home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Bis repetita voor Alexis Gougeard in de Classic Loire Atlantique

Toegevoegd: zaterdag 21 maart 2015 om 18:13:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Bis repetita voor Alexis Gougeard in de Classic Loire AtlantiqueVorig jaar heeft Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) de Classic Loire Atlantique gewonnen door weg te rijden uit een grote kopgroep op een paar kilometer van de finish. Dit jaar deed de renner, die toen neo-prof was, vrijwel hetzelfde, nu reed hij echter weg van de kopgroep dichter bij de finishlijn, om zo de Classic Loire Atlantique voor het tweede jaar in rij te winnen.

  De samenvatting van de Classic Loire Atlantique 2015

  Het begin van de wedstrijd, die even voor het middaguur was vertrokken vanuit La Haye Fouassière, vond gedeeltelijk in de regen plaats en meteen al in de eerste ronde werd het peloton in tweeën gesplitst en ondanks een eerste hergroepering gebeurde dit wederom in de 3de ronde voordat een kopgroepje werd gevormd met daarin Hugo Houle (AG2R La Mondiale), Kévin Reza (FDJ),Bryan Nauleau (Europcar) en Julien Duval (Equipe Cycliste de l'Armée de Terre). Deze vier renners aan kop kregen gezelschap van Julien Guay (Auber 93) en werden vervolgens weer opgeslokt door een eerste deel van het peloton om zo een kopgroep van een vijftiental renners te vormen die na 100 kilometer in de wedstrijd een voorsprong had van 50 seconden.

  In deze groep vonden we onder anderen de winnaar van vorig jaar, Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), maar ook 3 renners van de Europcar ploeg met, naast Bryan Nauleau, Angelo Tulik en Alexandre Pichot.

  In de 3 laatste rondjes van de wedstrijd ziet deze kopgroep zijn voorsprong dan oplopen tot bijna 2 minuten. In de voorlaatste ronde doet de Spaanse Murias Taldea ploeg het werk vooraan in het peloton in de achtervolging van de kopgroep.

  In de laatste ronde weet Alexandre Pichot het tempo van de kopgroep niet langer bij te houden en als de voorsprong is teruggelopen tot rond de minuut is dat teken voor Alexis Gougeard om aan te vallen. Terwijl hij eerst werd teruggepakt door 9 overblijvende renners van de kopgroep viel de renner van de AG2R La Mondiale ploeg wederom aan op iets minder dan 2 kilometer van de finish en hij werd toen nooit meer teruggepakt door de renners met wie hij in de kopgroep zat.

  Terwijl de stad La Haye Fouassière graag de Franse Kampioenschappen zou willen organiseren op ditzelfde circuit in 2017 lijkt Alexis Gougeard een abonnement te hebben genomen op de overwinning hier want hij pakt nu dus voor de tweede keer op rij de overwinning van de Classic Loire Atlantique. Door opnieuw aan te vallen in de slotkilometers wist hij te voorkomen dat hij zich moest meten met Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) in de sprint want de Italiaanse renner zat ook in de kopgroep en hij vormde de grootste bedreiging in het geval van een massasprint. Marcato pakte uiteindelijk de 2de plaats in de wedstrijd.

  De klassementen van de Classic Loire Atlantique 2015

  Hieronder vindt u de klassementen van de Classic Loire Atlantique 2015:

  Klassement van de wedstrijd

  Hieronder vindt u de top 10 van de wedstrijd:

  1/ Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) - 4h27'24"
  2/ Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) - +0'03"
  3/ Anthony Delaplace (Bretagne-Séché Environnement)
  4/ Omar Fraile (Caja Rural-Seguros RGA) - +0'08"
  5/ Julien El Fares (Team Marseille 13-KTM) - +0'24"
  6/ Maxime Renault (Auber 93)
  7/ Timothy Dupont (Roubaix-Lille Métropole)
  8/ Sébastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles)
  9/ Romain Combaud (Equipe Cycliste de l'Armée de Terre)
  10/ Kévin Reza (FDJ)

  Andere klassementen

  Alexis Gougeard wint ook het sprintklassement, met hetzelfde aantal punten (5) als Maxime Renault (Auber 93) en Alexandre Pichot (Team Europcar) terwijl Sébastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles) het bergklassement wint door 9 punten te pakken bij de verschillende doorkomsten op de Côte de Saint-Fiacre.

  Het klassement van de Coupe de France PMU 2015 na de Classic Loire Atlantique

  Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) neemt ook de eerste plaats over in het individuele klassement van de Coupe de France PMU 2015, waarvan u hieronder de top 5 vindt:

  1/ Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) - 50 punten
  2/ Kenneth van Bilsen (Cofidis, solutions crédits) - 35 punten
  3/ Maxime Renault (Auber 93) - 28 punten
  4/ Anthony Delaplace (Bretagne-Séché Environnement) - 25 punten
  5/ Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole) - 20 punten

  De video van de Classic Loire Atlantique 2015

  Begin volgende week vindt u hier een samenvattingsfilmpje van de Classic Loire Atlantique 2015. In de tussentijd vindt u hieronder de video van de finish van de Ligue Nationale de Cyclisme:


  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2269x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Classic Loire Atlantique| Coupe de France | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus acht ?