédits) naast de 18 UCI WorldTeam ploegen bekend werd gemaakt, kondigde de organisator van de Tour de France gisteren de twee laatste wildcards aan voor de deelname aan de Tour de France 2019 die in Brussel van start gaat over 106 dagen (zaterdag 6 juli 2019).

In dit artikel kunt u lezen wie de 22 ploegen zijn die deel zullen nemen aan deze 106de editie van de Grande Boucle.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De 18 UCI WorldTeams

De UCI WorldTeams, in totaal 18, zijn per definitie uitgenodigd voor deelname aan de Tour de France. Dit jaar betreft dat dus de volgende ploegen:
  • AG2R La Mondiale Frankrijk
  • Astana Pro Team Kazachstan
  • Bahrain-Merida Bahrein
  • Bora-Hansgrohe Duitsland
  • CCC Team Polen
  • Deceuninck - Quick-Step België
  • EF Education First Verenigde Staten
  • Groupama-FDJ Frankrijk
  • Lotto Soudal België
  • Movistar Team Spanje
  • Mitchelton-Scott Australië
  • Team Dimension Data Zuid-Afrika
  • Team Jumbo-Visma Nederland
  • Team Katusha Alpecin Zwitserland
  • Team Sky Verenigd Koninkrijk
  • Team Sunweb Duitsland
  • Trek-Segafredo Verenigde Staten
  • UAE Team Emirates Verenigde Arabische Emiraten

De 4 op basis van een wildcard uitgenodigde ploegen

De 4 ploegen die uitgenodigd zijn door de organisator van de Tour de France en die dus de lijst van 22 deelnemende ploegen aan de Tour de France 2019 compleet maken zijn:
  • Cofidis, solutions crédits Frankrijk
  • Direct Energie Frankrijk
  • Team Arkéa-Samsic Frankrijk
  • Wanty-Groupe Gobert België


De deelnemende ploegen aan de Tour de France 2019


Voor de twee laatste uitnodigingen, toegekend aan Direct Energie en Arkéa-Samsic, waren meerdere ploegen kandidaat en met name Vital Concept-B&B Hôtels die voor de tweede keer in haar 2-jarig bestaan buiten de boot valt.

Andere ploegen, zoals bijvoorbeeld Delko Marseille Provence, zijn waarschijnlijk niet eens echt overwogen want de keuze was al moeilijk genoeg tussen de twee ploegen die gisteren aangekondigd zijn en Vital Concept-B&B Hôtels. Uiteindelijk blijken namen als Lilian Calmejane (etappewinnaar in 2017), Adrien Petit en Niki Terpstra (7 deelnames aan de Tour) voor Direct Energie of Warren Barguil (winnaar van het bergklassement en van twee etappes in de Tour de France 2017) en André Greipel voor Arkéa-Samsic toch beter te klinken dan die van Bryan Coquard (die nooit zijn kans waar heeft kunnen maken om een etappe te winnen in zijn 3 Tourdeelnames tussen 2014 en 2016), Pierre Rolland (winnaar van twee etappes, in 2011 en 2012, en beste jongere in 2011) en Arthur Vichot voor Vital Concept-B&B Hôtels.

De Bretonse ploeg is uiteraard hevig teleurgesteld, terwijl de twee andere Franse ploegen met blijheid hun selectie aankondigen:
  • Met hevige teleurstelling hebben de lezen van VITAL CONCEPT-B&B HOTELS deze vrijdagochtend kennis genomen van de informatie dat de club niet zal deelnemen aan de Tour de France komende maand juli. Aanwezig in de Pro Continental divisie voor het tweede achtereenvolgende seizoen, hoopte de Bretonse ploeg terecht op een uitnodiging voor deelname aan de grootste wielerwedstrijd ter Wereld dit jaar. Na de aankondiging van ASO van de lijst van tweeëntwintig uitverkozen ploegen voor de komende Tour de France liet Jérôme Pineau, algemeen manager van de club, zijn teleurstelling blijken:

    "Deze aankondiging is een zware klap voor de gehele club, staff, renners en fans. Onze vijftig werknemers en onze sponsors begrijpen niet dat wij zijn uitgesloten van deelname aan dit belangrijke evenement van de internationale wielerkalender.
    Na ons eerste seizoen en sinds begin 2019 hebben wij aangetoond dat wij in staat zijn deel te nemen in de Tour de France en daar goede resultaten te kunnen behalen. Deze winter hebben wij de opmerkingen van ASO in gedachte gehouden toen we een "all-terrain" ploeg samenstelden met renners die het goed kunnen doen in de bergen, aanvallend en met ervaring. Ondanks dat blijkt dat niet voldoende te zijn. Het is moeilijk te accepeteren maar het is aan ons om aan te tonen dat de beslissing van de organisator van de Tour niet de juiste was. Wij zullen door blijven gaan om goede resultaten te behalen die ons in staat zullen stellen punten te scoren voor de komende selecties en wielerseizoenen.
    Het uitblijven van de uitnodiging roept ons project uiteraard enigszins tot halt maar alle leden en sponsors blijven er vertrouwen in hebben. Wij hebben lange termijn ambities en de club heeft toekomst, met of zonder deelname aan de Tour de France 2019. We moeten een challenge opnemen en met onze sponsors, die net zo teleurgesteld zijn als ik vandaag, zijn we bewust van het feit dat we nog harder moeten vechten. We blijven doorgaaan in onze richting, een innovatieve en ambitieuze richting. Onze inspanningen zullen uiteindelijk beloond worden.
    "


Als een soort van goedmakertje wordt de Vital Concept-B&B Hôtels ploeg ook dit jaar weer wel uitgenodigd voor deelname aan het Critérium du Dauphiné, naast de 18 UCI WorldTeams en Cofidis, solutions crédits ; Team Arkéa-Samsic en Wanty-Groupe Gobert.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Meer informatie over de Tour de France 2019

Wilt u alles weten over de Tour de France 2019? Lees dan de andere artikelen van velowire.com hierover, en met name:

> Presentatie van het parcours: bergachtig in een decor van de 100 jaar van de Gele Trui

> Het parcours van de eerste etappes van de Tour de France 2019 op Open Street Maps/Google Earth

... en binnenkort alle informatie over de sponsors van de Tour de France 2019 (met behoorlijk wat nieuws) en het volledige parcours op Google Maps / Open Street Maps / Google Earth (zo snel mogelijk, maar dat zal pas in juni zijn .. want de benodigde informatie wordt pas laat door de organisator bekend gemaakt)!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 13448x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2019

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Je pense qu'ASO, pour le bien du Cyclisme (Pro) français aurait pu engager une 23e équipe.
    Histoire de ne pas dégouter les gros sponsors potentiels de l'hexagone d'investir dans le cyclisme.

    L'argument numéro 1, le nombre de coureurs qui engendrerait plus de chutes ne me convainc pas.
    En 2017 nous avions au départ 22 équipes de 9 coureurs, soit 198 coureurs.
    En 2018 nous avions au départ 22 équipes de 8 coureurs, soit 176 coureurs.

    Avoir au départ du Tour 2019 23 équipes de 8 coureurs, soit 184 coureurs, serait quand même un peloton inférieur de 14 unités que celui de 2017 non?

    J'ai vu des chutes cette année avec des pelotons bien moindres...

    Cordialement

    | Pierre LACOUE | zaterdag 30 maart 2019 om 12u56

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus zes ?