home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Grand Prix d'Isbergues 2015: Nacer Bouhanni winnaar en nieuwe leider van het klassement van de Coupe de France PMU!

Toegevoegd: zondag 20 september 2015 om 19:07:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Grand Prix d'Isbergues 2015: Nacer Bouhanni winnaar en nieuwe leider van het klassement van de Coupe de France PMU!De 69ste editie van de Grand Prix d'Isbergues vond vandaag plaats onder een stralende zon, met start aan het eind van de ochtend, voor iets meer dan 200 kilometer over de wegen in het noorden van Frankrijk. Terwijl verschillende kopgroepen de koers maakten vandaag, werd de overwinning uiteindelijk beslist in een massasprint en Nacer Bouhanni (Cofidis) wist deze te winnen.

  De renner van de ploeg gebaseerd in het departement Nord, nam hiermee ook de leiding over in het algemeen klassement van de Coupe de France PMU (waarvan de Grand Prix d'Isbergues de voorlaatste wedstrijd was), voor Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole) en Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) die aan de leiding stond in dit klassement voor deze wedstrijd!

  De samenvatting van de Grand Prix d'Isbergues 2015

  Zonder de laatste winnaar - Arnaud Démare (FDJ), die de wedstrijd vorig jaar won in de Franse kampioenstrui - aan de start, kon deze dus niet de derde overwinning op een rij pakken en alle sprinters aan de start van deze wedstrijd droomden dus van een mogelijke overwinning na de 204,1 kilometers die op het programma stonden.

  De eerste kopgroepEen groep van 4 renners, die gezelschap kregen van 2 andere renners, vormden de eerste kopgroep van de dag, met Kévin Reza (FDJ), Thomas Voeckler (Europcar), Axel Domont (AG2R La Mondiale), Sander Helven (Topsport Vlaanderen-Baloise), David Menut (Auber 93) en Evaldas Siskevicius (Marseille 13-KTM) (foto hiernaast). We zijn dan nog in de eerste lokale rondjes van 7 kilometer rond Isbergues, en na 24 kilometer is de voorsprong van deze kopgroep uitgelopen tot één minuut na lang stabiel te zijn geweest rond slechts 30 seconden.

  De voorsprong liep vervolgens tijdelijk terug onder de 30 seconden maar was wederom 45 seconden toen de renners het rondje richting Aire-sur-la-Lys afrondden en klaar waren om aan de grote ronde te beginnen. Toen de Bretagne-Séché Environnement en Wallonie-Bruxelles ploegen de leiding in het peloton overnamen liep de voorsprong snel terug en de eerste kopgroep werd zo teruggepakt door het peloton.

  De tweede kopgroepNa een solopoging van Amund Groendahl Jansen (Team Joker) gingen wederom 4 renners ervandoor, Ignatas Konovalovas (Marseille 13-KTM), Mickael Delage (FDJ), Antwan Tolhoek (stagiair bij Tinkoff-Saxo) en Perrig Quemeneur (Team Europcar) (foto links) en zij lieten hun voorsprong al snel oplopen tot 2'50".

  Ongeveer halverwege de wedsrtijd viel Guillaume Levarlet (Auber 93) aan en kreeg hij gezelschap van Thomas Damuseau (Roubaix Lille Metropole) en Romain Combaud (Equipe Cycliste de l'Armée de Terre) en uiteindelijk ook Jimmy Engoulvent (Team Europcar). Op kilometer 118 kwamen deze 4 renners uit bij de kopgroep en vormden een nieuwe groep van 8 renners die zijn voorsprong op het peloton tijdelijk op zag lopen tot 1'35".

  Perrig Quemeneur was de eerste renner die zijn inspanningen in de kopgroep betaalde en de renner van Team Europcar werd zo achtergelaten door de kopgroep en ook door het peloton.
  De andere renners werden ook niet beloond voor hun inspanningen want op 41 kilometer van de finish werd ook deze tweede kopgroep teruggepakt door het peloton.

  In de aanloop naar de laatste rondjes rondom Isbergues (op hetzelfde circuit van 7 kilometer als aan de start) waren Jean-Marc Bideau (Bretagne-Séché Environnement) en Sander Helven (Topsport Vlaanderen-Baloise) de laatste renners die een poging waagden om de wedstrijd in de kopgroep te eindigen. In de voorlaatste ronde liet Helven zijn plaats aan Philip Lindau (Team Joker) maar in de laatste kilometers van de wedstrijd werd ook dit laatste leidersduo teruggepakt en was het dus tijd voor een massasprint!

  De Cofidis ploeg maakte zich op om haar huissprinter, Nacer Bouhanni, als eerste af te leveren op de finishlijn en wist dit voor elkaar te krijgen, vrij eenvoudig uiteindelijk, en Bouhanni won zo dus deze wedstrijd.

  Het klassement van de Grand Prix d'Isbergues 2015

  Nacer Bouhanni wint de Grand Prix d'Isbergues 2015Hieronder vindt u de top 10 van de Grand Prix d'Isbergues 2015:

  1/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 4h37'45"
  2/ Michal Kolar (Tinkoff-Saxo)
  3/ Shane Archbold (Bora-Argon 18)
  4/ Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole)
  5/ Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
  6/ Jonas Vangenechten (IAM Cycling)
  7/ Marc Sarreau (FDJ)
  8/ Romain Feillu (Bretagne-Séché Environnement)
  9/ André Looij (Roompot Oranje Peloton)
  10/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)

  Het klassement van de Coupe de France PMU

  Nacer Bouhanni, nieuwe leider in de Coupe de France PMUVoor deze voorlaatste wedstrijd van de Coupe de France PMU 2015, was Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) de leider van het algemene klassement. Met zijn overwinning in deze wedstrijd wist Nacer Bouhanni echter deze eerste plaats over te nemen en Fédrigo staat nu zelfs op de derde plaats achter Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole) die vandaag 4de eindigde.

  Hieronder vindt u de top 10 van dit klassement:

  1/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 178 punten
  2/ Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole) - 154 punten
  3/ Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) - 151 punten
  4/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) - 103 punten
  5/ Julien Loubet (Team Marseille 13-KTM) - 91 punten
  6/ Alexandre Geniez (FDJ) - 80 punten
  7/ Maxime Renault (Auber 93) - 69 punten
  8/ Romain Feillu (Bretagne-Séché Environnement) - 65 punten
  9/ Lorenzo Manzin (FDJ) - 62 punten
  10/ Julien Simon (Cofidis, solutions crédits) - 60 punten

  De video van de finish van de Grand Prix d'Isbergues 2015

  Hieronder vindt u de video van de finish van de Grand Prix d'Isbergues, geplaatst door de Ligue Nationale de Cyclisme:

  De foto's en video's van de Grand Prix d'Isbergues 2015

  De foto's van de Grand Prix d'Isbergues 2015 staan online in het bijbehorende fotoalbum:

  >> De foto's van de Grand Prix d'Isbergues 2015

  Een videosamenvatting van de Grand Prix d'Isbergues 2015 wordt in de loop van volgende week geplaatst.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2017x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grand Prix d'Isbergues| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus drie ?