dinsdag 10 november 2015 om 10u54

Afgelopen vrijdag kreeg Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) de prijs uitgereikt voor het eindklassement van de Coupe de France PMU 2015 (de kalender van 16 Franse ééndagswedstrijden). Zo bleef - na 2012 met Samuel Dumoulin, die de prijs ook in 2013 won voor de AG2R La Mondiale ploeg, en Julien Simon vorig jaar - deze prijs in de Cofidis ploeg.

Ter gelegenheid van de prijsuitreiking die georganiseerd werd door de Ligue Nationale de Cyclisme (de Franse Professionele Wielerbond) in het Hippodrome van Vincennes (in samenwerking met de sponsor PMU natuurlijk), heeft velowire.com een paar filmpjes gemaakt, van de prijsuitreiking en een interview met Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits), maar ook een groot aantal foto's van de belangrijkste acteurs van de Coupe de France PMU 2015. U kunt deze uiteraard allemaal terugvinden in dit artikel!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2015

De avond begon met de uitreiking van de verschillende prijzen van de Coupe de France PMU 2015, met :
  • Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) als beste jongere, met 178 punten ver voor Maxime Renault (Auber 93), die was blijven steken op 74 punten!
  • de Bretagne-Séché Environnement (139 punten) ploeg als beste ploeg, met 13 punten meer dan Auber 93; de ploeg uit Bretagne won deze prijs ook al vorig jaar en in 2012
  • en de volgende top 5 voor het algemeen klassement van de Coupe de France PMU 2015:

    1/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 178 punten
    2/ Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole) - 172 punten
    3/ Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) - 151 punten
    4/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) - 103 punten
    5/ Julien Loubet (Team Marseille 13-KTM) - 91 punten

velowire.com laat u deze prijsuitreiking meebeleven in onderstaand filmpje!

Na de prijsuitreikingen vonden verschillende paardenraces plaats in het hippodrome en alle races kregen de naam van één van de wedstrijden van de Coupe de France PMU. De laatste race, de sulkies race, liet de renners en andere acteurs van de Coupe de France PMU de paardenwereld ontdekken, samen met een professionele driver. Ook in deze race wist Nacer Bouhanni bijna te winnen, maar op de finishlijn werd hij verslagen door Marc Madiot (voorzitter van de Ligue Nationale de Cyclisme) en zijn driver Emmanuel Devenne.

Het interview met Nacer Bouhanni

Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) is niet alleen de winnaar van het algemene klassement van de Coupe de France PMU 2015 en van het jongerenklassement, maar ook van de UCI Europe Tour 2015. We blikken dus met hem terug op het seizoen 2015 in onderstaand interview:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2015 in foto's

Hieronder kunt u de fotoselectie van deze avond bekijken:



>> bekijk de foto's van de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2015

De wedstrijden van de Coupe de France PMU 2016

Voorlopig is er nog geen aankondiging gedaan over de verschillende wedstrijden die de Coupe de France PMU 2016 zullen vormen, maar als we er van uit gaan dat dezelfde wedstrijden als dit jaar op het programma staan, zou dit de kalender van de Coupe de France PMU 2016 zijn:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3428x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Coupe de France

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Bonjour,

    Info importante, pour tous les amoureux du cyclisme en Pays de la Loire, la course Cholet Pays de la Loire ne serait pas organisée en 2016.......http://www.courrierdelouest.fr/actualite/cholet-la-course-cholet-pays-de-loire-va-etre-annulee-03-12-2015-247516
    Alors info ou intox ??? Je pense que nous ne devons pas être loin de la vérité....le Président du Comité d'Organisation avait déjà des doutes, à la fin de l'arrivée 2015.....
    Dommage, dommage, si c'est le cas.....et comment vont réagir les organisateurs de la Classic L.A. qui se déroulaient le samedi avant Cholet...et pour lequel, beaucoup d'équipes doublaient lors de ce week-end cycliste en Pays de la Loire....

    | stephcanaris | vrijdag 04 december 2015 om 10u47

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus drie ?