home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Ploegpresentatie Bouygues Telecom wielerploeg 2008

Toegevoegd: vrijdag 11 januari 2008 om 21:28:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Ploegpresentatie Bouygues Telecom wielerploeg 2008Net als Team Milram heeft Bouygues Telecom gisteren zijn ploeg voor het seizoen 2008 gepresenteerd. Op het hoofdkantoor van de Franse mobiele operator (en binnenkort Internet service provider?) in Boulogne-Billancourt, was het belangrijkste nieuws dat Bouygues als hoofdsponsor zijn contract met de ploeg verlengt.

  Bouygues Telecom heeft namelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan te kondigen dat het bedrijf de wielerploeg blijft sponsoren tot eind 2010 (op de website van de ploeg staat te lezen 2011 maar dat is volgens mij een foutje), waarmee het sponsorcontract uitgebreid wordt tot 5 jaar. Emmanuel Forest, directeur van het telecombedrijf, heeft het goede nieuws aangekondigd met de woorden twee jaar is een normale contractsduur voor sponsoring die het mogelijk maakt nieuwe renners te contracteren. Verder gaf hij aan dat er gedacht wordt over een co-sponsorschap -waarschijnlijk met een buitenlandse sponsor.

  De doelstellingen van de ploeg

  De Franse ploeg is niet echt duidelijk over zijn doelstellingen want de ploegleider, Jean-René Bernaudeau, zei dat deze niet in aantallen uit te drukken zijn en dat de renners gewoon wordt gevraagd de normen en waarden van de ploeg te verdedigen : We hebben verschillende renners die kunnen winnen. Ik hoop dat we bij de ploegpresentatie volgend jaar nergens spijt van hebben omdat we het hele seizoen ons best hebben gedaan. Ik wil een strijdlustige ploeg die ervoor gaat. Ik wil dat we met onze normen en waarden deze sport weer in ere herstellen.
  De Bouygues Telecom ploeg tijdens de ploegpresentatie voor de Tour de France 2007 in Londen
  De Bouygues Telecom ploeg tijdens de ploegpresentatie voor de Tour de France 2007 in Londen - © Thomas Vergouwen

  De Tour de France blijft echter uiteraard een interessante wedstrijd en Bouygues Telecom wil doen geloven iets nieuws te doen door in tegenstelling tot vorig jaar de deelnemende renners niet aan het begin van het seizoen al aan te kondigen maar net voor de Tour ... Niet echt nieuw natuurlijk want dat doen bijna alle ploegen!

  De renners

  5 neo-profs vervangen de 5 renners die de ploeg hebben verlaten. Bouygues Telecom blijft trouw aan zijn opleidingsploeg Vendée U Pays de la Loire want vier van de nieuwelingen komen daarvandaan: de drie Fransen Damien Gaudin, Perrig Quemeneur, Sébastien Turgot en de Rus Yevgeni Sokolov. Een andere Rus, Yuri Trofimov, komt van Moscow Stars.

  Didier Rous, één van de renners die aan het einde van het afgelopen seizoen een einde maakte aan zijn carrière als profwielrenner, wordt sportief raadgever van de ploeg. Zodra hij zijn staatsexamen heeft afgelegd wordt hij hoogstwaarschijnlijk ploegleider.

  Jérôme Pineau tijdens de Tour de France 2007, © Thomas VergouwenDe renners die overgebleven zijn van vorig seizoen zijn:
  - Julien Belgy
  - Giovanni Bernaudeau
  - Olivier Bonnaire
  - Dimitri Champion
  - Mathieu Claude
  - Stef Clement
  - Aurélien Clerc
  - Nicolas Crosbie
  - Pierrick Fedrigo
  - Xavier Florencio
  - Yohann Gène
  - Anthony Geslin
  - Saïd Haddou
  - Vincent Jérôme
  - Arnaud Labbe
  - Laurent Lefèvre
  - Rony Martias
  - Alexandre Pichot
  - Jérôme Pineau (foto)
  - Erki Pütsep
  - Franck Rénier
  - Matthieu Sprick
  - Johann Tschopp
  - Thomas Voeckler

  De renners die niet in de Tour Down Under of de Tour du Gabon rijden zijn nu op trainingskamp in Brignoles (Var).

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 12351x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegpresentatie 2008| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Le 06 Juillet 2008
  Je ne sais pas si c'est l'influence néerlandaise mais/Dites donc j'ai vu un Flamand dans la liste des 15 12 Premiers enfin presque un Hollandais.
  Et un je me comprend.Malgré tout quelle belle étape.4 d'échappés ensuite ..
  comme je suis fr: 2 de repérés: Pineau d'abord seul fr dans la tete du classement ensuite:Chavannel Sylvain.équipe finaref.
  une blague:réclame"je fais du vélo moi aussi"
  regarder les autres faire un sport est ma spécialité:
  pourtant l'idée est excellente donc de s'y mettre ya qua:
  un vélo + des vétements + se mettre en tenue + se laver +se peigner+et bien..
  pour au final rentrer fourbu ensuite se relaver se remettre en civil??
  le vélo d'appartement est ce qu'il vous faut: garantie 5 ans pour un prix minil vous fait: mincir de la taille, fortifie votre corps et vos abdos admirer la silhouette de MrF (vous ferez des envieux..)et en fortifiant votre CORPSvous prolongerez d'autant votre plaisir olit.
  la une coupure:
  je me présente: lady L un matin
  Je suis ravie depuis que j'utilise le vélo d'apparmente mes fessiers sont en béton et mon CORPS dans les plaisirs:démultipliés:"un ADONIS 0 à ses pieds.
  quel est donc vos secrets LadyL/
  en faisant du sport le matin trés tot (vers les 9h) j'ouvre en grandles fenetres pour aerer mes poumons la (en bas une cour de college second cycle)
  sur le balcon AVEC MON velo d'appartmente je sportifie mon CORPS.
  Elle avale lesfoies une baguette française en commençant par le bon bout.c'est impressionnant.

  | j-p | zondag 06 juli 2008 om 18:39:28

 2. Proficiat aan xavier Florencio, echt super in de vuelta.Grandes felicidades de Belgica, Usted es un de mas fuertes de Bouyges. Ambrazos de Roeselare(Belgica)
  Amigos

  | Johan Tempelaere | woensdag 24 september 2008 om 21:04:51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zes ?