dinsdag 23 juni 2015 om 18u58

Wacht u vol spanning op de start van de Tour de France 2015 op 4 juli aanstaande? Dan weet u vast dat deze begint met een individuel tijdrit van 13,8 kilometer in de stad van het Grand Départ, Utrecht.

Als u Utrecht niet kent, of als u het parcours wat de renners van de Tour zaterdag 4 juli zullen volgen in details wilt kennen, dan bent u hier op de juiste plek! In dit artikel vindt u namelijk het parcours van deze tijdrit in video en ... als u in de buurt bent ter gelegenheid van de Tour (of als u Kinomap Trainer gebruikt!), kunt u zelfs zelf het vrijwel volledig vlakke parcours rijden, in mijn wiel!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de tijdrit van Utrecht dubbel gefilmd!

Een paar weken geleden ben ik naar Utrecht geweest, om daar ... om 6 uur 's ochtends op mijn fiets te klimmen! Ja ja, om u het parcours in de best mogelijke omstandigheden te tonen moest er natuurlijk niet te veel verkeer zijn en een zondagochtend rond deze tijd is er voldoende licht en weinig verkeer en daarmee was dat de juiste tijd om het parcours te filmen. Of het ook de juiste tijd was voor mijn optimale vorm durf ik te betwijfelen ;-).

Waar het om gaat is dat de missie geslaagd is met een parcours vrijwel zonder auto's en bijna alle verkeerslichten knipperend op oranje :). U kunt dus in onderstaand filmpje het parcours bekijken in vrijwel dezelfde omstandigheden als de renners van de Tour de France 2015 over 11 dagen! (u moet u alleen een paar miljoen toeschouwers extra indenken). Om u volledig op te laten gaan in het parcours ziet u in het filmpje een dubbel beeld: het basisbeeld is mijn zicht vanaf de fiets terwijl het extra beeld linksonder gebaseerd is op beelden die gefilmd zijn vanaf een volgauto en waarin u mij dus op de fiets ziet :).

(om de beelden fullscreen te zien kunt u dubbel klikken op het filmpje)

Doe zelf mee aan de tijdritcompetitie in Utrecht!

De tijdrit in Utrecht met WahooHet winkelcentrum Hoog Catharijne wordt omgetoverd tot een Frans bergdorpje ter gelegenheid van het Grand Départ van de Tour de France 2015, van 1 juli 10u00 tot zondag 5 juli 18u00. In dit dorpje vindt u allerlei activiteiten, waaronder een tijdritcompetitie die begint op 1 juli om 13u00 en die vervolgens doorgaat totdat het dorpje op zondag sluit.

Als u in Utrecht bent ter gelegenheid van de Tour kunt u de kans niet missen om zelf mee te doen aan deze tijdritcompetitie op basis van deze videobeelden (de gebruikte beelden zijn die vanaf de auto).

Het principe is eenvoudig: in het winkelcentrum Hoog Catharijne wordt een halve cirkel gevormd door 9 Specialized fietsen op een Wahoo KICKR hometrainer (zie mijn producttest) en iedere deelnemer ziet op zijn of haar scherm de beelden van het parcours, zijn of haar snelheid, zijn of haar locatie op het parcours, etc., terwijl een groot scherm in het midden de statistieken van alle deelnemers laat zien zodat u weet hoe u ervoor staat ten opzichte van de anderen.

Er zijn verschillende prijzen van Specialized te winnen en de grote prijs voor de uiteindelijke winnaar is een Wahoo KICKR!

Bent u degene die de beste tijd wegzet op dit parcours? Om mee te doen (kosten: €7,50, en daarvoor krijgt u een bidon van het Grand Départ met een waarde van 6€ en beleeft u een uniek moment terwijl u ook nog eens kans maakt om mooie prijzen te winnen!) gaat u naar montcatherine.nl (linksonder op de pagina) voor meer informatie of rechtstreeks naar deze pagina om u in te schrijven.



Uiteraard kunt u ook Kinomap Trainer gebruiken om te trainen op dit parcours en een beste tijd weg te zetten, maar u doet dan niet mee aan de tijdritcompetitie.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 4755x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2015 | Kinomap | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 4 reacties!
  1. Ik volg met plezier deze site en ik heb veel respect voor de gedegen manier waarop de artikelen tot stand komen. Wat een goed idee om het tijdritparcours zo te filmen en dat ook te gebruiken voor een wedstrijd met home-trainers. Ik volg deze site omdat ik ondermeer op facebook een Culi Tour de Françe quiz organiseer ( dit jaar de derde editie ) en daarbij langs de route van de Tour speur naar allerlei zaken die met eten en drinken te maken hebben (kazen, wijnen, gerechten, de Franse manier van eten. Van te voren verken ik een aantal plekken. Daarbij is jullie site dus ook enorm behulpzaam. Met dank dus.

    | Hubert Haenen | dinsdag 23 juni 2015 om 20u00

  2. Leuk hoor, we gaan er zeker kijken!!

    | Wil Vergouwen | dinsdag 23 juni 2015 om 20u11

  3. Thank you so much, nice morning travel in Utrecht!

    | Sergey | zaterdag 27 juni 2015 om 13u06

  4. I went for a visit today :)

    The video of the time trial by @velowire_com in Hoog Catharijne

    | Thomas Vergouwen | vrijdag 03 juli 2015 om 19u20

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer drie ?